Solaray

 

Solaray

Naturens styrke, dit forsvar

Solaray er et af Danmarks stærkeste brands indenfor kosttilskud. Alle kender regnbuen. Solaray blev hentet til Danmark af familien Svane i 1991. Familien stiftede Natur Energi Aps, der stadig er familiedrevet og ejet med hovedkontor i Allerød.
 


Faktisk var CranActin første produkt på dansk jord, og det siger ikke så lidt om seriøsiteten. CranActin er stadig på hylden og har siden fået følgeskab af tæt på 100 øvrige produkter. 
I dag er Solaray især kendt for deres Spektro-serie - multivitaminen i kapselform, hvor det er lykkedes at samle op mod 100 indholdstoffer i én kapsel. Prøv også den populære Solaray Magnesium Citrat, som understøtter over 300 enzymprocesser i kroppen.
 

 

viser 1 til 48 af 86 (2 sider )

Nysgerrig på, hvordan Solaray kosttilskud kan bidrage til en bedre søvn?

Vidste du, at dine øjne tilsammen har 4 millioner bevægelige dele – læs mere om dette kosttilskud fra Solaray som støtter øjnene

Læs mere om overgangsalderen og kosttilskud fra Solaray.

Læs mere om Solarays kosttilskud for normal hjernefunktion her.

 I alle kosttilskud fra Solaray, er en lille urteblanding. Urterne er udvalgt og sammensat med mange tanker bag – disse kan du læse mere om i vores Solaray urte-guide.

Sund kost, motion og kosttilskud fra Solaray er alt sammen med til at vedligeholde dine knogler.

 

Historien om Solaray

Vi skal til USA sidst i 60'erne. En ung mand, Jim Bech, vender hjem fra Vietnam. Han har været i militærtjeneste og er plaget af fysiske og psykiske mén. Ingen læger er på det tidspunkt i stand til at lindre hans smertefulde tilstand. Han er skuffet og fortvivlet, og går til sin far for råd. Han anbefaler sin søn at opsøge urtemedicinsk behandlere, der i stedet for etableret medicin, arbejdede med urteblandinger efter gamle recepter, rødder, bark og ekstrakter af blomster, som gennem århundreder havde været anvendt af nordamerikas oprindelige befolkning, indianerne.
 

De første 40 formularer: Snart er Jim Bechs ydmyge hjem i bjergene forvandlet til et testanlæg, hvor den unge, forpinte veteran forsøger sig frem. Badekarret er den centrale facilitet, og her bliver de første 40 formularer udviklet, som over de næste årtier skal vokse til over 900 forskellige løsninger i sortiment over hele verden. Jim opdager nemlig på egen krop, hvordan hans formularer skabte øjeblikkelig forandring, hvilket fik betydning for hans velbefindende. Det var fantastisk! Og Jim Bech besluttede sig i taknemmelighed for at hjælpe andre til at opnå samme indsigt. Blandt andet "opfandt" han ideen om at formidle urter i kapsler fremfor i løs vægt - kapslerne har siden været Solarys særkende.
 

Naturen er nøglen: Solaray, som vi kender det i dag, er således grundlagt ud fra en klippefast tro på og viden om, at planteriget og naturens undere besidder nøglen til vores velbefindende. I dag, 50 år senere er det udgangspunkt stadig det samme. Der skulle dog gå 20 år, før Solaray kommer til Danmark i 1991. Det sker da familien Svane grundlægger Natur Energi Aps og som det første henter tranebærekstrakt på kapsler, CranActin til Danmark. I dag har Natur Energi Aps +100 produkter i sortimentet.
 

Sikkerhed og certificeringer

Solaray produceres i USA, i staten Utah, der er et bjergrigt og meget smukt område. Her ligger produktions-anlægget, så der let kan transporteres råvarer dertil fra det meste af verden. Megen produktion foregår dertil i området, hvor der høstes urter i bjergene og i anlagte urtegårde.
 

