Natur-Drogeriet Johannesbrød Kernemel
Bruges som fortykningsmiddel til bl.a modermælkserstatning og madlavning
100 gSe forsendelsesomkostninger
Beskrivelse
Johannesbrødkernemel er et jævningsmiddel (E410), som bl.a. kan anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk. Måltidet bliver derved mere tyktflydende og vil derfor have vanskeligere ved at løbe tilbage til munden.
Johannesbrødkernemel er et kulhydrat, der kommer fra johannesbrødtræets frø. Træet gror i middelhavsområdet, og frugterne har været spist siden oldtiden. Af frugtens frø kan udpresses et mel, der med vand let svulmer op og danner en klæbrig substans.
Melet benyttes som stabilisator og fortykningsmiddel i fødevarer. I dej benyttes johannesbrødkernemel til at give en blødere og mere elastisk dej.
Johannesbrødkernemel må bruges i fødevarer, der generelt må indeholde tilsætningsstoffer og må også bruges til økologiske fødevarer.
Produktbeskrivelse fra leverandør
Brugsanvisning og forholdsregler:
Gør supper og saucer tykkere og giver bedre konsistens til brød og kager fremstillet af glutenfri mel. Også særdeles velegnet til at gøre modermælkserstatning tykkere. Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ tsk.) johannesbrødkernemel. 1. Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde. 2. Tag gryden fra varmen, når vandet koger. 3. Opløs johannesbrødkernemelet i lidt koldt vand. 4. Pisk opløsningen i det spilkogende vand og afkøl til ca. 40˚C. 5. Pisk modermælkserstatningen ud i jævningen. 6. Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg.