HUSK® Psyllium-frøskaller er godkendt af Sundhedsstyrelsen som naturlægemiddel, og kan virke mod forstoppelse, diarré, irritabel tyktarm og forhøjet kolesterol. Du finder HUSK® Psyllium i form af pulver og kapsler her på mecindo.dk. Læs mere HUSK, fibre og hvad HUSK er godt for nederst på denne side.Hvad er HUSK Psyllium?

HUSK er i Danmark godkendt som naturlægemiddel af Sundhedsstyrelsen. Det betyder, at produktets virkning er dokumenteret. 

Ingrediensen i HUSK er skallen fra loppefrø, der har et naturligt højt indhold af de vigtige kostfibre. Indholdet er faktisk hele 85% kostfibre. Frøskallerne der anvendes i HUSK produkterne, stammer fra den indiske plante ved navn, Plantago ovata Forsk – bedre kendt som Psyllium Husk. 

HUSK findes som både pulver der opløses i vand, samt kapsler der kan indtages alt efter behov. Læs mere om dette længere nede.


Hvordan virker loppefrøskaller? 

Psyllium frøskaller har et stort indhold af plantefibre, som er vanskelige at fordøje. Dette resulterer i, at fibrene bliver i tarmen, hvor de suger væske til sig og svulmer op til 40 gange sin vægt. Væskeindholdet gør at afføringen bliver blød og dette kan virke mod forstoppelse, diarré og irritabel tyktarm. Det sker ved at tarmene stimuleres og de naturlige bevægelser øges. 


Hvem bør anvende HUSK Psyllium?

Alle der har behov for at anvende Husk, kan anvende produktet. Især personer med forstoppelse, diarré eller irritabel tyktarm kan tage HUSK. Om du taget det som pulver eller kapsel er ligegyldigt. Det er dog vigtigt, at du kontakter din læge hvis du oplever at forstoppelsen ikke forbedres i løbet af tre dage. 

Er du gravid eller ammende, er der ingen problemer i at tage HUSK. Det påvirker kun din egen mave og tarme.  HUSK er desuden naturligt fri for gluten. 

Hvis du lider af let forhøjet kolesterol, er HUSK Psyllium også at foretrække, da det bidrager til at sænke blodets kolesterol. 

Skulle du alligevel være i tvivl, kan du kontakte din egen læge, og få svar på brugen ud fra din personlige situation. 


Sådan bruger du HUSK Psyllium

En ting du altid skal huske når du tager HUSK er at drikke rigeligt med vand. Netop fordi frøskallerne suger væske og svulmer op til omkring 40 gange sin egen vægt. Hvis ikke du drikker nok vand, kan frøskallerne ikke suge væske og du risikerer i sidste ende, at blive eller forblive forstoppet. 

HUSK Psyllium loppefrøskaller i kapsel-form er lette at indtage, selv hvis man er på farten. Husk blot at indtage rigeligt med væske (2,5 dl) pr. dosis. 

HUSK Psyllium loppefrøskaller i pulverform kan røres ud i et glas vand (1,5 dl), mælk eller juice eller drysses ud over din yoghurt. Hvis du rører pulveret i vand, er det bedst at drikke blandingen umiddelbart efter. Blandingen bliver hurtigt til en tyk gele, der kan være svær at drikke hvis der går for lang tid. 

HUSK findes ikke som piller, men som kapsler.

Der er en mindre forskel på om du tager HUSK som pulver, eller som kapsler. Èn teske HUSK svarer til 1,5 gram, hvorimod én kapsel indeholder 0,5 gram HUSK. Det betyder, at du skal tage tre kapsler for at opnå samme mængde som én teske pulver. 

Hvis du tager medicin eller andre kosttilskud, er det vigtigt, at du indtager HUSK omkring 1 time før eller efter andre tilskud. 


Anbefalet dosis

Der er forskel på, hvor stor en dosis HUSK du skal tage dagligt, alt efter hvilket problem du oplever. Ved pulver spænder den daglige dosis fra 2-3 måleskeer morgen og aften for voksne, og 6-10 kapsler morgen og aften for voksne. 

Læs altid indlægssedlen, så du er sikret at få den rette dosis alt efter om du ønsker at behandle forstoppelse, diarré. Irritabel tyktarm eller let forhøjet kolesterol. Der er også forskel på hvor meget HUSK børn fra 6 år og børn under 12 år skal have. 


HUSK Psyllium bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger der kan være i forbindelse med at tage HUSK er, at have øget luftafgang og oppustethed. Maven skal i nogle tilfælde vænne sig til frøskallerne, samt at tarmene kommer i bevægelse. 


Forskellige loppefrøskaller 

Hos Mecindo har vi et stort udvalg af produkter med loppefrøskaller, blandt andet i almindelig pulverform, kapsler, samt pulveriserede loppefrøskaller med smag af: 


Find din favorit i mellem alle vores produkter med loppefrøskaller – din mave vil takke dig for det.


Hvorfor er fibre vigtige?

Du ved det måske allerede, men hvis ikke følger her en kort beskrivelse. Der findes både opløselige og uopløselige fibre. De uopløselige fibre vi indtager gennem den daglige kost, er en slags kulhydrater som ikke fordøjes når den passerer gennem tarmene. Dens funktion er bl.a. at fungere som fyldmasse i afføringen. De opløselige fibre bidrager til en mæthedsfornemmelse, samtidig med at de bidrager til en sund fordøjelse. 

Ifølge Sundhed.dk er det hensigtsmæssigt at spise 25-35 gram kostfibre. Hvis du spiser varieret og samtidig tager HUSK, er der stor chance for, at du spiser den anbefalede mængde kostfibre. Du kan med fordel sørge for at følge Sundhedsstyrelsens officielle kostråd. Dit humør og din generelle sundhed afhænger nemlig i høj grad af, hvad du spiser. Udover at bidrage til en bedre fordøjelse og større mæthedsfornemmelse, bidrager kostfibre også til et stabilt blodsukker. 


Brug HUSK i din madlavning

Hvis du kan lide fibre og god mad, kan du bruge HUSK Psyllium eller fiberHUSK som ingrediens i din madlavning. Tilføj HUSK i en smoothie, kager, brød og pizza. Mulighederne er mange, og næsten kun fantasien sætter grænser. 

At bruge HUSK i madlavningen er en spændende og enkel måde til at opnå et højere indtag af fibre. I forbindelse med bagning er fiberHUSK nemmest at bruge, da det er lettere at piske så det ikke er klumpet. Du kan dog sagtens bruge HUSK Psyllium i lækre og spændende smoothies. 


Derfor skal du vælge HUSK

  • HUSK er godkendt som naturlægemiddel af Sundhedsstyrelsen
  • HUSK er en nem genvej til masser af fibre
  • HUSK bidrager til en normal fordøjelse
  • HUSK kan bruges i madlavningen


Køb HUSK Psyllium hos Mecindo

Her på Mecindo.dk finder du både HUSK i pulver- og kapselform. Vælg den smag du bedst kan lide, og få gang i dit daglige fiberindtag hurtigt og nemt. Bestil i dag og få dine produkter leveret inden for kun 2-4 hverdage. 

Vi har også et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser.

Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan kontakte kundeservice på mail eller telefon.  


Læs mere Skjul