Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Nix Creme

Mod fladlus og fnat.

5 %
30 Gram

Varen er udgået

Denne vare er desværre udgået. Du kan overveje disse produkter i stedet:

Beskrivelse

Nix Creme er en effektiv insektdræbende creme der kan anvendes til både fnat behandling og mod fladlus.

Hvad er fnat?

Fnat, også kendt som Scabies, er en meget smitsom infektion af fnatmider i huden. Når fnatmiderne formerer sig går immunforsvaret til angreb på dem hvilket fører til kraftig kløe.

Fnat kan sprede sig ganske hurtigt og ses især ofte blandt børn og unge som grundet deres nære kontakt i f.eks. børnehaver og skoler giver fnat miden de perfekte betingelser for at spredes.

Instruktion

Dosering:

Nix creme skal anvendes på hele kroppen, hvilket kræver brugen af en hel tube creme.

Et behandlingsforløb skal bestå af to behandlinger med en uges mellemrum, og en fuld behandling kræver derfor altid minimum 2 tuber nix creme.

Der skal behandles 2 gange med en uges mellemrum og der skal minimum anvendes 1 tube per gang. 

Anvendelse:

Voksne og børn over 2 år: cremen anvendes på huden over hele kroppen, herunder håndflader og under fødderne, men ikke i ansigtet eller på hovedet. Vær især opmærksom på områderne mellem fingre og tæer (inklusive under finger-og tånegle), håndled, arm-gruber, eksterne kønsorganer og bagdel.

Spædbørn og børn under 2 år: bør behandles som beskrevet ovenfor, men bør ligeledes have deres hals, ansigt, ører og hovedbund behandlet. Undgå området omkring munden (da cremen kan blive slikket af), og omkring øjnene. Børn mellem 2 måneder og 2 år bør kun behandles under lægelig overvågning.

Ældre (over 65 år): bør finde anvendelse som anvist for voksne og børn over 2 år gammel, men bør ligeledes behandle deres hals, ansigt, ører og hovedbund. Der skal udvises omhu for at undgå at påføre cremen tæt på øjnene.

Cremen smøres ud i et jævnt lag på huden og efterlades i 8 timer. Herefter vaskes cremen af med vand og sæbe ikke mere end 12 timer efter behandling.

Genanvend cremen på hænderne, hvis de vaskes med sæbe og vand inden for 8 timers behandling. 

Undgå kontakt med øjnene. I tilfælde af kontakt med øjnene skal dette skylles omgående med rent vand. Sørg for, at huden er ren og tør. Du må ikke tage et varmt bad umiddelbart før behandlingen. Cremen skal gnides let ind i huden. 

Hvis du har påført for meget creme skal det vaskes af med sæbe og varmt vand. Hvis der efterfølgende er nogen tegn på irritation bør du konsultere din læge.

Advarsel 

Advarsler ved brug Nix creme mod fnat:

  • Kun til udvortes brug, og skal opbevares utilgængeligt for børn.
  • Produktet er ikke øjenirriterende, men kontakt med øjnene bør undgås fordi cremen i sig selv kan medføre markant irritation. I tilfælde af at cremen utilsigtet rammer øjet, bør det ramte område straks skylles med rigeligt vand eller, hvis det er let tilgængeligt normalt saltvand.
  • Personer der rutinemæssigt anvender Nix Creme bør bære handsker for at undgå enhver mulig irritation på hænderne.
  • Hvis indholdet af cremen sluges af et barn skal du omgående konsultere din læge.
  • Du bør omhyggeligt læse produktets emballage og etiketter før brug. 

Potentielle bivirkninger

Nix creme har ingen kendte bivirkninger. Behandlingen af ​​eksem-lignende reaktioner med kortikosteroider bør tilbageholdes før behandling med Nix creme, da der er risiko for, at forværre angreb af fladlus og fnat ved at reducere immunforsvaret på miderne.

 Sandsynligheden for bivirkninger mellem de to behandlinger, der fører til kendte bivirkninger eller nedsat effekt er dog lille. 

Aktive ingrediens

Nix Creme indeholder:

Permethrin 5% opløsning.

Typiske symptomer på fnat:

Fnat medfører kraftig kløe i de områder med store mængder mider. Miderne foretrækker typisk områder som fingre, håndled, armhuler, navle, brystvorter og penis.

I disse områder vil kraftig kløe eventuelt kombineret med røde udslæt og små vandblærer opleves.

Kløen vil oftest være værst om aftenen/natten når man ligger i sin seng, da miderne trives ved varme.

Hvordan behandles Fnat?

Fnat kan forholdsvist simpelt og effektivt behandles med håndkøbsmedicin. Det anbefales typisk at anvende en insektdræbende creme der indeholder en 5% permethrin opløsning.

Til behandling af fnat anbefaler vi Nix fnat creme som indeholder en 5% Permethrin opløsning.

Dette håndkøbslægemiddel kan anvendes til behandling af fnat og fladlus .

Nix creme tilhører en gruppe af lægemidler kaldet pyrethroider som er anti-parasitære midler.

Nix fnat creme kan anvendes som en effektiv, ikke-indgribende behandling mod fnat og fladlus.

Det er vigtigt at hele husstanden undergår behandlingen, selv personer der ikke oplever symptomer på fnat. Hvis blot nogle få mider overlever behandlingsforløbet kan de nemt formere sig og smitte hele hustanden igen.

Endvidere bør alt tøj og sengetøj vaskes ved mindst 60 grader da miderne kan overleve i fibrene i tøj og sengetøj i lang tid.

Hvad er fladlus?

Fladlus er et lille insekt der lever i kønsbehåringen hos både mænd og kvinder.

Fladlus kan smitte ved samleje eller ved at sove i det samme sengetøj som en der er smittet med fladlus. Fladlus fører til kraftigt kløe i det udsatte område. 

Hvordan behandles fladlus?

Fladlus kan behandles med en insektdræbende shampoo eller creme.

Vi anbefaler at anvende Nix creme med 5% permethrin til behandling af fladlus.

Juan Samayoa 2016-12-13 15:15:10

im having some problems with scabies so i will to try this

Serafina P. 2016-11-25 14:33:11

virker med det samme,jeg brugte det mod fnat, jeg havde fået på sygehuset..frygtelig kløe om aften og natten holdt op, og det er billigere produkt end andre. især fordi man skal have mindst 2 gange og hele familien, 6 personer i vores tilfælde! Så det anbefaler jeg i stedet for Nix, der er meget dyrere. OG Det er ingen skam at have fnat, men en skam hvis folk ikke gør noget ved det, da det så vil blive ved at smitte rundt omkring.

Skriv en anmeldelse

Captcha
Captcha
Klassifikation (HF)
Produktnummer 1577
Mængde 5 % 30 Gram