Fredsted

Fredsted er dansk te af høj kvalitet og med mange år på bagen. Derfor er du også sikker på, at du får en te med masser af smag og aroma. Udvalget består af urtete, sort, hvid og krydderte. Læs mere om Fredsted og deres teer her på siden. God fornøjelse.


Hvad er Fredsted?

Historien om Fredsted starter tilbage i 1917, hvor Valdemar Fredsted grundlagde tehuset Fredsted i Magstræde i København. Valdemar Fredsted havde en stor passion for te og de uanede sammensætningsmuligheder te indebar. Teen fik han hjem fra nye og eksotiske steder rundt i verden. Han ville gerne udfordre de traditionelle teer som danskerne drak – og dette fik han stor succes med. Det er også derfor du stadig finder Fredsted te på det danske te-marked. 

I dag er Fredsted The’s ønske stadig at udfordre smagsløgene, men stadig med respekt for gamle te-traditioner. Oplev en fredfyldt stund med te fra danske Fredsted.


Fredsted teens rejse

Teen fra Fredsted er økologisk og Fairtrade, hvilket betyder, at der tages mest muligt hensyn til både natur, miljø, dyrevelfærd og de mennesker der dyrker urter og planter. 

Når du nyder en kop te fra Fredsted, har den forinden været på en længere rejse. Som det første plukkes teen ved håndkraft. Dette sørger lokale bønder for, i de områder hvor teen dyrkes. Herefter transporteres teen til fabrikkerne som primært befinder sig i Indien og på Sri Lanka. Den enkelte te er sporbar, hvilket betyder, at der er stor kvalitetssikring af de enkelte råvarer og produkter. 

Nu tørres teen hvorefter de rulles. Under rulningen frigiver bladene safter og enzymer som er helt unikke i teen. I forbindelse med rulningen frasorteres plantefibrene og stilke der ikke skal med i den færdige te. Når der kun er det tilbage som skal være i teen, fermenteres den hvor både smag, farve og duft udvikles. Til sidst brændes teen for at reducere fugtigheden. Teen sorteres og pakkes – endelig er den klar til at blive sendt 


Forskellige slags te

Te findes i mange varianter og de har alle hver deres karakteristiske smag og duft. Fredsted har alle disse teer i deres te-udvalg:

  • Sort te
  • Frugt te
  • Krydderte
  • Urtete
  • Rooibos te
  • Grøn te
  • Hvid te

Under hver kategori finder du varianter med forskellig smag, duft og fylde. Ikke alle sorte teer er ens. De ændrer sig alt efter hvilket land og hvilken plante de kommer fra. 

Hvis du ønsker den perfekte og mest smagfulde kop te, er det ikke helt lige meget hvordan du tilbereder den. Det er altid en god idé at tjekke produktets anvisninger – nogle slags te skal trække 2 minutter og andre mere. Derefter skal du huske at bruge vand med den rette temperatur. 

Koger du vandet i en kedel, kan du med fordel slukke for kedlen lige så snart vandet begynder at koge, eller måske endda et-to sekunder inden. Hæld vandet i koppen med tebrevet og vent. Efter nogle minutter kan du nu nyde en smagfuld og dejlig varm kop Fredsted te. 

Hvis du vil passe ekstra godt på miljøet, på en nem og enkel måde, skal du kun koge den mængde vand du har behov for.


Fredsted te til alle 

På mecindo.dk finder du mange spændende teer og teblandinger fra Fredsted. De populæreste teer er:

Fredsted Hyben Urtete

En forfriskende te med skøn smag og duft. Smagen er let syrlig og har en utroligt smuk rød farve. 

Fredsted Quince Tea

Kvæde te er har en skøn aroma og eftersmag. Kvæden minder om en mellemting mellem æble og pære. 

Fredsted Marcussens Universal Te

En fantastisk universal te med en lækker blanding af aromatiske urter. Teen har en fyldig og krydret smag, men er stadig sød. Indeholder desuden lakrids.

Udover disse teer finder du også Fredsted Julete, Fredsted Godnat te og mange flere. Vælg mellem te i breve eller poser. 


Hvorfor drikke te?

Te kan drikkes på alle tider af dagen – både morgen, formiddag, middag, eftermiddag, aften og inden sengetid. Dog er det en god idé at drikke en te uden koffein, hvis du vil nyde den inden sengetid. Te indeholder nemlig koffein – helt ligesom kaffe. Oftest er mængden af koffein ikke på samme niveau som i kaffe.

En te kan varme kroppen, den kan give fornyet energi eller blot være et skønt element i en hyggelig stund. Mange foretrækker en kop varm te når de er sløje, mens andre bruger teen til iste. Du bestemmer helt selv hvordan du vil nyde din te – der er utallige måder og situationer hvorpå den kan nydes. 

Hvis du gerne vil have inspiration til hvordan din Fredsted te kan nydes og anvendes, har Fredsted et helt opskriftsunivers. Opskrifterne kan bruges til både morgenmad, kolde drikke, desserter, cocktails, bagværk og aftensmad. De fleste tænker nok kun at te kan bruges til at drikke varmt eller som iste, men som du kan se, er der mange flere måder at anvende teen på. 

Fredsted selv anbefaler disse teer til de forskellige tidspunkter på dagen:

Vil du gerne selv bestemme hvilken te du nyder hvornår, er det selvfølgelig helt okay og op til dig selv. Men da Fredsted er ekspert på området, kan det være spændende at prøve de forskellige teer på de rigtige tidspunkter. Du vil helt sikkert opleve hvordan en te kan ændre dagen til det bedre.


Køb Fredsted te på mecindo.dk

Mecindo.dk er din online forhandler af dansk Fredsted te. Udvalget er stort og spændende, og du finder helt sikkert en Fredsted te der passer til dig og din smag. Gå på opdagelse i te universet og bestil online allerede i dag – du modtager din ordre inden for kun 2-4 hverdage.

Vi har også et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. 

Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice


Læs mere Skjul