Kaffekapsler

Her finder du et stort udvalg, af kaffekapsler og kaffepuder til billige priser i mange forskellige varianter og mærker, som gør det til en leg at brygge en lækker kop kaffe i en fart. Læs mere

Hvad er kaffekapsler?

En kaffekapsel er en forseglet engangsbeholder der indeholder den helt rigtige mængde kaffe som der skal til at brygge en enkelt kop kaffe, typisk espresso.

Siden de først slog igennem i 90erne er kaffekapsler hurtigt blevet en af danskernes foretrukne måder at lave en god kop espresso kaffe.

Kaffekapsler gør den daglige kaffebrygning til en leg ved både at reducere tiden det tager at lave en god kop kaffe og samtidigt holder kaffen frisk takket være deres individuelt forseglede indpakning der beskytter indholdet mod lys og luft.

Kaffekapsler findes typisk i en hård plastik indpakning, men kan også findes i en papir eller metal variant.

Alle tre fungerer efter samme princip; kapslens indhold holdes friskt indtil det skal bruges hvor maskinen herefter prikker hul i kapslen og trækker indholdet ud.

Nogle kapsel maskiner har også indbyggede mælkeskummere som kan sætte prikken over i'et for den perfekte kop espresso i en fart.

Er der forskel på kaffekapsler?

Selvom mange af kaffekapslerne på markedet ligner hinanden, så er der flere vigtige forskelle på dem.

Hvad der kan gøre det udfordrende at vælge kaffekapsler er, at kaffekapsler ikke passer universelt til alle kaffekapsel maskiner.

Der findes mange producenter af disse maskiner, men de 3 mest kendte og udbredte er:

  • Nespresso – Yderst populært mærke indenfor kaffekapsler der er kendt fra de mange reklamer med George Cloney. Vi fører et udvalg af nespresso kapsler her på siden. 
  • Tassimo – Et andet populært mærke af kaffekapsler og maskiner. Vi fører på nuværende tidspunkt ikke Tassimo kapsler hos Mecindo.dk 
  • Dolce Gusto – Disse espresso maskiner er blandt andet kendt for deres meget unikke design former. Vi fører på nuværende tidspunkt ikke Dolce Gusto kapsler hos Mecindo.dk 

Når du skal købe kaffekapsler er det derfor vigtigt at du er opmærksom på hvilken type espresso maskine du har.

Indenfor hver af disse mærker kan man vælge at købe enten:

  • Producentens egne, originale kaffe kapsler 
  • Kompatible kaffekapsler som ikke er lavet af samme producent, men fungerer fuldt ud på samme måde.  

Hvis man leder efter billige kaffekapsler kan det ofte anbefales at købe kompatible kaffekapsler i stedet for de originale da prisen på kaffekapsler af denne type ofte er lavere og der ofte er bedre tilbud på kaffekapsler fra andre producenter.

Hvad er kaffepuder?

En kaffepude minder meget om en kaffekapsel men er alligevel ikke helt det samme.

Kaffepuder er altid lavet af papir der minder meget om det der anvendes ved tebreve.

Dette papir fungere som et filter som ved indsætning i en espresso maskine lader alt den gode smag af kaffe trænge ud.

Nogle sværger til at kaffepuder har en overlegen smag ift. kaffekapsler; andre har den stik modsatte holdning. Hvem der har ret lader vi være op til dig og dine smagsløg.

Bemærk dog at en mærkbar forskel mellem kaffekapsler og kaffepuder er udvalget af andre drikke end kaffe – indenfor kaffepuder finder man sjældent andre varianter af kaffe end espresso eller andre drikke som chai latte, varm kakao , te og lignende.

Er der forskel på kaffepuder?

I modsætning til markedet for kaffekapsler, findes der en stor grad af standardisering indenfor kaffepuder.

Kaffepuder kan som udgangspunkt inddeles i to typer:

E.S.E kaffepuder

E.S.E (Easy Serving Espresso) er en industristandard indenfor kaffepuder som blev skabt af det italienske kaffemærke Illy helt tilbage I 70erne.

Alle E.S.E kaffepuder har en diameter på 44mm og indeholder altid præcis 7 gram espresso kaffe.

Den store fordel ved E.S.E kaffepuder er at de kan anvendes universelt på alle espressomaskiner der er kompatible med E.S.E ( det er de fleste).

Senseo kaffepuder

Kaffepuder til Senseo espressomaskiner fungere efter samme princip som E.S.E kaffepuder med kan kun anvendes i Senseo espresso maskiner da de har en betydeligt støtte diameter på 70 mm.

Sælger i originale kaffekapsler?

Ja, her på siden finder du både originale kaffekapsler fra producenten selv såvel som kaffekapsler fra andre producenter som er kompatible med de originale kaffemaskiner.

Det vil altid fremgå på produktets beskrivelse hvorvidt der er tale om et originalt produkt eller en kompatibel kaffe kapsel.

Hvad betyder ”kompatible kapsler” ?

Kompatible kapsler er et begreb der dækker over kaffekapsler der er produceret af en anden virksomhed end den der står bag din kaffemaskine.

Disse kapsler er designet til de samme specifikationer som de originale kaffekapsler og kan dermed anvendes på fuldt ud samme måde.

Der vil ofte være en lavere pris på kompatible kaffekapsler end på de originale.

Vi mener bestemt at de kompatible kaffekapsler kan være med når det kommer til kvalitet og smagsoplevelse, men der er kun en måde som du kan være sikker på; bestil en pakke kapsler og lad dine smagsløg være dommere.

Kan man kun få kapsler med kaffe?

Efterhånden som kaffekapsler er blevet mere og mere populære er udbuddet af produkter også vokset markant.

Fra udelukkende at være beregnet til espresso kaffe udbydes der i dag kapsler med alt fra eksotiske specialiteter som chai latte og ayurvedisk frugt te til hyggeskabende varm chokolade og kaffe latte.

Gå på opdagelse i vores sortiment og find din personlige favorit i dag.