Ingefær

Ingefærpiller, et fremragende kosttilskud.

Ingefærkosttilskud laves af udtræk af de tørrede jordstængler fra ingefærplanten og kan fås både som ingefærpiller i kapsel eller tabletform eller som ingefærpastiller. Læs mere om ingefær og kosttilskud nederst på siden. 

Hvad er ingefær?

Ingefær (ginger) – du kender det helt sikkert – planten anvendes nemlig både i mad, te, kosttilskud og slik, men hvad er ingefær og hvorfor bruges det i så meget?

Ingefæren er i familie med både kardemomme og kompagnonen gurkemeje. På latin kaldes ingefær, zingiber officinale, og vokser primært i Asien. Gennem århundreder har ingefær været en stor del af naturmedicin og madlavning, hvor planten bl.a. er blevet anvendt mod forkølelse, fordøjelsesproblemer og mindsket appetit. I dag er det primært i madlavning og som middel mod kvalme og opkast, at ingefæren bruges. 


Ingefærplanten

Ingefæren har en kraftig stængel med grønne blade. Toppen af stænglen bærer en blomst og under jorden findes de populære ingefærrødder som anvendes i kosttilskud og madlavning. Knoldene/rødderne er 2-3 cm. tykke og høstes når ingefærplanten er et par år gammel. 

Selvom ingefærplanten trives bedst i Asien og andre tropiske lande, kan du sagtens dyrke din egen ingefær derhjemme – så længe du har et drivhus. Køb en frisk ingefær i dit supermarked og plant den i en potte med næringsrig pottemuld. I starten skal potten stå indendørs og senere kan den sættes ud i et drivhus. 

Fra du planter ingefæren til du kan høste den, kan der gå op til 10 måneder. Det er altså et længerevarende projekt at dyrke egne ingefær, men det kan lade sig gøre – selv her i Danmark. 


Hvad er ingefær godt for?

Tager du kosttilskud med ingefær, kan du opleve en positiv virkning i forbindelse med transportsyge, kvalme og opkast samt gigtsmerter. Det er dog meget forskellige hvor stor en virkning ingefæren har, da forskellige studier både viser at ingefær har en effekt og ikke har en effekt.


Kosttilskud med ingefær

Udvalget af kosttilskud med ingefær er stort og du finder produkter fra populære mærker som Berthelsen, Fitness Pharma, Solaray, Camette og VitaCare. Læs mere om nogle af produkterne herunder:

 • Berthelsen Ingefær
  Et ingefærkosttilskud med 800 mg ingefær pr. daglige dosis. Kosttilskuddet er desuden fremstillet så det er skånsomt for maven.
 • Fitness Pharma Ingefær med gurkemeje
  Kosttilskud med indhold af både ingefær og gurkemeje. Kosttilskuddet indeholder 750 mg ingefær og 750 mg gurkemeje. 
 • Solaray Ingefærrod
  Solarays ingefærkosttilskud består af 100 % ren ingefær. Pr. daglige dosis får du tilført 550 mg ingefær.
 • Nani Ingefær
  Et afbalanceret ingefærkosttilskud med indhold af brændenældeekstrakt. Den daglige dosis består af 100 mg ingefær og 200 mg brændenælde. 
 • VitaCare Ingefær Long
  Et fantastisk depot kosttilskud med ingefær. Kosttilskuddet giver dig en jævn mængde ingefær fordelt over hele dagen. Den daglige dosis indeholder 75 mg tørret ingefær som svarer til 937 mg tørret ingefærrod. 


Ingefær – det skal du være opmærksom på

Selvom ingefær er en plante og ikke et lægemiddel, er der nogle ting du altid bør være opmærksom på, hvis du gør brug af ingefær som kosttilskud. Det gælder især hvis du er gravid eller hvis du får blodfortyndende medicin. 


Graviditet

Er du gravid bør du aldrig gøre brug af et kosttilskud med ingefær – også selvom det kan virke mod kvalme og opkast. Du kan dog godt anvende ingefær som ingrediens i din madlavning, men i små mængder. Derfor bør du heller ikke indtage de populære ingefærshots. 


Blodtryk

Hvis du har problemer med dit blodtryk eller får blodfortyndende medicin, kan ingefær påvirke medicinens virkning. Derfor skal du være meget forsigtig, hvis du tager ingefær og medicin på samme tid. Er du i tvivl om du bør tage ingefær, kan du altid kontakte din læge og rådføre dig inden. 


Andre bivirkninger

Ved indtagelse af ingefær kan du opleve bivirkninger som halsbrand, irritation i munden og diarré. Dette sker ikke så ofte, og skyldes ofte større doser af ingefær. 


Daglig dosis

Der findes ingen fastlagt grænse for hvor meget ingefær man bør indtage dagligt. Prøv dig frem, men ellers er det en god idé at følge det enkelte produkts anbefalede daglig dosis. Nogle kosttilskud med ingefær indeholder også andre næringsstoffer, og det er ikke sikkert at disse kan indtages i større mængder. 


Lav dit eget ingefærshot

Du kender sikkert til ingefærshottet og måske har du endda set dem stå i dagligvarebutikken hvor du handler? Men vidste du, at det er utroligt nemt at lave ingefærshot derhjemme? 

Det eneste du skal bruge er: 

 • 1 liter vand
 • 100 gram skrællet ingefær
 • 1 hel citron
 • 10 gram rørsukker

Skær ingefæren i skiver og bland alle ingredienser sammen i en gryde. Bring blandingen i kog og lad den simre i omkring 45 minutter. Si blandingen så kun den flydende del er tilbage. Når blandingen er afkølet, kan du hælde dit hjemmelavede ingefærshot på flaske og stille det på køl. 

For ekstra smag kan du tilføje frisk, skrællet og skiveskåret gurkemeje. Den er ligesom ingefæren en rod, men til forskel fra ingefæren farver gurkemejen utroligt meget. 

Gurkemeje indeholder stoffet curcumin der virker antiinflammatorisk, og derfor har det op til flere sundhedsfremmende virkninger i kroppen. Curcumin er en antioxidant der beskytter kroppen mod frie radikaler.


Andre ingefærprodukter 

Hos mecindo.dk finder du et stort udvalg af ingefærprodukter – både ingefærkosttilskud, men også madvarer og krydderier. I udvalget af madvarer med ingefær kan du f.eks. vælge kandiserede ingefærtern, ingefær karameller og ingefær sushi. 

Ingefær som krydderi kan bruges i asiatiske wokretter, fisk, marinader og syltede fødevarer. 


Køb ingefærkosttilskud på mecindo.dk

Vælg det ingefærkosttilskud der passer til dig og dit behov. Kosttilskuddene findes i forskellige varianter med varierende styrker og indhold. Mulighederne med ingefær som krydderi er desuden uanede – derfor finder du selvfølgelig også ingefær som krydderi her på mecindo.dk. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul