Analkløe

Effektiv lindring af analkløe

Hvad er årsagen til analkløe?

De fleste mennesker har analkløe en gang i mellem, så det er meget almindeligt, men ganske generende. Man bør dog ikke være genert eller tilbageholdende overfor sin læge omkring tilstanden. Med korrekt behandling kan de fleste mennesker komme analkløen til livs.

Den egentlige årsag til anakløe kan være mange forskellige ting, som f.eks. hæmorider, rifter eller eksem, og derfor findes der heller ikke nogen enkeltstående behandling, der kan kurere anakløe. 

Hvis kløen skyldes hæmorider, vil behandlingen tage udgangspunkt i at fjerne hæmoriderne i håbet om, at kløen efterfølgende også vil forsvinde.

 

De mest almindelige årsager til analkløe er:

  • Hæmorider
  • Rifter (fissur) omkring endetarmsåbningen
  • Dårlig eller overdreven, personlig hygiejne
  • Hudsygdomme
  • Bakterie- eller svampeinfektioner

Fælles for alle disse potentielle årsager til analkløe er, at huden i og omkring anus bliver irriteret og ødelagt, og denne ødelæggelse og efterfølgende genopbygning, kan i nogle tilfælde medføre kløe. Hvis den ramte patient klør igen, forstyrres helingsprocessen og dermed kan problemet blive en ond cirkel, da den egentlige helingsproces aldrig finder sted. Der findes heldigvis midler til at behandle analkløe.

 

 

Hvordan behandles analkløe?

Behandlingen af analkløe kan heldigvis ofte klares på diskret vis derhjemme, og retter sig som før nævnt mod den udløsende årsag. 

Skyldes kløen fx hæmorider, er der en række cremer og stikpiller der kan afhjælpe problemet.

Du kan se vores udvalg af produkter mod hæmorider her

Disse cremer og stikpiller virker bl.a. ved at indeholde aktive ingredienser som fx lidokain, der er et lokalbedøvende middel. Cremerne giver derfor øjeblikkelig lindring fra generne ved analkløe, men giver også endetarmen den ro den skal bruge, for at kunne genopbygge den beskadigede hud.

 

 

Sådan forebygger du hæmorider

Hvis du har tendens til hæmorider, eller gerne vil forebygge forekomsten af dem, er der flere ting du kan gøre. Først og fremmest skal du have gode toilet- og kostvaner. Sørg for at gå på toilettet når du skal og spis fiberholdig mad samt drik rigeligt med væske.

Hæmoriderne kommer bl.a. hvis du har forstoppelse, presser meget eller har længerevarende og stående arbejde. Dyrk motion dagligt – lange gåture i hurtigt tempo er også god motion til forebyggelse af hæmorider. 

 

 

Køb produkter mod analkløe på mecindo.dk

På mecindo.dk har vi flere effektive produkter der kan lindre analkløe, uanset om det er i forbindelse med hæmorider, rifter eller andre hudproblemer. Vælg det produkt der passer til dit behov, og kom den irriterende kløe til livs. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.