Herrens Mark – Fermenterade örtextrakt för dagligt välbefinnande


Siden 1959 har der været produceret fermenterede økologiske urteekstrakter på Vestfyn, i dag ved Herrens Mark. Herrens Mark er et specialiseret landbrug hvor fokus er på udvikling af kosttilskud, som bidrager til menneskers velvære. 
 


Hele produktionen, fra frøet lægges i jorden, til det fermenterede ekstrakt hældes på karton, foregår ved Herrens Mark. De økologiske urter der bruges i ekstrakterne, er alle dyrket på egne marker, og køres så friske ind i produktionen, hvor de nænsomt forarbejdes. Herefter fermenteres de med mælkesyrebakterier, og pakkes til sidst i eget pakkeri.
 

Populære produkter fra Herrens Mark

 
 

Hvad er Herrens Mark?

Herrens Mark kommer fra Broendegården på Vestfyn. Her dyrker Michael Morh Jensen de samme marker som sin morfar og bedstefar gjorde i deres tid.

Michael Morh Jensen har siden 1989 arbejdet som økologisk grøntsagsavler, men i 2010 overtog han produktionen af dét, der dengang hed Fynsk Mælkebøttesaft, men som siden har gået under navnet Mælkebøttesaft fra Herrens Mark.

I 2011 udvidede Herrens Mark med rødkløverekstrakt og hele produktionen er i dag helliget kosttilskud og ekstrakter.

Herrens Mark blev i 2014 kåret som Årets Helsekostprodukt og Årets Helsekostbutik med følgende begrundelser for udmærkningen:

 • Høj råvarekvalitet 
 • Godt salg 
 • God virkning 
 • Gennemtænkt produkt i flydende form 
 • Dansk produceret 
 • Økologisk 

 

Herrens Mark hos Mecindo

Hos Mecindo har vi både Mælkebøtte Ekstrakt og Rødkløver Ekstrakt fra Herrens Mark:

 • Herrens Mark Mælkebøtte Ekstrakt er lavet af mælkebøtte ekstrakt fra mælkebøtteblomster, blade og rødder. Herrens Mark Mælkebøtte Ekstrakt indeholder derudover også mælkesyrebakterier. Herrens Mark Mælkebøtte Ekstrakt fås i både 1-liters poser og 2-liters poser.  
 • Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt er lavet af rødkløver ekstrakt fra rødkløver, som er kendt for sit høje indhold af phytoøstrogener. Herrens Mark indeholder derudover også mælkesyrebakterier. Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt fås i både 1-liters poser og 2-liters poser. 
 • Herrens Mark Regoros indeholder fermenteret rødkløver og er en fødevare til særlige medicinske formål. Regoros sørger for at knoglerne sikres en ernæringsmæssig bevarelse. Er du kvinde med osteopeni, er denne fødevare en hjælp til dig. Regoros er det nyeste produkt fra Herrens Mark og blev lanceret i september 2020.

Både Herrens Mark Mælkebøtte Ekstrakt og Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt leveres i en bag-in-box, som sikrer en stabil, praktisk og hygiejnisk emballage.

Efterhånden som posen tømmes, vil den falde sammen om det resterende indhold, hvorved man undgår iltning af produktet og sikrer holdbarheden så længe som muligt.

Du kan læse meget mere om Herrens Mark på deres website.

Hvad indeholder rødkløver?

Rødkløver indeholder planteøstrogener, i dette tilfælde kaldet phytoøstrogener eller isoflavoner. Det gode ved planteøstrogenerne er, at de kan hjælpe kvinder i overgangsalderen. Der sker nemlig det i overgangsalderen, at kvinders niveau af østrogen falder, hvilket påvirker både krop og humør. 

 

Herrens Mark mælkebøtteekstrakt

Mælkebøtten har været en skattet naturmedicin i mange år, lande og kulturer, særligt på grund af sine bitterstoffer. Den er blevet sat i forbindelse med god fordøjelse, udrensningsprocesser og et deraf større velvære i kroppen, samt lindring af trætte og ømme led. 

Saften fra Herrens Mark Mælkebøtteekstrakt fremstilles af pressesaften af friske økologiske blade, blomster og rødder.

De friske, smørgule blomster og grønne blade høstes i foråret, da det på det tidspunkt indeholder mest saft og kraft. Tilsvarende høstes rødderne i efteråret, hvor den højeste koncentration af bitterstoffet findes i plantens rødder. 

Herrens Mark rødkløverekstrakt

Rødkløver er almindelig kendt som dyrket foderplante og vildtvoksende urt. Planten er rig på planteøstrogener – også kaldet phytoøstrogener eller isoflavoner. 

Urten er brugt af urtekyndige og har længe været sat i forbindelse med kvinders overgangsalder. Det høje indhold af planteøstrogener kan nemlig fremme en mere behagelig overgangsalder ved at afhjælpe symptomer som hedeture, svedtendens, rastløshed og irritation. 

Rødkløverekstraktet fra Herrens Mark består af pressesaften fra rødkløverens blade og blomster.

Planterne høstes i løbet af sommeren, når de er friske, hvorefter de presses og gæres i en proces, der gør mennesker i stand til at optage de såkaldte planteøstrogener – de såkaldte phytoøstrogener.

Til ekstraktet er der desuden tilsat pebermynte, citronmelisse og salvie. 

 

Herrens Mark Regoros

Regoros, er ikke et kosttilskud som både rødkløverekstrakt og mælkebøtteekstrakt er, men er i stedet en fødevare. Dog en fødevare med særlige medicinske formål. Regoros indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer, men naturlige, fermenterede isoflavoner i aglykon form fra fermenteret rødkløver. Derudover indeholder Herrens Mark Regoros også mælkesyrebakterier som er gavnlig for mave og tarm. Regoros er både upasteuriseret, fri for alkohol, 100 % vegansk og selvfølgelig økologisk. 

 

Mælkesyrebakterier

Det unikke ved produkterne fra Herrens Mark er processen omkring mælkesyregæring. Denne proces hjælper nemlig med tre ting samtidig:

 • Gæringen betyder, at ekstraktet når en pH-værdi omkring 4, hvor det kun er mælkesyrebakterier, som trives. Dette betyder, at det ikke er nødvendigt at tilsætte alkohol eller andre konserveringsmidler. 
 • Gæringen påvirker også kroppens mulighed for at optage de bitterstoffer fra mælkebøtten, vi gerne vil have glæde af. Bitterstofferne er nemlig bundet til sukkermolekyler som gennem gæringen skilles fra bitterstofferne, som dermed giver dem en form, der kan lettere optages. 
 • Ekstraktet er ikke pasteuriseret, hvilket bevarer de levende mælkesyrebakterier som er med til at understøtte en god fordøjelse. 

 

Køb Herrens Mark hos Mecindo

Vælg det Herrens Mark ekstrakt der passer til dig. Vi forhandler både regoros, rødkløverekstrakt og mælkebøtteekstrakt – både i 1 og 2 liters pakninger. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

 

Læs mere Skjul