If you care

If You Care er bæredygtige husholdningsartikler som skraldeposer, kaffefiltre, bagepapir, klude og handsker til mange formål. Der anvendes ingen skadelige kemikalier i produktionen, og det kommer både dig og miljøet til gode. Læs mere om If You Care og de mange produkter, nederst på denne side.


Hvad er If You Care?

If You Care er et Nordamerikansk brand der siden 1990 har fremstillet bæredygtige husholdningsartikler. I 1990 var If You Care de første til at sælge ublegede kaffefiltre i Nordamerika. Siden da er udvalget af produkter blevet noget større.

I 2004 begyndte de at sælge stanniol der var fremstillet af 100 % genbrugt aluminium, hvilket sparede 95% af den mængde energi der normalt gik til produktion af et lignende produkt. 

Alle produkter fra If You Care fremstilles med fokus på at mindske ressourcespildet. Alt emballage er desuden fremstillet af genbrugt pap og papir. 


Bæredygtige husholdningsartikler

If You Care fremstiller husholdningsartikler til ethvert behov. Uanset om du mangler kaffefiltre, affaldsposer, stanniol, bagepapir eller genanvendelige klude, finder du det her. Læs mere om de forskellige If You Care produkter herunder. 

 • Affaldsposer
  If You Care affaldsposer er fremstillet af GMO-frie kartoffelskræller samt komposterbare polymer. Der er intet plastik i poserne og de er 100 % komposterbare. Vælg mellem størrelserne 10 liter og 49 liter.

 • Aluminiumsfolie
  Aluminiumsfolie/stanniol fra If You Care er fremstillet af 100% genbrugt aluminium. Fordi der bruges genbrugt aluminium, kan energiforbruget nedsættes med hele 95 % i forhold til hvis der ikke blev anvendt genbrugt aluminium. Vælg mellem stanniol i almindelig tykkelse, eller den ekstra stærke variant til brug på f.eks. grillen.

 • Bageforme
  If You Care bageforme er til dig der elsker at bage. Bageformene er perfekte til bagning af f.eks. muffins eller andre cupcakes, og er fremstillet af ubleget papir. Bageformene er desuden lavet sådan at det du bager, ikke klistrer fast på papiret. Vælg mellem størrelser large og jumbo.

 • Bagepapir
  If You Care bagepapir finds som ark og i rulle. Papiret er ubleget og helt fri for klorinrester. Bagepapiret er desuden komposterbart.

 • Kaffefilter
  De ublegede kaffefiltre fra If You Care var de første af deres mange produkter. De er fri for klorin og bidrager til en fantastisk kaffe. Ingen skadelige kemikalier er anvendt i fremstillingen, og så er de komposterbare og fremstillet af materialer fra FSC certificeret skovbrug. 

 • Latexhandsker
  If You Care latexhansker er fremstillet af FSC certificeret latex og natur gummi. Handskerne er genanvendelige og indeholder ingen skadelige kemikalier. Brug handskerne til rengøring, opvask og havearbejde. 

 • Papirhåndklæder
  If You Care paper towels/papirhåndklæder er fremstillet af cellulose, ubleget bomuld og et naturligt mineralsk salt. Papirhåndklæderne er utroligt absorberende og kan absorbere op til 16 gange deres egen vægt. Det bedste af det hele er, at du kan genbruge papirhåndklæderne. Skyl dem efter brug og vrid det meste af vandet ud hvorefter de kan hænges til tørre. Du kan også fjerne bakterier efter flere ganges brug, ved at putte dem i mikroovnen eller hælde kogende vand over dem.

 • Sandwichposer
  If You Care sandwichposer kan bruges til rugbrødsmadder, sandwiches og andre fødevarer – f.eks. i forbindelse med madpakken. Poserne er fremstillet af ubleget papir.

 • Svampeklud
  Kludene fra If You Care er fremstillet af en blanding af cellulose, ubleget bomuld og et mineralsk salt. Kludene kan absorbere op til 20 gange deres egen vægt og er perfekte til alle typer rengøring. Efter brug kan du vaske kludene ved 60-90 grader hvorefter de igen kan bruges. 


Hvorfor vælge If You Care?

Der er mange gode grunde til at vælge If You Care når du køber husholdningsartikler. Produkterne belaster miljøet mindre – både under produktionen, men også efter brug. Der anvendes ikke skadelige kemikalier i forbindelse med produktionen, og størstedelen af produkterne er komposterbare. Derudover er der anvendt mange genanvendelige og genbrugte ingredienser – herunder papir og pap. 

Gør hvad du kan for dig selv, naturen og miljøet, men ikke mindst for dem der kommer efter os. Det behøver ikke altid være de største ændringer der skal til – ofte begynder det ved at ændre små ting i hverdagen.


Plastik og miljøet

Du har sikkert hørt om hvordan plastik skader miljøet, men er du klar over hvor slemt det egentligt er? I løbet af de seneste 50 år, er plastikproduktionen 20-doblet. Faktisk produceres der mere end 300 ton plastik årligt, og det findes i næste alt. Desværre havner plastik ofte de forkerte steder som f.eks. i havet. Årligt udledes der ca. 8 millioner tons affald i verdenshavene, hvilket svarer til at en skraldebil tømmer sin last hvert eneste minut. Det er altså utroligt meget.

Omkring 90 % af det plastik der findes i havene, er havnet der via flodsystemer hvor folk enten har smidt plastikket i, eller det er blæst derud. Når der er så meget plastik i havene, ender det også i fisk og fugle der spiser fiskene.

Vil du gerne aktivt gøre noget for at mindske dit forbrug af plastik i hverdagen, så følg vores råd herunder:

 • Udskift skraldeposer med bæredygtige og plastikfri alternativer
 • Brug en drikkedunk i stedet for engangsflasker
 • Medbring din egen indkøbspose af stof når du handler
 • Drop plastiksugerør – der findes alternativer af glas, hvede og majs
 • Brug rigtigt bestik i stedet for engangsbestik
 • Undgå tyggegummi der indeholder mikroplast – vælg et mikroplastfri alternativ, f.eks. True Gum

Køb produkter fra If You Care på mecindo.dk

Udvalget af bæredygtige husholdningsartikler er større end nogensinde før, og med produkterne fra amerikanske If You Care, kan du for alvor skåne miljøet for skadelige kemikalier. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 


Læs mere Skjul