Analkløe

Effektiv lindring af analkløe

Analkløe er en almindelig, men meget generende lidelse som mange danskere oplever før eller siden. Den egentlige årsag til anakløe kan være mange forskellige ting, som f.eks. hæmorider, rifter eller eksem, og derfor findes der heller ikke nogen enkeltstående behandling, der kan kurere anakløe. 

Hvis kløen skyldes hæmorider, vil behandlingen tage udgangspunkt i at behandle eller fjerne hæmoriderne i håbet om, at kløen efterfølgende også vil forsvinde.

Hos mecindo tilbyder vi en lang række produkter inden for anal kløe, som er specifikt rettet imod pleje og behandling af forskellige lidelser, der fører til anal kløe. Ac3 Comfort Gel er en førende producent indenfor forskellige præparater der kan lindre og behandle kløe i endetarmen.

Læs mere Skjul

Hvad er årsagen til analkløe?

De fleste mennesker har analkløe en gang i mellem, så det er meget almindeligt, men ganske generende.Man bør dog ikke være genert eller tilbageholdende overfor sin læge omkring tilstanden. Med korrekt behandling kan de fleste mennesker komme analkløen til livs.

 Den egentlige årsag til anakløe kan være mange forskellige ting, som f.eks. hæmorider, rifter eller eksem, og derfor findes der heller ikke nogen enkeltstående behandling, der kan kurere anakløe. 

Hvis kløen skyldes hæmorider, vil behandlingen tage udgangspunkt i at fjerne hæmoriderne i håbet om, at kløen efterfølgende også vil forsvinde.

De mest almindelige årsager til analkløe er:

  • Hæmorider.
  • Rifter (fissur) omkring endetarmsåbningen.
  • Dårlig eller overdreven, personlig hygiejne.
  • Hudsygdomme.
  • Bakterie- eller svampeinfektioner.

Fælles for alle disse potentielle årsager til analkløe er, at huden i og omkring anus bliver irriteret og ødelagt, og denne ødelæggelse og efterfølgende genopbygning, kan i nogle tilfælde medføre kløe. Hvis den ramte patient klør igen, forstyres helingsprocessen og derved kan problemet blive en ond cirkel, da den egentlige helingsproces aldrig finder sted. Der findes heldigvis midler til at behandle analkløe.

Hvordan behandles analkløe?

Behandlingen af analkløe kan heldigvis ofte klares på diskret vis derhjemme, og retter sig som før nævnt mod den udløsende årsag. 

Skyldes kløen fx hæmorider, er der en række cremer og stikpiller der kan afhjælpe problemet.

Du kan se vores udvalg af produkter mod hæmorider her

 Disse cremer og stikpiller virker bl.a. ved at indeholde aktive ingredienser som fx lidokain, der er et lokalbedøvende middel. Cremerne giver derfor øjeblikkelig lindring fra generne ved analkløe, men giver også endetarmen den ro den skal bruge, for at kunne genopbygge den beskadigede hud.

 
Læs mere Skjul