Tea tree oil

Tea Tree oil er en naturlig svamp- og bakteriedræbende olie, der udskilles af bladene fra Melaleuca alternifolia træet, der findes flere steder i den østlige del af Australien. Olien, der på dansk kaldes tetræolie, har den unikke funktion, at den vedligeholder hudens naturlige bakterieflora og har en helende effekt på huden, uden at beskadige den normale cellevækst i kroppen. I Australien har Tea Tree oil været brugt i over 100 år og for flere årtier siden blev det bevist at olien, har en bekæmpende effekt mod visse typer af bakterier, vira og svamp. 

Læs mere Skjul

Antiseptisk effekt

Der findes mange forskellige tea tree’s, men det er kun olien fra Melaleuca alternifolia træet’s blade der indeholder den helt rigtige kombination af indholdsstoffer, der medvirker til at olien for en bakteriedræbende også kaldet en antiseptisk effekt samtidig med at den er venlig mod huden.

Olien består nemlig af over 100 forskellige indholdsstoffer hvilket samtidig medvirker til at Tea Tree oil er en af de stærkeste naturlige antiseptiske midler man i dag kender til, da olien selv i meget små koncentrationer er utrolig effektiv. Selv en meget lille mængde olie blandet op med vand er nok til at virke antiseptisk.


Hvad kan Tea Tree oil bruges til og hvordan anvendes det?

Da Tea Tree oil har en antiseptisk effekt samtidig med at det har en unik helende effekt på huden, har olien en lang række funktioner.


Tea Tree oil til bekæmpelse af herpes og forkølelsessår

Der er i de seneste år blevet forsket meget i Tea Tree oliens effekt og her har det vist så at Tea Tree oil har en super effekt til bekæmpelse af oral herpes (også kaldet HSV1) og især forkølelsessår. Undersøgelser har nemlig dokumenteret at olien har en antiviral virkning idet den går ind og nedbryder herpesvirus i cellerne inden udbruddet begynder at sprede sig. Det er ligeledes veldokumenteret at Tea Tree oil har en antibakteriel virkning, hvilket er ideelt da forkølelsessår åbner op for bakterielle angreb, der dermed øger chancen for at blive syg.

Fordelen ved at bruge Tea Tree oil fremfor lignende produkter mod forkølelsessår, er også at bakterier ikke kan udvikle resistens over for olien. Dette er tilfældet da Tea Tree oil indeholder en bred mængde indholdsstoffer, der hjælper huden med at hele naturligt.

Ved brug af Tea Tree oil mod forkølelsessår og herpes, er det utrolig vigtigt at olien ikke indtages. Tea Tree oil er hverken spiseligt eller drikkeligt og skal kun anvendes ved at smøre olien på det ramte område ved læben, hagen, næsen eller kinden. Hvis du har en følsom hud, anbefales det at du fortynder olien med vand ved at gøre en vatpind våd og derefter drypper Tea Tree oil på vatpinden inden du påfører det på det angrebne område. Tea Tree oil kan også blandes op med Aloe Vera, der ligeledes har nogle gode effekter og dermed kombinere de to.


Tea Tree oil mod bumser og akne

Leder man efter et effektivt og naturligt ansigtsrensemiddel til bekæmpelse af bumser og akne er Tea Tree oil en ideel løsning. Igen skal årsagen findes i oliens antibakterielle egenskaber, der er utrolig effektivt til at minimere forekomsten af bumser. Olien kan dog i tilfælde af en følsom hud, forårsage rødme og i disse tilfælde bør Tea Tree oil ikke bruges mere end 1 gang dagligt. Den effektive lindring Tea Tree oil har mod bumser og akne skyldes også at olien virker både mod hvide or sorte hudorme og derfor kan Tea Tree oil anvendes mod de fleste former for akne.

Ved brug af Tea Tree oil mod bumser kan olien anvendes på flere måder.

 1. Tea Tree olien kan påføres direkte på huden og især på de områder hvor mange typisk får bumser. Hæld olien på et stykke vat og dup det på ansigtshuden morgen og aften, efter du har vasket huden.
 2. For at gøre det mildere for huden kan man også anvende Tea Tree oil mod bumser ved at anvende det i en ansigtsvask. På den måde lader man ikke olien sidde i ansigtet, men fjerner det ved ansigtsvasken.


Tea Tree oil mod lus og skæl i hovedbunden

I oliens hjemland Australien har mange længe brugt Tea Tree oil mod lus såvel som andre medicinske formål. Det er dog først i nyere tid at olien har fundet vej til den vestlige naturmedicin, da mange blev begejstret for Tea Tree oils brede anvendelse – heraf til behandling af lus.

Man er dog ikke helt sikker på hvorfor det er Tea Tree Oil har så god en effekt på lus det er tilfældet. Dog har flere undersøgelser vist, at Tea Tree oil er i stand til at behandle alt fra fuldvoksne lus til luseæg. Faktisk er det blevet bevist at Tea Tree oil har effekt på lus hos husdyr som får og æsler og er dermed effektiv på andre lus end menneskers.

Til behandling af lus kan Tea Tree oil anskaffes i flere former, fra olier til creme, ligesom du kan købe shampoo med Tea Tree olie.

Udover lus kan Tea Tree oil også afhjælpe med et andet problem I hovedbunden, nemlig skæl. Skæl er et stort problem mange mennesker, da et skæl angreb medfører en irriterende kløen i hovedbunden. Skæl er dog let reduceret, kontrolleret og elimineret ved brug af Tea Tree oil. Oliens anti svampe og antibakterielle elementer er ideelt til bekæmpelse af de betingelser der forårsager skæl og eliminerer svamp, der ofte får huden til at flage, samtidig med at olien afhjælper de sår og bumser som der forårsaget af skæl.

Ved brug af Tea Tree oil mod skæl skal der anvendes en lille mængde af olien. Lad olien sidde i hovedbunden i 5 minutter og vask det derefter af. Gentag dette 2-3 gange om ugen. Tea Tree oli kan udløse allergi hos nogle mennesker og i så fald bør man prøve en økologisk mild Tea Tree oil


Er der andet Tea Tree oil er effektivt mod?

Den store efterspørgsel efter Tea Tree oil skyldes i høj grad, at olien har en lindrende effekt på en lang række af forskellige elementer mennesker kan blive ramt af. Foruden de ovennævnte, kan Tea Tree oil også bruges mod ting som:

 • Forbrændinger
 • Ringorm og svamp (såsom svamp i lysken, fodsvamp og svamp i tåneglen)
 • Psoriasis & eksem
 • Forskellige typer af bakterielle infektioner
 • Ømhed i ørene
 • Skoldkopper
 • Tørre neglebånd
 • Halitosis (dårlig ånde)
 • Kløende og irriterede insektbid


Er der noget jeg skal være opmærksom på, ved brug af Tea Tree oil?

Tea Tree oil bør ikke anvendes hvis følgende er gældende:

 • Hvis du er gravid eller ammer, nødmindre du overvåges af en læge
 • Må ikke anvendes i området omkring øjnene. Skulle dette ske, bør du kontakte din læge.
 • Må ikke anvendes på børn under 2 år.
 • Må ikke anvendes ufortyndet på børn under 12 år. 


Køb tea tree oil på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et spændende udvalg af tea tree oil. Gør noget godt for dig og din krop, og prøv et vores mange tea tree produkter. Uanset om du har uren, kløende eller irriteret hud, kan du bruge tea tree oil (te træ olie). 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul