Skæl

Effektiv Skælshampoo.

Din hud fornyer sig konstant, hvor døde celler fra hovedbunden falder af og nye celler danner sig under dem. Alle personer taber hudceller på denne måde. Processen med skæl går bare hurtigere, hvorfor et større antal celler falder af. Dette betyder, at cellerne falder af i klumper eller flager, som er store nok til at blive set med det blotte øje.

 Flager af skæl er særligt synlige, når de lander på mørkt tøj. 

Hovedbunden der er påvirket af skæl kan ligeledes være kløende. Den medicinske betegnelse for skæl er pityriasis capitis, og det er den mest almindelige tilstand i hovedbunden. 

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

Hvad er skæl?

Din hud fornyer sig konstant, hvor døde celler fra hovedbunden falder af og nye celler danner sig under dem. Alle personer taber hudceller på denne måde. Processen med skæl går bare hurtigere, hvorfor et større antal celler falder af.

 Dette betyder, at cellerne falder af i klumper eller flager, som er store nok til at blive set med det blotte øje.

Flager af skæl er særligt synlige, når de lander på mørkt tøj. Hovedbunden der er påvirket af skæl kan ligeledes være kløende. Den medicinske betegnelse for skæl er pityriasis capitis, og det er den mest almindelige tilstand i hovedbunden.

Mange mennesker tror, ​​de får skæl, fordi deres hovedbund er for tør, hvor nogle stopper med at vaske deres hår med shampoo, eller vasker håret mindre hyppigt, fordi de tror det gør tilstanden værre. Dette er ikke sandt.

Kun afskalning sker på grund af en øget omsætning af hudceller eller en infektion i hovedbunden. Dette er meget almindeligt hos børn med eksem.

Skæl menes at være forbundet med en overvækst af en svamp der almindeligvis findes på huden og hovedbunden, kaldet Malassezia (tidligere kaldet Pityrosporum ovale).

Kan skæl forhindres og hvordan behandles det?

Det kan være vanskeligt at forhindre skæl fuldstændigt, men det kan kontrolleres. Lidelsen kan automatisk blive forbedret når du bliver ældre.

Anti- skælshampoo

Anti-skæl shampoo, der indeholder antimikrobielle selensulfid (f.eks. Selsun) eller Alpecin Skæl dræber shampoo der begge er nyttige behandlinger mod skæl.

Vi forhandler bl.a Alpecin Dandruff killer shampoo og Nizoral shampoo som begge er ganske effektive at anvende mod skæl.

Antifungal shampoo

Svampedræbende shampoo indeholdende ketoconazol giver en mild, men effektiv, behandling af skæl. ketoconazol er godt for vedvarende eller svær skæl og stopper også Malassezia. Produktet Nizoral indeholder ketoconazol og kan købes som håndkøbsmedicin.

Produktet bør anvendes to gange om ugen i to til fire uger for at fjerne skæl. Efter dette, skal du bruge produktet hver en til to uger for at forhindre skæl i at kommer tilbage.

Hos Mecindo.dk kan du nemt og billiget få behandling mod skæl – vi forhandler Selskun skælshampoo, Alpecin Dandruff killer shampoo og Nizoral shampoo.

Hvad hvis skællet ikke reagerer på behandling?

Du bør konsultere din læge, hvis:

  • Din skæl fortsætter, trods anvendelse af ovenstående shampoo
  • Din skæl bliver mere alvorlig.
  • Afskalningen begynder at påvirke andre dele af kroppen.

Det kan være din skæl skyldes andre hudsygdomme - såsom seborrhoeic dermatitis, eksem eller psoriasis.

Din praktiserende læge kan så henvise dig til en hudlæge eller hud specialist.

Arp

Arp er betegnelsen for en tilstand, hvor spædbørn får et lag af fedtede, gulbrune skæl i hovedbunden. Tilstanden er forbigående og ufarlig. 

Sollys, herunder kunstigt sollys fra solarium kan forbedre arp, men alt for meget sollys kan forårsage rynker og hudkræft.

Alvorlige tilfælde af skæl er forårsaget af en sygdom, der kaldes seboroisk eksem eller arp, der forårsager fedtet, gulbrune skæl i hovedbunden.

Seborrhoeic området, kan også være rødt og kløende og vil typisk være synlig ved dine øjenbryn, ører, hovedbund, huden omkring næsen, linjerne på dine kinder og din torso.

Arp bliver værre om vinteren og har tendens til at forbedre i løbet af sommeren, når sollyset lindrer symptomerne.

Det kan variere fra milde tilfælde, der kun er et problem om vinteren, til mere alvorlige tilfælde, hvor afskalning forekommer i andre steder end bare hovedbunden.

Svampen malassezia er en væsentlig faktor i arp. Lægerne ved ikke præcis hvorfor, men anti-svampe behandling (ketoconazol Nizoral shampoo) hjælper med at lindre tilstanden.

Stress og alvorlige sygdomme kan også forårsage en stigning i produktionen af ​​skalaen.

Læs mere Skjul