Shampoo

viser 1 til 48 af 189 (4 sider )

Målet med anvendelse af shampoo er at fjerne den uønskede opbygning af olier i håret uden at fjerne så meget at håret gøres uhåndterligt. Shampoo fremstilles generelt ved at kombinere et overfladeaktivt middel, oftest natriumlaurylsulfat eller natrium laureth sulfat, med et co-overfladeaktivt middel, oftest cocamidopropylbetain i vand. 

Dog, kan du, hvis du vasker håret for ofte, risikere, at hårbunden begynder at skælle og klø. Men hvis du vasker dit hår for sjældent, kan du risikere, at håret bliver fedtet og ildelugtende, og at du får eksem.

Så hvor ofte skal håret vaskes?

Mange danske kvinder, vasker deres hår for meget. Det ser man ved, at håret er glat oppe ved kraniet, men ved 10-30 centimeters længde begynder det at blive uglet. Håret er svært at rede ud, og nogle har skæl i hårbunden. Håret bliver uglet, fordi det er slidt. hår vokser cirka en centimeter om måneden, så hvis man har 30 centimeter langt hår, kan spidserne være over to år gamle. Vasker man sit hår hver dag, har man udsat spidserne for mere end 730 vaske foruden føntørring, glatning og diverse hårprodukter. Derfor bliver håret slidt.

For at skåne håret skal man - ligesom når man vasker en uldtrøje - undgå at vaske sit hår ved for høje temperaturer og med den forkerte sæbe.

Det anbefales derfor at man kun vasker håret to gange om ugen. Hvis man stadig oplever meget fedtet hår og hårbund, kan man vælge at skylle det i lunkent vand, da varmen vil smelte fedtet væk og det vil dermed falde ud med hårvasken.

Vælg den rigtige shampoo

Shampoo til tørt hår

Tørt hår er generelt kedeligt at se på samt mangler glans og smidighed. Håret kan let blive flyvsk og statisk elektrisk . Det er ofte svært at rede ordenligt ud og spidserne er tit spaltede. Derfor er det vigtigt du bruger en shampoo til tørt hår med masser af proteiner og fugt til dit hår. Tørt hår kommer ofte efter brug af varmestylings produkter hvis man ikke bruger varmebeskyttelse. Farve og kemikalier spiller også en stor rolle i tørt hår.

Shampoo til tør hovedbund

En tør hovedbund kan være irriteret og klø, dette kommer tit af mangel på fugt og proteiner i hår og hoved. Typisk har man også tørt hår, når ens hovedbund er tør, det gør samtidigt at ens hår ser meget mat ud og mangler glans. Derfor er det rigtig vigtigt at bruge en shampoo til tør hovedbund med mange proteiner og som er fugtgivende til både hovedbunden og hår.

Shampoo til allergikere

Flere kvinder rammes oftere og oftere af allergi overfor parfume og diverse tilsætningsstoffer der anvendes i mange hårprodukter. Derfor er det vigtigt du finder en shampoo til allergikere der er udviklet til sensitiv hud

Shampoo til fedtet hår & hovedbund

Fedtet hår kendetegnes ved at have hår der let klasker sammen samt en fedtet hovedbund. Fedtet hår opstår først i hovedbunden hvor der dannes en naturlig fedtet voks, dannes der for meget af denne voks bliver hår og hovedbund også fedtet. Har du tendens til let at få fedtet hår er det vigtigt du bruger en shampoo til fedtet hår der både renser og skåner hovedbunden.

Shampoo til farvet hår

Når du har farvet hår kan det hurtigt blive kedeligt og mat at se på. Derfor er det vigtigt du bruger en shampoo til farvet hår der genopbygger og hjælper med at holde farven smuk og glansfuld længst muligt. Der findes mange forskellige produkter alt efter farve og hårtype, jeg har dog fundet en som er perfekt til almindeligt farvet hår.

Shampoo til Psoriais

Psoriasis i hovedbunden gør hovedbundet tit er irriteret og meget rødt. Samtidig kan der falde skæl og flager fra håret meget let. Det er ikke det sjoveste og slet ikke særlig pænt. Det er vigtigt at du finder en shampoo til psoriasis i hovedbunden der lindre og plejer samtidig. Vitaminer og fugt er selvfølgelig også vigtigt, man bør dog finde en shampoo specielt mod Psoriasis. Du kan med fordel se vores udvalg af produkter målrettet psoriasis, fra mærkerne A-Derma og CeraVe.

Hårpleje – hvilken rækkefølge bør jeg anvende hårprodukterne?

Mens shampo rengør, og hårkur genopbygger, så beskytter balsam. Det er derfor vigtigt, at du anvender disse hårprodukter i den rigtige rækkefølge, når du plejer dit hår. 

Og det gør du ved, først at vaske det med shampo, så det er rent og modtageligt for hårkuren, som skal i bagefter, inden du slutter af med balsam.

Hårkuren trænger dybt ind i håret og genopbygger det indefra. Efter anvendelse af shampo og kur er hårstråene imidlertid åbne og sårbare, hvorfor du skal slutte af med balsam. Balsam plejer og beskytter nemlig hårets yderside og lukker hårstrået. Du kan med fordel læse mere om vores hårkur fra bl.a. Moroccanoil og Olaplex