Skælshampoo

Effektiv Skælshampoo.

Hvad er skæl?

Den medicinske betegnelse for skæl er pityriasis capitis, og det er den mest almindelige tilstand i hovedbunden. Mange mennesker tror, de får skæl, fordi deres hovedbund er for tør, hvor nogle stopper med at vaske deres hår med shampoo, eller vasker håret mindre hyppigt, fordi de tror det gør tilstanden værre. Dette er ikke sandt.

Arp er betegnelsen for en tilstand, hvor spædbørn får et lag af fedtede, gulbrune skæl i hovedbunden. Tilstanden er forbigående og ufarlig. Til behandling af arp hos babyer kan du bruge Green People Baby Salve Soothing, der er god og skånsom til problemhud.

Sollys, herunder kunstigt sollys fra solarium kan forbedre arp, men alt for meget sollys kan forårsage rynker og hudkræft.

Alvorlige tilfælde af skæl er forårsaget af en sygdom, der kaldes seboroisk eksem eller arp, der forårsager fedtet, gulbrune skæl i hovedbunden.

Seborrhoeic området, kan også være rødt og kløende og vil typisk være synlig ved dine øjenbryn, ører, hovedbund, huden omkring næsen, linjerne på dine kinder og din torso.

Arp bliver værre om vinteren og har tendens til at forbedre i løbet af sommeren, når sollyset lindrer symptomerne.

Det kan variere fra milde tilfælde, der kun er et problem om vinteren, til mere alvorlige tilfælde, hvor afskalning forekommer i andre steder end bare hovedbunden.

Svampen malassezia er en væsentlig faktor i arp. Lægerne ved ikke præcis hvorfor, men anti-svampe behandling (ketoconazol Nizoral shampoo) hjælper med at lindre tilstanden.

Stress og alvorlige sygdomme kan også forårsage en stigning i produktionen af skalaen.

 

Hvorfor får man skæl?

Kun afskalning sker på grund af en øget omsætning af hudceller eller en infektion i hovedbunden. Dette er meget almindeligt hos børn med eksem.

Skæl menes at være forbundet med en overvækst af en svamp der almindeligvis findes på huden og hovedbunden, kaldet Malassezia (tidligere kaldet Pityrosporum ovale).

Uanset hvilken type skæl du har, skal du ikke være bange for at den smitter andre. Det betyder også, at du ikke kan blive smittet af personer med skæl. Derfor skal du heller ikke være flov over dit skæl – det kan behandles og lad derfor ikke være med at gå til frisør. Ofte har frisøren et stort kendskab til hovedbundsproblemer, og da ca. hver 5. dansker har skæl, har frisøren set det mange gange før.

 

Symptomer på skæl

Hvis du har skæl der ikke skyldes skæleksem (seborrhoisk dermatit), er symptomerne:

 • Flager af skæl er særligt synlige, når de lander på mørkt tøj
 • Hovedbunden der er påvirket af skæl, kan være kløende

Ved skæleksem er symptomerne derimod:

 • Fedtet hovedbund
 • Klidagtige skæl
 • Rødme og kløe i hovedbund, øjenbryn og andre steder

Er du i tvivl om du eller dit barn har skæl eller luseæg i håret, kan du med tommel og pegefinger trække i et hårstrå. Hvis der er tale om skæl glider det af håret, men er det luseæg, bliver det siddende. Skulle det vise sig at være lus, finder du også produkter til bekæmpelse af lus her på mecindo.dk.

 

Hvordan kommer man af med skæl?

Hvis du har fået skæl og gerne vil af med det, er der forskellige produkter du kan bruge. Ingredienserne er forskellige, men til fælles har de, at de modvirker og behandler skæl i hovedbunden. Nogle af de mest populære anti-skæl shampooer på mecindo.dk er: 

 • Innopoo Tjæreshampoo mod skæl
  Indeholder både zinkpyrithion og naturlig tjære, der effektivt behandler skæl. Shampooen er ph-neutral og fri for tjærelugt. 
   
