Imodium

Imodium tabletter, Imodium kapsler og Imodium sugetablet indeholder alle det aktive stof loperamidhydrochlorid eller bare loperamid, hvilket er et håndkøbslægemiddel, der anvendes til behandling af diarré. 


Imodium virker ved at bremse de muskulære sammentrækninger af tarmen

Imodium virker ved at indvirke på opioidreceptorer, som findes i muskelforingsvæggene i tarmene. Ved at behandle disse receptorer, reducerer loperamid de muskulære sammentrækninger af tarmen (kaldet peristaltikken), der bevæger mad og fæces gennem tarmen.

Dette reducerer den hastighed, hvormed tarmindholdet skubbes gennem tarmene, hvilket giver mere tid til vand og elektrolytter, der skal reabsorberes fra tarmindholdet tilbage i kroppen. Dette resulterer i fastere afføring der ligeledes er mindre hyppigt.

Imodium kan købes uden recept til behandling af akutte (pludselige og kortvarige) episoder af vandig diarré hos voksne.

Imodium kan også bruges til at kontrollere opblussen af ​​kronisk (langvarig) diarré, men det bør kun anvendes til dette formål efter råd fra en læge. Dette bør kun anvendes til behandling af diarré i forbindelse med irritabel tyktarm diagnosticeret af en læge.

Imodium bør altid være med i din rejsekuffert da man ofte får dårlig mave når man er på ferie. Imodium bliver produceret i flere udgaver som angives herunder:

  
Læs mere Skjul