Biogan


Biogan

Passion for økologi
 

Biogan er en dansk ejet virksomhed etableret i 1996, beliggende i Lystrup nord for Århus. De forhandler økologiske produkter fra hele verden - udvalgt og pakket i Danmark.

Biogan ønsker at skabe fokus på vigtigheden i, at tilberede og spise økologiske og plantebaserede fødevarer og råvarer, samt at inspirere til at lave sunde madretter hver dag!
 

Populære Biogan produkter lige nu:

 

 

Biogan plantebaseret kødserstatning
Biogan - plantebaseret nøddecremer

viser 1 til 48 af 327 (7 sider )

 

Hvem er Biogan?

Biogan er en dansk virksomhed der producerer og sælger økologiske fødevarer af høj kvalitet. Drivkraften bag Biogan er passion og nysgerrighed, og det var lige netop dette der gjorde, at Anders Kok i 1996 grundlagde Biogan.

Miljøet er med i alt hvad Biogan foretager sig – også deres emballage. Poserne der anvendes, er gennemsigtige uden brug af unødige farver, og desuden giver den gennemsigtige pose dig som forbruger mulighed for at se hvad der er i posen.
 

Biogan tænker på miljøet i alle led

Biogans emballage er skabt med øje for miljøet og sikrer minimalt emballage- og ressourcespild i form af gennemsigtige poser uden overflødig brug af farver.

En af grundene til at vælge de gennemsigtige poser er, at vi på denne  måde undgår at smide folie væk, hvis et produkt udgår, folien kan bruges til andre produkter. Med de gennemsigtige poser, kan forbrugerne kan alle både se varen og dens gode kvalitet, samt præcis hvor meget der er i poserne – vi skjuler nemlig intet. Posen gode kvalitet sikrer produktets levetid og er derfor med til at mindske madspild.

Når du køber en pose med  500g til 1000g Biogan produkter, er der kun brugt 4 til 6 g folie, det er der ikke mange andre som kan leve op til.
Poserne kan desuden recycles. Papiret som etiketterne er leveret på, bliver sendt til Østrig og lavet til nyt papir. Vores Biogan kasser er lavet af genbrugsfibre.
 

Biogan og Fair Trade

Biogan går ind for lige løn og gode arbejdsforhold. Derfor arbejder de hele tiden på at få flere certificerede produkter ind i sortimentet for at støtte udviklingen i tredjeverdenslande. Ligeledes er mange af vores produkter ikke blot økologiske, men også fra fairtrade leverandører.
 

Økologiske fødevarer fra Biogan

Udvalget af økologiske fødevarer fra Biogan er stort – meget stort. Faktisk finder du 300 forskellige produkter fra Biogan, her på Mecindo.dk. For at give dig et indblik i hvilke produkter du kan vælge mellem, har vi herunder beskrevet nogle af de overordnede kategorier.

 • Tørrede frugter og nødder
  Find næsten alt inden for tørrede frugter og nødder. Brug dem som snacks, i madlavning eller bagning. Fungerer perfekt som ingrediens i en hjemmelavet mysli eller kager.
 • Bønner, ærter og linser
  Gryderetter, retter med kylling eller vegetarretter er perfekte til brug af bønner, ærter og linser. Udvalget er stort. Bælgfrugter er sunde og indeholder bl.a. masser af protein. Læs mere om de forskellige bælgfrugter fra Biogan.
 • Korn og frø
  Brug korn, frø og kerner i din bagning. Få masser af fuldkorn og kostfibre og oplev en større mæthed, men også en sundere fordøjelse. Mange af produkterne er også gode i smoothies.
 • Ris og pasta
  Alt inden for risottoris, hvide- og brune basmatiris, røde ris og runde ris. Vælg også mellem fuldkornspasta, spelt pasta, glutenfri pasta, lasagneplader og rød linse pasta.
 • Mel og bagning
  Almindeligt mel og glutenfri mel – find det her. Uanset hvad du vil bage, kan du finde mel til dit bageprojekt her. Vælg bl.a. mellem mandelmel, durummel, kokosmel, kartoffelmel og majsmel.
 • Krydderier og sukker
  Basilikum, ingefær, ceylon, peber, chili, salt og meget, meget mere. Find alle de krydderier du behøver til din madlavning. Udvalget af sukker er ligeledes stort, og består af bl.a. rørsukker, flormelis, kokossukker og farin.
 • Konserves og glasvarer
  Flåede tomater, bønner, makrel, tun, oliven og kapers med mere finder du her. Produkterne har lang holdbarhed og er selvfølgelig økologiske. 
 • Olie
  Olivenolie og kokosolie til madlavning, bagning eller salater af høj kvalitet. 
 • Smørepålæg, honning og sirup
  Mangler du lækkert smørepålæg til din mad? Prøv mandelcreme eller pesto fra Biogan. Du finder også blomsterhonning, akaciehonning og manuka honning, samt lys og mørk agavesirup. 
 • Kiks og snacks
  Lækre, smagfulde og økologiske kiks fra Biogan. 
 • Chokolade
  Mørk chokolade, chokoladedråber og kakaonibs. Perfekt til den søde tand, til bagning eller i mysli. 
 

Hvad er økologi?

Økologi er først og fremmest landbrug uden brug af sprøjtemidler mod ukrudt og skadedyr. Dog findes der enkelte midler af naturlig oprindelse, som en økologisk landmand kan gøre brug af, hvis afgrøderne angribes af skadedyr eller svamp – denne brug hører dog til sjældenhederne. 

I Danmark laver Fødevarestyrelsen og DTU hvert år en undersøgelse af, hvor mange rester af sprøjtegifte der findes i frugt og grønt, som sælges i danske butikker.

I en undersøgelse fra 2017 viste det sig, at 57% af konventionelt dyrkede æbler, indeholdt rester af sprøjtegifte. Det samme gjorde sig gældende for hele 73% af jordbær og 100% af bananer. 

Når du handler økologi i Danmark, skal du gå efter det røde ø. Det er din garanti for, at produktet stammer fra en godkendt økologisk virksomhed.  

 

Fordele ved økologi

Hvis du vælger økologiske fødevarer fremfor konventionelle, opnår du disse fordele:

 • Færre tilsætningsstoffer
 • Ingen sprøjtemidler
 • Du beskytter natur og grundvand
 • Du støtter dyrevelfærd
 • Du siger nej tak til GMO
 

Glutenfri produkter fra Biogan

En stor del af produkterne fra Biogan er glutenfri. Det betyder, at produkterne er fri for det glutenprotein som nogle ikke tåler. I mel giver gluten melet elasticitet og styrke, men alligevel findes der alternativer fra Biogan – brug f.eks. mandelmel, majsmel, rismel eller boghvedemel. Sørg altid for at finde erstatninger til de næringsstoffer du mister ved at vælge glutenfri, andre steder.

 

Køb Biogan produkter på Mecindo.dk

Køb alt hvad hjertet begærer inden for lækre økologiske fødevarer, fra danske Biogan. Du finder ingredienser til både madlavning, bagning, drikke, snacks og meget mere. 

De mest populære produkter fra Biogan er:

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.