Natursutten

Natursutten® er dét varemærke EcoBaby anvender til at fremme sit kerneprodukt, nemlig en naturgummisut.
EcoBay Aps ønsker at gøre en forskel for fremtiden og miljøet – for børnenes skyld.  

Natursutten® er lavet af økologisk naturgummi fra bæredygtige plantager og er pakket i FSC certificeret miljøvenlig indpakning.


Hvad er Natursutten®?

Natursutten ® er dét varemærke EcoBaby anvender til at fremme sit kerneprodukt, nemlig en naturgummisut.

EcoBay Aps ønsker at gøre en forskel for fremtiden og miljøet – for børnenes skyld.

Natursutten® er lavet af økologisk naturgummi fra bæredygtige plantager og er pakket i FSC certificeret miljøvenlig indpakning.

Kvinden bag Natursutten®, Anne-Dorthe Schrøder Grum, fik idéen til Natursutten®, da hun var på barselsorlov med sit tredje barn: hun ville producere en sut helt uden skadelig kemi.

Natursutten® fremstilles i Italien, hvor der er tæt kontakt til alle dele af produktionen og hvor produkterne ikke bare testes op mod de europæiske krav for sutter, men hvor selve testene også udføres i Europa. Natursutten® undergår derfor skarp og regelmæssig kontrol af ForbrugerLaboratoriet i Danmark.

Natursutten® er blevet et foretrukkent og populært valg også i USA, Canada, Japan og Australien, m.fl. 

Natursutten® hos Mecindo

Hos Mecindo har vi flere forskellige varianter, størrelser og modeller af Natursutten naturgummisutter. Alle naturgummisutter fra Natursutten har ventilationshuller som forhindrer fastsugning og hjælper med at forhindre hudirritation. Skjoldet er desuden fleksibelt, så det ikke generer, når man ligger på det – og så forhindrer det også sovemærker i barnets ansigt.

Alle naturgummisutter fra Natursutten fås desuden i 3 forskellige størrelser, der passer til følgende aldre: 0-6 mdr, 6-12 mdr og fra 12 mdr.

Alle naturgummisutter fra Natursutten opfylder internationale sikkerhedsnormer og tilpasser sig barnets naturlige mundbevægelser.

Natursutten naturgummisutter er desuden meget hygiejniske, da de er fleksible og støbt i ét stykke, hvilket forhindrer at snavs og bakterier kan samle sig i revner og ledstykker.

Øvrige produkter fra Natursutten®

Hos Mecindo har vi, foruden Natursutten naturgummisutter, Natursutten Glassutteflaske, Natursutten flaskesutter og Natursutten Bidering i naturgummi.

  • Natursutten Slow Flow Flaskesutter er designet til at passe Natursutten Glassutteflaske, men passer til de fleste sutteflasker med Regular Neck. Natursutten Slow Flow Flaskesutter har et enkelt hul og kan anvendes af børn fra 0 mdr. Natursutten Slow Flow Flaskesutter er velegnet til modermælk, erstatning og vand. 
  • Natursutten Fast Flow Flaskesutter er designet til at passe Natursutten Glassutteflaske, men passer til de fleste sutteflasker med Regular Neck. Natursutten Fast Flow Flaskesutter har et Y-hul og er velegnet til børn fra 6 mdr.  Natursutten Fast Flow Flaskesutter er velegnet til modermælk, erstatning og flydende vælling. 
  • Natursutten Sutteflaske i Glas er en miljøvenlig løsning på sutteflaske, da de kan genanvendes til flere børn. Natursutten Sutteflaske i Glas er udviklet med ’Anti kolik Dobbelt Ventil’, som sikrer et naturligt mælkeflow og kan reducere kolik og luft i maven. Glasflaskerne kan desuden gå i både opvaskemaskine og mikroovn.  

Barnets første tænder

Barnet får sine første tænder, når det er mellem 6-12 mdr. gammelt. Det er mest almindeligt, at de to forreste tænder i underkæben bryder frem først. Herefter kommer de to fortænder i overkæben. Kindtænderne vil som regel først komme fra 16-33 mdr. 

Når barnets første tænder er på vej, bliver tandkødet ømt, der hvor tanden bryder igennem. Dette er ofte smertefuldt og ubekvemt for barnet, men kan afhjælpes ved at barnet får mulighed for at ’bide’ i noget.

Natursutten Bidering Søstjerne er, som de øvrige produkter fra Natursutten, fremstillet af naturgummi fra bæredygtige plantager. Bideringen kan desuden vaskes i varmt vand med sæbe.

Natursutten Bidering Søstjerne er testet efter både den europæiske standard for legetøj; EN71, samt de krav som gælder for narresutter; EN 1400:3. Derudover er Natursutten Bidering Søstjerne også CE-mærket. 

De første tegn på tandgennembrud

Før en tand bryder frem, vil gummen normalt blive hvid og føles lidt hård. En rød, hævet og irriteret gumme kan også være tegn på, at en tand er ved at bryde frem.

Der er en række ting man vil lægge mærke til, i forbindelse med, at barnet får tænder:

  • Tendens til at putte ting i munden og bide i dem. 
  • Øget tendens til at savle. 
  • Problemer ved spisning. 
  • Irritabilitet og søvnløsning. 
  • Diarré og rød numse. 
  • Feber – Dog skal man være opmærksom på, at hvis temperaturen er over 38 grader i mere end ét døgn, skyldes det ikke tandfrembrug. Man bør i denne situation få barnet tilset af en læge. 

Tandfrembrug kan som sagt resultere i ømme og smertefulde gummer. Dette kan bl.a. afhjælpes gennem brug af en bidering. Det er bedst hvis bideringen kommer direkte fra køleskabet, da den kolde temperatur vil virke lindrende på de ømme gummer. 

Også kolde fødevarer såsom agurk, æblemos, smoothie, most frugt, frossen banan eller frugtyoghurt kan virke lindrende for barnets gummer.

Ved øget savlproduktion, kan det sommetider være nødvendigt at anvende en beskyttende creme på huden ved hagen og kinden, for at den ikke udtørrer. 

Man kan, også før tænderne er brudt ud, med fordel bruge en ren og fugtig klud til at tørre barnets gummer dagligt, for at hindre bakterieovervækst i barnets mund. Denne vane kan også gøre det lettere at få barnet til at acceptere fremtidig tandbørstning. 

Læs mere Skjul