Alkoholfri gløgg

Juleopskrifter_Glogg_512x256.jpg

Når det er bidende koldt udenfor, er der ikke noget bedre end at varme sig på en kop gløgg. Denne opskrift er alkoholfri, så både børn og voksne kan nyde den. Med en blanding af dejlige krydderier og saft får du en hyggelig drik, der spreder varme og god stemning.
  

Ingredienser

 

Sådan gør du

  1. Tilsæt druesaft, vand, kanel, nelliker, stjerneanis, appelsin- og citronsaft samt skiver fra begge frugter i en gryde. Put evt. krydderierne i en tepose eller kaffefilter for nem filtrering.
     
  2. Varm blandingen over medium varme, indtil den næsten koger. Skru ned og lad simre i 15-20 minutter for at trække smag.
     
  3. Smag til med honning og juster sødmen. Tilsæt evt. et par skiver ingefær for ekstra krydderi.
     
  4. Si gløggen for at fjerne krydderier og frugtstykker. Tilsæt mandelsplitter og rosiner, og lad dem suge smag i et par minutter.
     
  5. Server den varme gløgg og nyd den hyggelige smag af vinter.

 

Æblegløgg alternativ

Hvis du ikke er så vild med rød gløgg, kan du prøve den friske æblegløgg fra Malenes Gløgg, som stadig giver dig smagen af julens varme krydderier.