I karantæne: Seriøsiteten omkring Solarays råvarer begynder så snart høsten ankommer til produktionen. Her bliver urter, bær, rødder og blomster omgående sat i "karantæne", så der kan gennemføres indledende tests, før råvarerne ledes videre.
 

Sterilt rum: Når råvarerne er frigivet fra karantæne, føres beholderen til et "sterilt rum", hvor der udtages nye prøver. Råvaren får nu et nummer, som følger med hele vejen gennem fremstillingsprocessen til det endelige produkt.
 

Duftetests: Råvaren skal mærkes rigtig, smage, dufte! Det kaldes sensoriske tests og er især vigtigt i forhold til urter, som kan variere i farve fra batch til batch. Det kan skyldes, at urterne er blevet høstet på forskellige tidspunkter af året, eller at vækstbetingelserne har været forskellige. Hvis råvaren ikke opfylder de såkaldte sensoriske krav, afvises den og sendes retur.
 

Partikelstørrelse: Derefter testes hver prøve for indhold af fugt, og partikelstørrelse for at sikre, at det ligger inden for fastsatte standarder. Disse egenskaber vil nemlig påvirke, hvor meget af råvaren, der kan fyldes i en kapsel eller tablet, og hvor godt råvaren kan interagere med andre ingredienser.
 

Test på laboratorie:Prøverne sendes derefter til et universitets- eller mikrobielt laboratorium for at blive testet for renhed. Her testes desuden for en lang række patogener, foruden gær, skimmelsvamp etc.
 

Optimal opløsning: Tabletter, kapsler og soft-gels testes for at sikre optimal opløsning i overensstemmelse med interne standarder. De testes i et passende medium og skal her opløses inden for et bestemt tidsrum. I laboratoriet testes prøverne desuden for ”identitet”, så man ved, at råvarer svarer til dokumentationen fra leverandøren. Når et ekstrakt mærkes med "garanteret potens"(som man vil se på blandt andet Solarays Rosenrod), testes prøven også for specifikke plantenæringsstoffer, ligesom det skal sikres, at der er de vitaminer og mineraler til stede, der skal sikre, at specifikationerne opfyldes.
 

Forurening: Mineraler og urter screenes for bl.a. tungmetaller som f.eks. cadmium, bly og kviksølv. Mange af produkterne screenes deuden for tilstedeværelsen af f.eks. gluten.
 

Bestråling: Siden 2007 screenes Solarays urter også for mulig bestråling, så de opfylder EU´s standarder. Solaray accepterer ikke bestrålede urter. Men testene slutter ikke her!
 

Luftfugtigheds-kammer: De færdige produkter placeres til slut i et tempereret luftfugtighedskammer. De fleste produkter viser her, at de har en holdbarhed på 1 år - 3,5 år. Hver etikette bliver udstyret med batch-nummer og en "bedst-før" dato, så forbrugeren kan være sikker på, at der er tale om et friskt produkt.
 

Kontrol af etiketter: Nu er det endelig tid til samarbejdet med Natur-Energi i Danmark, som et af de største, hvis ikke det største modtagermarked for Solarays produkter. Nu gennemgås alle udsagn på produkternes etikette i samarbejde med Natur Energis produkt-specialister, så de overholder både dansk lovgivning og et hav af EU-regler. Produkterne sendes til gennemsyn i både forsknings- og udviklingsafdelingen - og til slut i den juridiske afdeling, der sikrer at mærkningen overholder lovgivningen. Det er først, når alle disse tests og kontroller er gennemført, at dit Solaray kommer ombord på skib til Europa - eller på vinger. Produktet modtages på Natur Energis lager og distribueres ud til den butik, der har dit produkt klar til brug for dig som forbruger.
 

