Analkløe

Håndkøbsmedicin til brug mod analkløe

Læs mere Skjul

Viser 1 til 19

Analkløe

Hvad er årsagen til analkløe?

De fleste mennesker har analkløe en gang i mellem, så det er meget almindeligt, men ganske generende.Man bør dog ikke være genert eller tilbageholdende overfor sin læge omkring tilstanden. Med korrekt behandling kan de fleste mennesker komme analkløen til livs.

 Den egentlige årsag til anakløe kan være mange forskellige ting, som f.eks. hæmorider, rifter eller eksem, og derfor findes der heller ikke nogen enkeltstående behandling, der kan kurere anakløe. 

Hvis kløen skyldes hæmorider, vil behandlingen tage udgangspunkt i at fjerne hæmoriderne i håbet om, at kløen efterfølgende også vil forsvinde.

De mest almindelige årsager til analkløe er:

  • Hæmorider.
  • Rifter (fissur) omkring endetarmsåbningen.
  • Dårlig eller overdreven, personlig hygiejne.
  • Hudsygdomme.
  • Bakterie- eller svampeinfektioner.

Fælles for alle disse potentielle årsager til analkløe er, at huden i og omkring anus bliver irriteret og ødelagt, og denne ødelæggelse og efterfølgende genopbygning, kan i nogle tilfælde medføre kløe. Hvis den ramte patient klør igen, forstyres helingsprocessen og derved kan problemet blive en ond cirkel, da den egentlige helingsproces aldrig finder sted. Der findes heldigvis midler til at behandle analkløe.

Hvordan behandles analkløe?

Behandlingen af analkløe kan heldigvis ofte klares på diskret vis derhjemme, og retter sig som før nævnt mod den udløsende årsag. 

Skyldes kløen fx hæmorider, er der en række cremer og stikpiller der kan afhjælpe problemet. Nogle af de mest effektive produkter er Anodesyn Salve, Anusol Creme og Germoloids Creme.

 Disse cremer og stikpiller virker bl.a. ved at indeholde aktive ingredienser som fx lidokain, der er et lokalbedøvende middel. Cremerne giver derfor øjeblikkelig lindring fra generne ved analkløe, men giver også endetarmen den ro den skal bruge, for at kunne genopbygge den beskadigede hud.

Skyldes analkløen i højere grad dårlig eller overdreven personlig hygiejne, kan behandlingen med ovenstående cremer eller stikpiller kombineres med Preparation H Renseservietter. Herved kan en naturlig hygiejnebalance genoprettes, så kroppen får ro til at gendanne huden og dermed gøre en ende på kløen.

Hvis analkløen ikke går væk efter ovenstående behandling, kan det være nødvendigt at konsultere en læge. Alt afhængig af årsagen til kløen kan receptpligtig medicin eller kirurgisk indgreb være nødvendigt.