Tena

Tena har mere end 50 års erfaring, inden for plejeprodukter I forbindelse med ufrivillig vandladning og kontinenspleje. I dag forhandles Tena i over 90 lande – både til privatpersoner og sundhedsvæsen. Dette skyldes bl.a., at Tena udvikler sig løbende og opfylde den enkelte persons behov.


Hvad er Tena?

Tena er et mærke af inkontinensprodukter der er garant for kvalitet. Produktserien er både til mænd og kvinder, og alle produkterne er diskret designet så du slipper for både ubehag og manglende selvtillid. 

Tena hører under Essity, en globalt førende hygiejne- og medicinal virksomhed – derfor har Tena også stor viden omkring hvad den enkelte person ønsker, hvilket kommer til udtryk i deres store sortiment af plejeprodukter. 


Hvad er inkontinens? 

Inkontinens, ufrivillig vandladning, er meget normalt, men dermed ikke mindre ubehageligt. I Danmark lider mere end 400.000 mennesker af inkontinens – enten urin- eller afføringsinkontinens. Når man har urin- eller afføringsinkontinens, er man ikke selv herre over, om urin eller afføring forlader kroppen. Dermed kan det resultere i situationer man gerne ville have været foruden. 

Hvad der er skyld i inkontinens, kan være meget og rammer både kvinder og mænd. Hos mænd kan årsagen være sygdomme eller lignende i prostata. Med alderen kan prostata vokse og dermed komme til at trykke på urinrøret. Hos kvinder derimod kan årsagen være at livmoderen er nedsunket eller at bækkenbunden er slap – enten før eller efter en graviditet. Inkontinens rammer oftest kvinder, men det kan ske på forskellige tidspunkter i deres liv. 


Hvad kan du selv gøre ved inkontinens?

Der er flere ting du selv kan gøre, for at forbedre og behandle din inkontinens. Hvis disse råd ikke hjælper, kan du kontakte din læge som vil hjælpe dig videre.

 • Træn knibeøvelser. Både mænd og kvinder kan lave knibeøvelser og den vej igennem styrke deres bækkenbund. Knibeøvelser påvirker både urininkontinens og afføringsinkontinens.  Du kan lave bækkenbundsøvelser alle steder – læs mere her, og få gode ideer til knibeøvelserne. 
 • Sørg for at gå på toilettet inden du forlader hjemmet og derefter gerne hver 3. time. På den måde vil blære og tarm være tømt så meget som muligt gennem hele dagen.
 • Drik mindre væske, men sørg for at drikke nok. For de fleste er 1,5 liter væske pr. dag nok.
 • Hvis du er overvægtig, så sørg for at træne og tabe dig. Et vægttab kan forbedre din inkontinens.
 • Hvis du ryger, bør du nedsætte forbruget eller stoppe helt. 


Inkontinens bør ikke være tabu

Desværre er inkontinens tabubelagt hos mange, da det er pinligt at man kan komme til at tisse eller lave i buskerne helt ufrivilligt. Derfor er det heller ikke alle som opsøger behandling, og i stedet går de rundt med en nedsat livskvalitet – helt uberettiget. Hvis du har mistanke om at du lider af inkontinens, så kontakt din læge og få gjort noget ved det. Lægen har set det mange gange før, og du kan hurtigt og nemt få gjort noget ved det. Lægen har både set og hørt om værre ting, så vær ikke pinlig over din inkontinens.

Kontakt din læge hvis du oplever ikke at kunne komme af med urinen, du smådrypper i løbet af hele dagen, du ikke kan holde dig eller hvis du er oppe for at tisse flere gange om natten.

Vil du gerne læse mere om inkontinens og få hjælp til problemet, så besøg www.kontinens.org, som er Kontinensforeningens hjemmeside. Her får du både hjælp, viden, hjælpemidler og så kan du desuden møde andre med samme lidelse. 


Tena produkter 

Tena laver produkter der kan give dig roen tilbage, fordi de indkapsler eventuel undsluppen urin og indkapsler lugten, så hverken du eller andre opdager, at noget er sket.


Tena til kvinder

Under graviditet, efter fødsel og i overgangsalderen kan ændringerne i kroppen fører til blæreproblemer, og det kan derfor i større eller mindre grad være nødvendigt at tage sine forholdsregler. Der findes mange forskellige Tena bind, alt efter dit behov – derfor kan du nemt vælge et Tena produkt som passer til lige netop dig.

Til kvinder finder du f.eks.:

 • Tena Lady Mini Magic
  Et lille bind der ikke ses – perfekt pasform og god beskyttelse mod mindre lækager/små dryp. 
 • Tena Lady Discreet Normal
  Giver beskyttelse ved let til moderat ufrivillig vandladning. 
 • Tena Lady Maxi Night
  Stor beskyttelse med ekstra længde og bredde bagtil. Dette giver bedre dækning når du ligger ned. Brug dette bind hvis du har medium ufrivillig vandledning i løbet af natten. 
 • Tena Lady Extra
  Et blødt bind der giver perfekt beskyttelse. Suger hurtigt og indkapsler væsken. Bindet følger kroppen med sit Body shaped dryzone.


Tena til mænd

Mange mænd oplever også inkontinens. I de fleste tilfælde er det en lidelse der kommer i takt med alderen, men også folk med f.eks. bygningsfejl eller skader på bækken eller rygrad kan opleve problemer med inkontinens. Derfor producerer Tena også en række produkter der er specifikt designet til mænd. De er behagelige at anvende, og med mindre du selv fortæller det, vil ingen nogensinde finde ud af, at du bruger et Tena-produkt.

Til mænd finder du bl.a. Tena produkterne: 

 • Tena for Men Level 1
  En utroligt lille, men effektiv og 100 % sikker ble til mænd. Tena level 1 absorberer og beskytter mod både lugt og fugt. Level 1 anbefales til mænd med mindre lækage eller dryp.
 • Tena for Men Level 2
  Til dig der ønsker beskyttelse mod mellemstore ufrivillige vandladninger. 
 • Tena for Men Level 3
  Den mest sikre ble fra Tena til mænd, hvor størrelsen stadig skal være så lille som muligt. Til brug i forbindelse med moderate lækager – både dag og nat.
 • Tena for Men Premium Fit Level 4
  Designet som undertøj med stor og ekstra beskyttelse mod lækager. God pasform og beskytter både dag og nat – hele vejen rundt.
 • Tena for Men Active Fit
  Har du en aktiv livsstil og vil du ikke lade dig bremse af inkontinens, så er Tena active fit det rette valg. Buksebleen har en sikker og komfortabel pasform som holder hele dagen. Derudover beskyttes du mod fugt og lugt.


Køb Tena plejeprodukter på mecindo.dk

Vælg det Tena bind eller ble der passer til dit behov. Uanset om du er mand eller kvinde, har let eller moderat ufrivillig vandladning, kan du finde et bind der passer dig her.

Populære Tena produkter er Tena Pants Plus Medium, Tena for Men level 1 og Tena Pants Plus Large.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul