Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Loratadin Teva

Mildin, Actavis og Hexal alternativ

10 mg
30 Tabletter

Varen er udgået

Denne vare er desværre udgået. Du kan overveje disse produkter i stedet:

Beskrivelse

Loratadin er et antihistamin til behandling af allergirelaterede sygdomme som allergi, høfeber, kæledyr og hudreaktioner. Loratadin er en anden generation antihistamin som ikke gør dig døsig og kan hjælpe med at behandle personer, der lider af forskellige typer af overfølsomhed.

Loratadin tabletter kan lindre ubehagelige symptomer og overfølsomhedsreaktioner såsom; nysen, kløende øjne, løbende næse eller tilstoppet næse, rindende øjne, nældefeber, høfeber, hududslet og kløende hud. Loratadin hæmmer virkningen af histamin, som medvirker udviklingen af den allergiske reaktion. Begyndende virkning mærkes hurtigt, hvilket typisk sker inden for ½ - 1 time og varer ca. 24 timer. 

Loratadin er et generisk lægemiddel, hvilket vil sige at mange medicinalvirksomheder producerer og sælger dette medikament til vidt forskellige priser - Du vil derfor opleve at der kan forekomme difference i priserne fra de forskellige producenter. Mest almindelig kendt i Danmark er mærker der indeholder Loratadin er ”Loratadin Actavis”, ”Loratadin Hexal", ”Mildin” fra Orifarm.

Fælles for alle er den aktive ingrediens Loratadin – pillerne er de samme – prisen er forskellig.

Ofte stillede spørgsmål ved Loratadin tabletter

1. Hvordan kan I sælge Loratadin meget billigere end mit lokale apotek?

Vores priser på netop denne medicin er baseret på en generisk version af Mildin, Loratadin Actavis og Loratadin Hexal tabletter – Den aktive ingrediens i selve produktet er den samme, men selve produktet er ikke ”brandet” som Mildin, Actavis og Hexal, men derimod i en neutral indpakning med visning af den aktive ingrediens. Mildin, Loratadin Actavis og Loratadin Hexal tabletter har alle den aktive ingrediens Cetirizin der alle giver de ønskede effekter.

2. Giver Loratadin tabletter mig den samme virkning som den brandede version (Mildin, Loratadin Actavis og Loratadin Hexal tabletter)?

Absolut. Når en medicinalvirksomhed udvikler et lægemiddel får virksomheden ligeledes en unik rettighed til at sælge det pågældende produkt for en årrække (originalt produkt). Når denne rettighed udløber kan enhver medicinalvirksomhed forudsat at de opfylder reglerne producere tilsvarende lægemiddel (generisk produkt). Dette oplever du ligeledes på det normale apotek, hvor farmaceuten spørg om du vil have den originale medicin som typisk er dyr eller en generisk version (samme indhold) som typisk er billigere.

Dette håndkøbslægemiddel indeholder identiske medicinske egenskaber uanset mærke, emballering og reklame. Nøglen er den "aktive" ingrediens - der rent faktisk behandler symptomet. Beskyttelse og kvalitetskontrol gælder ligeligt for alle originale som generiske lægemidler. Det generiske lægemiddel skal opfylde de samme kvalitetskrav som det originale lægemiddel. Emballage kan variere, men ingredienserne er identiske, og resultaterne af behandlingen vil være de samme.

Et godt råd:

Nøglen er den aktive ingrediens. Kig derfor på det mærke du kender, og noter den aktive ingrediens for derefter at kontrollere, at den aktive ingrediens samt dosis er den samme som på det generiske brand. 

Instruktion

Kun til oral anvendelse.

Voksne og unge over 12 år:

10 mg én gang dagligt (en tablet en gang daglig)

Børn i alderen fra 6 til 12 år:

5 mg to gange dagligt (en halv tablet to gange dagligt). Den ene halvdel af tabletten én gang dagligt kan også indtages, hvis dosis er tilstrækkelig. 

Aktiv ingrediens

Loratadin 10 mg

Bivirkninger

Loratadin Teva kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger.
Hold straks op med at tage medicinen, og kontakt omgående lægen eller tag på nærmeste skadestue, hvis du får et eller flere af følgende symptomer: allergiske reaktioner såsom hævelse af læber, tunge eller ansigt eller besvær med at trække vejret og allergiske reaktioner (flade, sviende, kløende mærker på huden med hævelser), hævelse af hud og slimhinder. Der er tale om meget alvorlige bivirkninger, og hvis du får dem, kan du have fået en alvorlig allergisk reaktion. Du kan få brug for akut lægehjælp eller indlæggelse. 
Almindelige bivirkninger (kan forekomme hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlede):
hovedpine, nervøsitet, træthed, søvnproblemer og øget appetit. 
Meget sjældne bivirkninger (kan forekomme hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlede):
svimmelhed, kramper, uregelmæssig eller hurtig puls, kvalme, mundtørhed, betændelse i maveslimhinden (mavekatar, der kan give mavepine, kvalme, opkastning, diarré), forandringer i leverfunktionen, hårtab og træthed. 
Ikke kendt (frekvensen kan ikke estimeres ud fra forhåndenværende data):
Vægtforøgelse  

Skriv en anmeldelse

Captcha
Captcha
Brand Generiske lægemidler
Klassifikation (HF)
Produktnummer 31872
Mængde 10 mg 30 Tabletter