Havregrynskugler med kaffe
Havregrynskugler er en ægte juleklassiker, der altid er et hit. De smager skønt, er supernemme at lave og kræver kun få ingredienser. Det bedste er, at børnene sagtens kan være med til at rulle dem – en hyggelig aktivitet til juletiden.
Vi har valgt at tilsætte en smule marcipan i vores opskrift for at give dem en ekstra lækker smag.
Ingredienser
- 150 g finvalsede havregryn
- 75 g flormelis
- 3 spsk kakaopulver
- 2 tsk vaniljepulver
- 100 g blødt smør
- 50 g kold kaffe
- 25 g marcipan
- Ca. 100 g kokosmel
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser i en skål.
- Ælt det bløde smør sammen med de tørre ingredienser.
- Tilsæt herefter den kolde kaffe og marcipanen til massen og ælt den sammen til en jævn masse.
- Tril små kugler af massen og rul dem i kokosmelet. Du kan med fordel rulle dem i hænderne, det får pynten til at hænge bedre fast.
- Kom havregrynskuglerne i en lufttæt beholder og stil dem i køleskabet til servering.