Epsom salt er et fantastisk produkt, og på denne side finder du udvalget af epsom salt fra Greenish. Lad kroppen, huden og musklerne slappe af og nyde godt af magnesiummets mange egenskaber. Læs mere om epsom salt her på siden og køb online på mecindo.dk allerede i dag.


Hvad er Greenish Epsom salt?

Greenish er producent af det kendte epsom salt, men hvad er epsom salt egentligt? Først og fremmest – epsom salt er ikke salt, men mineral sammensat af både magnesium og sulfat. At det kaldes salt, kommer af, at epsom til forveksling ligner salt. 

Epsom salt kommer fra Surrey i England, hvor en saltvandkilde ved navn Epsom findes. Epsom har været brugt i århundreder til mange plejende formål, og pga. dets egenskaber anvendes det stadig af mange i dag. 

Når du vælger epsom salt fra Greenish, får du epsom salt med et indhold af 9,86 % magnesium. 


Hvad er epsom salt godt for?

Da epsom salt indeholder både magnesium får huden og kroppen gavn af mineralets egenskaber. 

Magnesium bidrager blandet andet til:

  • At mindske træthed og udmattelse
  • En normal elektrolytbalance
  • Et normalt energistofskifte
  • Nervesystemets normale funktion
  • En normal muskelfunktion
  • En normal psykologisk funktion
  • Vedligeholdelse af normale knogler


Når epsom salt tilsættes karbadet eller et fodbad, opløses saltet og absorberes let af huden, hvorefter det optages af kroppen og bidrager til ovennævnte funktioner i kroppen. 

Epsom salt virker beroligende og giver dig en dejlig afslappende fornemmelse i hele kroppen. Brug det derfor i et karbad eller fodbad, når muskler og led trænger til af slappe af.

Derudover er epsom saltets og magnesiums virkning også godt for tør, skællende og kløende hud. Derfor kan du med fordel bruge epsom salt hvis du døjer med psoriasis eller lignende. Er du i tvivl om du bør bruge epsom salt eller ej, kan du altid kontakte din læge først.


Epsom salt karbad

Epsom salt kan bruges i et karbad, hvor hele kroppen får gavn af saltets egenskaber. Der kan være forskel på, hvordan epsom saltet skal doseres alt efter hvilken producent der står bag, men bruger du epsom salt fra Greenish, skal du buge 200 gram til et karbad.

Lad epsom saltet opløse i nogle minutter, inden du lægger dig ned i badet. Når vandet bliver koldt, eller når du ikke vil bade mere, behøver du ikke skylle kroppen med rent vand. Du kan med fordel blot duppe dig tør med et håndklæde og få lidt mere virkning fra saltet. 

Hvis du vil have en større wellness og afslappende oplevelse, kan du tilføje nogle dråber æterisk olie til badet. Vælg en duft du kan lide, og som får dig til at slappe af. Det kan f.eks. være lavendel eller rose. På mecindo.dk finder du selvfølgelig også et stort udvalg af æteriske olier til mange formål. Læs under det enkelte produkt, om det er til indvortes- eller udvortes brug. 


Epsom salt fodbad

Brug 50 gram Greenish Epsom salt til dit fodbad, og få bløde og sunde fødder. Huden absorberer epsom saltet, mens fødderne får en god omgang varm, lindrende og beroligende omgang wellness. 


Epsom salt indvortes

Det er ikke alt epsom salt der kan anvendes indvortes, men da Greenish er godkendt som kosttilskud, er det muligt at indtage epsom saltene fra Greenish som du finder her. Brug det evt. som ingrediens ovenpå på din mad.


Epsom salt bivirkninger

Nogle kan opleve bivirkninger ved at bruge epsom salt. Hvis du får udslæt, bliver rød eller andet, bør du stoppe brugen af epsom salt. Dette sker dog meget sjældent.


Lav din egen body scrub

Hvis du har mod på det, kan du meget nemt lave din eget body scrub med epsom salt. En body scrub eksfolierer huden effektivt og fjerner både døde hudceller, snavs og overskydende hudfedt. 

Til en hjemmelavet body scrub med epsom salt skal du bruge:

Bland ingredienserne sammen i en skål og hæld i en lukket beholder til sidst. Den hjemmelavede body scrub kan holde i ca. ét år. Epsom saltet er det der ”skrubber” og fjerner urenheder så huden føles blød. Tidselolien gør det nemt at eksfoliere huden og fugter samtidig huden. E-vitamin er en antioxidant der både beskytter huden, men som også sørger for at body scrubben holder sig.

Den æteriske olie giver bodyscrubben den duft du ønsker. Brug f.eks. lavendel hvis du gerne vil have en beroligende og afslappende oplevelse. Med pebermynte opnår du en kølende og opfriskende effekt.


Køb epsom salt på mecindo.dk

Køb dit epsom salt fra Greenish på mecindo.dk. Vælg mellem Greenish epsom salt i poser af 225 gram, 500 gram og 1500 gram. Prøv det magnesiumrige salt på din egen krop, og oplev den afslappende virkning det har på huden og kroppen. 

Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. 

Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice


Læs mere Skjul