Original Chia

Prøv de lækre og smagfulde chiafrø fra Chia Originals. Chifrø er små frø med masser af næring, bl.a. fedtsyrer, proteiner, mineraler og fibre. Du finder også hampefrø og rød quinoa her. Læs mere om chiafrø og hvad de kan bruges til nederst på denne side. Køb chiafrø online på mecindo.dk allerede i dag.


Hvad er chia?

Chiafrø er små mørke frø der stammer fra planten, salvia hispanica. Normalt omtales planten dog bare som chiaplanten. Frøene er gennem de seneste år blevet utroligt populære, og det er ikke helt uden grund. De små chiafrø indeholder flere næringsstoffer, olier og kostfibre. 

Når chiafrøene høstes fra chiaplanten, lægges de til tørre hvorefter de pakkes eller forarbejdes alt efter hvad de skal bruges til i sidste ende. Smagen er mild og let nøddeagtig.

Ofte omtales chiafrø som værende en superfood. Det skyldes bl.a. deres naturligt høje indhold af den essentielle omega-3 fedtsyre, men også indholdet af protein og fibre.


Produkter fra Original Chia

Original Chia, eller House of Originals, er en af de ledende virksomheder i Europa, som producerer produkter med chiafrø. Faktisk var Original Chia/House of Originals den første virksomhed i Europa der fik licens til at sælge chiafrø fra Sydamerika. Siden da er deres sortiment af produkter blevet større år for år, består i dag af utroligt mange spændende produkter, bl.a. super foods. 

På mecindo.dk forhandler vi flere spændende Chia Originals produkter: 

 • Chia Original Chiafrø
  Chiafrø i en lækker sort opbevaringsdåse af metal. Du finder også chiafrøene i pose med 300 gram. Brug evt. dåsen fremadrettet til opbevaring af nye chiafrø. På den måde er du sikret, at frøene opbevares korrekt og ikke påvirkes af andre fødevarer. 

 • Chia Original Chiafrø, økologisk
  Skal dine chiafrø være økologiske, er det disse du skal vælge? Chiafrøene kommer i en flot og praktisk metaldåse der gør at frøene opbevares korrekt. 

 • Hemp Original, økologisk
  Afskallede hampefrø med en mild og rund smag. Smagen kan nærmest sammenlignes med solsikkekerner. Du kan bruge de afskallede hampefrø i kager, supper, salater eller som drys på din yoghurt. Desuden er hampefrøene fra Orignal Chia/House of Originals økologiske. 

 • Red Quinoa, økologisk
  Rød quinoa er blevet utroligt populær som alternativ til bl.a. pasta og ris. Den røde quinoa indeholder aminosyrer, fedtsyre og proteiner og er derfor noget for alle. Fra naturens side er quinoa glutenfri og kan med fordel nydes af veganere.

 • Mysli crunch
  En lækker mysli med havregryn og chia ristet i solsikkekerneolie. Drys den over din yoghurt eller skyr og bliv dejlig mæt. 

Hvad er chia godt for?

Ved at spise chiafrø giver du din krop omega-3 fedtsyre – en fedtsyre som kroppen ikke selv kan danne. Er du vegetar eller veganer, er chiafrø altså en god kilde til en del af den omega-3 du bør indtage.

Omega-3 i chiafrø er af typen ALA (alfalinolensyre) og omdannes af kroppen til EPA og DHA. EPA og DHA findes f.eks. i fisk, og optages direkte i kroppen uden først at skulle omdannes.

Ved indtag af den dagligt anbefalede mængde EPA og DHA, bidrager det til en normal hjertefunktion. Det kræver dog et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA. 

Derudover er næringsindholdet for chiafrø pr 100 gram:

 • 486 kalorier
 • 31 gram fedt, heraf 3,3 gram mættet, 24 gram flerumættet og 2,3 umættet
 • 17 gram protein
 • 407 mg kalium, som bl.a. bidrager til nervesystemets normale funktion og til at vedligeholde et normalt blodtryk.
 • 16 mg natrium
 • 34 mg fibre som bidrager til fordøjelsen
 • Calcium, som bl.a. bidrager til et normalt energistofskifte, en normal muskelfunktion og til fordøjelsesenzymernes normale funktion. 
 • Jern, som bl.a. bidrager til en normal kognitiv funktion, en normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin, samt en normal ilttransport i kroppen. 
 • Magnesium, som bl.a. bidrager til at mindske træthed og udmattelse, en normal proteinsyntese og at vedligeholde normale knogler.

Chia bivirkninger

I Danmark anbefaler Fødevarestyrelsen en daglig dosis på maks. 15 gram chiafrø. Det er uanset hvordan du vælger at spise dine chiafrø. Derudover må mængden af chiafrø ikke udgøre mere end 10% af den enkelte ret du bruger frøene i.

Ved indtag af for store mængder chiafrø, kan det give maveproblemer som forstoppelse – især hvis du ikke indtager nok væske i forbindelse med indtaget af chiafrø.

Derudover er der ingen kendte bivirkninger ved indtag af chiafrø. Alligevel er det en god idé at huske på, at alt skal spises med måde. Hold dig til de 15 gram dagligt, og hvis du oplever nogen form for bivirkning, bør du nedsætte mængden eller stoppe indtagelsen af chiafrø. 


Brug chia i din mad

Chiafrø kan bruges i mange forskellige madretter, men også som ingrediens i din bagning. Brug chiafrø fra Original Chi i knækbrød, rugbrød, boller og grød. Chiafrøene kan blandes direkte i dejen, eller drysses ud over penslede boller, eller på din havregrød om morgenen.

Chiafrø tåler både at blive stegt, bagt og kan evt. blendes/knuses i forbindelse med brug i smoothies og andre drikke. 


Køb chia på mecindo.dk

Chiafrø er kendt som en superfood pga. deres naturlige indhold af omega-3 fedtsyren ALA, indholdet af protein, fibre og mineraler. Du kan bruge chiafrø i lækre smoothies, bagværk og på din morgenmad – kun fantasien sætter grænser.

Når du køber chiafrø fra Chia Originals/House of Originals, kan du frit vælge mellem almindelige chiafrø eller økologiske chiafrø. Du finder selvfølgelig også de populære hampefrø og rød quinoa der kan anvendes i et utal af forskellige madretter.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.