Thailandske madvarer

Læs mere Skjul

Viser 1 til 6

Thailandske madvarer

Thailand er eksotisk, lækker & smuk. Men ikke nok med det, er deres køkken helt unikt. Det er kendt for dets komplekse samspil af mindst tre og op til fem grundlæggende smags sanser i hver ret: sur, sød, salt, bitter og krydret. Netop derfor er thailandske retter tilfredsstillende på så mange niveauer. 

Typisk for et thailandsk måltid er, at det består af flere forskellige retter. Derudover er det thailandske køkken forrygende farverigt og sundt.

Thailandsk madlavning lægger vægt på let tilberedte retter med stærke aromatiske komponenter og en krydret kant. Mange thailandske retter spises både som morgenmad, frokost eller middag. Supper, fisk, skaldyr, kylling og andre typer af kød med masser af grøntsager, nudler og jasminris som tilbehør. Visse retter er meget stærkt krydrede, mens andre er milde eller sur/søde.

Flotte anretninger med fint udskårene dekorationer kendetegner også det thailandske køkken. Det siges at man bliver lykkelig af at spise thai-mad, eftersom den gode smag giver velbehag, ikke blot under måltidet, men også længe efter den sidste mundfuld.

Det thailandske køkken kan mere præcist beskrives som fire regionale køkkener, der svarer til de fire vigtigste regioner i landet: Central thailand, Nordøstlige thailand, Nordlige thailand, Syd thainland. De forskellige regioner er inspirerede af deres nabolandes kultur og madtradition hvorfor også de har mange af de samme retter.