Risalamande - Gluten- og mælkefri
Vil du have en lidt lettere version af den klassiske risalamande? Så er denne opskrift lige noget for dig! Den er lige så cremet og fyldt med smagen af vanilje og mandler, men helt uden gluten og mælk. Perfekt, hvis du vil sikre, at alle kan være med til at nyde julens desserter.
Ingredienser
- 1 L mandelmælk
- 160 g ris
- 1/4 tsk salt
- 1 vaniljestang
- 2 dl smuttede hakkede mandler
- 2-3 spsk. sukker
- 2 brikker rispiskefløde eller soyapiskefløde
- 1 hel smuttet mandel
- 1 mandelgave
Sådan gør du
Dagen før:
- Kom mandelmælk og ris i en gryde og kog det langsomt op under konstant omrøring.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt sukker for at skille kornene.
- Tilsæt resten af sukkeret, vaniljekornene og den tomme vaniljestang til gryden, og rør godt.
- Lad blandingen simre i 45-50 min. under jævnlig omrøring, til den når den ønskede konsistens.
- Kom derefter de smuttede hakkede mandler samt salt op i grøden og lad den køle helt af i køleskabet i nogle timer eller til dagen efter.
Lige inden servering:
- Pisk rispiskefløde til skum og vend det forsigtigt i grøden.
- Til sidst tilsættes den hele mandel.