 

Solaray kosttilskud

Hos Mecindo har vi et bredt udvalg af de effektive og gode kosttilskud fra Solaray, heriblandt: 

 • Solaray All Omega 3-6-9 er en kombination af fiskeolie og planteolier fra kæmpenatlys og hørfrø. Omega-3 fiskeolie bidrager bl.a. til at opretholde en normal hjertefunktion samt et normalt syn.  
 • Solaray Cal-Mag 1:1 er en kombination af calcium, magnesium, vitamin D3 og K2, som bl.a. bidrager til vedligeholdelse af normale knogler, tænder og muskelfunktion, et normalt energistofskifte, samt at mindske træthed og udmattelse.  
 • Solaray Spektro Multi-Vitamin uden jern og K2 er multivitamin kapsler til personer, der tager blodfortyndende medicin eller som ikke ønsker jerntilskud. 
 • Solaray Multidophilus 24 er et mælkesyrebakterie kosttilskud med indhold af levedygtige mælkesyrebakterier. Der findes i kosttilskuddet hele 24 slags mælkesyrebakterier – en daglig dosis giver dig 30 milliarder bakterier.

Hvis man ikke er så vild med at sluge piller, kan alle Solarays kapsel-produkter desuden åbnes og indholdet kan hældes over f.eks. yoghurt. 

Derudover har Solaray også en række produkter til børn: 

 • Solaray Calcium Kids består af tyggetabletter med calcium, magnesium C-vitamin og D3 vitamin. Solaray Calcium Kids er sødet med sorbitol og xylitol og tilsat aroma fra hindbær, fersken, brombær, jordbær og appelsin, der giver en frisk smag af frugt. 
 • Solaray Spektro Kids m. bærsmag er en multi-vitamin-mineral tyggetablet med en lækker bærsmag velegnet til børn. 
 • Solaray Barne-Multi Tyggevitamin er en multi-vitamin tyggetablet til børn med en dejlig smag af kirsebær. 

Alle Solaray kosttilskud til børn fås som tyggetabletter og har en lækker smag af enten frugt eller bær. Alle kosttilskud er kunstige smagsstoffer, kunstige farvestoffer, kunstige konserveringsmidler og kunstige sødestoffer.

 

Hvorfor vælge kosttilskud fra Solaray?

De fleste af Solarays produkter er sammensat af flere vitaminer og mineraler som hver især har forskellige funktioner i kroppen. Et multivitamin kosttilskud fra Solaray indeholder alle essentielle vitaminer og mineraler som kroppen har behov for. Mange vælger et multivitamintilskud, når de køber vitaminer og mineraler, da det supplerer den daglige kost optimalt. 

 • Vitamin B er bl.a. vigtigt for opretholdelsen af et normalt kredsløb og nervesystem, samt et normalt energistofskifte.
 • Vitamin C bidrager bl.a. til et normalt energistofskifte og er, sammen med jern, nødvendige for at producere de 20 aminosyrer, kroppen burger til at opbygge protein.
 • Vitamin D3 bidrager bl.a. til vedligeholdelse af normale knogler og en normal muskelfunktion.
 • E-vitamin bidrager bl.a. til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.
 • Vitamin K2 og Calcium spiller bl.a. en rolle i opretholdelse af normale knogler og tænder.
 • Magnesium bidrager bl.a. til et normalt energistofskifte, samt til at mindske træthed og udmattelse.
 • Selen bidrager bl.a. til at vedligeholde et normalt hår og normale negle.
 • Zink bidrager bl.a. til immunsystemets normale funktion samt til at vedligeholde et normalt hår.
 • Omega-3 fiskeolie bidrager bl.a. til at opretholde en normal hjertefunktion samt et normalt syn. 
 

Køb kosttilskud fra Solaray på mecindo.dk

Find og køb dine kosttilskud fra Solaray her på mecindo.dk. Du kan bestille online i dag, og få dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage. Vælg bl.a. mellem Solaray Multidophilus 24, Solaray Magnesium Citrat, Solaray Spektro og Solaray Mega B-stress.

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.