D3 vitamin

Populært kaldet solvitaminet

Læs mere Skjul

Viser 1 til 22

D3 vitamin

Lev godt og længe?

Undersøgelser viser at ældre som har et højt indhold af D3 vitamin kan vente – alt andet end lige – op til 7 år længere med at tage på plejehjem end ældre med et lavt D3 vitaminindhold

D3 Vitamin – hormon eller provitamin?

Når D3 vitamin er optaget i huden eller gennem tilskud i maven, tager det til leveren gennem blodet, hvor det omdannes til prohormonet calcidiol. Med blodet ryger det til nyrerne og bliver i de hvide hudceller. Herfra bliver de båret rundt i kroppen hvor der findes receptorer for D3 vitamin.
Når først d3 vitaminet er dannet i huden, forbliver det der i en længere periode. Efter 3 uger er indholdet halveret. Derfor burde det ikke være nødvendigt at tage tilskuddet hver dag. Men da de fleste danskere i vinterperioden har et for lavt indhold, anbefales det at gøre netop dette, da modstandsdygtigheden for infektioner såsom influenza er langt lavere ved mangel på d3 vitamin. D3 vitamin går ind og styrker immunforsvaret og sørger samtidigt for, at dette ikke overproduceres og nedsætter risikoen for at autoimmune sygdomme såsom diabetes 1 opstår.