 • Cutrin BIO+ Active Anti-Dandruff Shampoo
  Shampooen regulerer fedtdannelsen I hovedbunden, og fjerner skæl, irritation og kløe. 
   
 • Juhldal Skælshampoo No 3
  Indeholder bromelin som er et enzymkompleks, der skånsomt fjerner skæl og døde hudceller fra hovedbunden. Udover at fjerne skæl, genopretter shampooen hudens naturlige fugtbalance. 
   
 • Australian Bodycare Scalp Cure
  Indeholder den australske tea tree oil, der bade er effektiv mod skæl, plejer hovedbunden og bidrager til en sund og fugtig hovedbund. 

Nogle vælger også at gøre brug af eddike som en del af deres skælbehandling. Især æblecidereddike er effektivt mod skæl. Bland vand og æblecidereddike i forholdet 1:1 og spray det i håret. Lad blandingen sidde i omkring to timer, hvorefter det skylles ud. 

Når du bruger eddike, vil håret lugte surt noget tid efter – dette er dog helt normalt.

 

Behandling af skæl pga. svamp

Produkter indeholdende ketoconazol giver en mild, men effektiv, behandling af skæl. Ketoconazol er godt for vedvarende eller svær skæl og stopper også Malassezia. Produktet Nizoral indeholder ketoconazol og kan købes som håndkøbsmedicin.

Produktet bør anvendes to gange om ugen i to til fire uger for at fjerne skæl. Efter dette, skal du bruge produktet hver en til to uger for at forhindre skæl i at kommer tilbage.

 

Hvordan undgår man skæl?

Det kan være vanskeligt at forhindre skæl fuldstændigt, men det kan kontrolleres. Lidelsen kan automatisk blive forbedret når du bliver ældre.

Nogle ting du selv kan gøre, for at forebygge skæl er at undgå at gå med hue, hat og kasket – sørg i stedet for, at hovedbunden kan få luft hele dagen. 

Få nok motion hver dage, spis sundt og varieret og undgå stress. En kost bestående af fødevarer der indeholder zink og B-vitaminer bidrager til et normalt hår og kan forebygge skæl.

 

Skæl i skæg

Er du mand med skæg? Og klør og skæller det? Det er heldigvis noget du kan gøre noget ved. Årsagen til at skæg klør er bl.a., at når det er stort og fyldigt holder det på fugt og varme. Derfor får huden sværere ved at ånde, og det resulterer ofte i kløe, irritation og skæl. 

Desuden kan ophobning af snavs resultere i skæl og kløe. Som en del af din daglige hygiejne, kan du derfor med fordel pleje dit skæg. Det er ikke nok at vaske med vand eller hårshampoo. Huden i ansigtet har ikke godt af hårshampooen, men en skægshampoo er fremstillet til både skæg og ansigtshud. 

Bulldog Original 2 i 1 Beard Wash er en skægshampoo og balsam, der rengør og plejer både skæg og ansigtshud. Når du bruger shampooen, fjernes snavs, døde hudceller og overskydende hudfedt. Dit skæg bliver rent og blødt, og huden kan ånde frit. Når du har vasket dit skæg, er det vigtigt at du efterfølgende tørrer det grundigt.

 

Hvornår skal man søge læge?

Du bør konsultere din læge, hvis:

 • Din skæl fortsætter, trods anvendelse af skælshampoo
 • Din skæl bliver mere alvorlig
 • Afskalningen begynder at påvirke andre dele af kroppen

Det kan være din skæl skyldes andre hudsygdomme - såsom seborrhoeic dermatitis, eksem eller psoriasis. Din praktiserende læge kan så henvise dig til en hudlæge eller hud specialist.

 

Køb produkter mod skæl på mecindo.dk

På mecindo.dk finder du et stort og effektivt udvalg af anti-skæl shampooer. Du kan bestille online i dag, og få dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage. Du kan vælge en skælshampoo fra mærker som Cutrin BIO+, Daxxin, Innopoo, Juhldal og Urtekram.

Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice