Er du nysgerrig på, hvordan du kan udnytte den fantastiske råvare, tofu, i både det salte og det søde køkken? Så dyk ned i vores 5 udvalgte opskrifter her på siden, som alle sætter tofu i scene på en nem og velsmagende måde.
1. Forårsgrønne Asparges med Silketofu og Tamari
En let og lækker opskrift, der kombinerer sprøde asparges med den bløde tekstur af silketofu, krydret op med tamari for en dyb umamismag.
2. Tangsalat med Tofu og Tomater
En frisk og nærende salat, hvor den bløde silketofu og saftige tomater mødes med en tangblanding, alt sammen bundet sammen af en umamirig dressing.
3. Super Simpel Tofu Hindbærmousse
En dessert, der overrasker med sin cremethed og friske smag af hindbær, alt sammen baseret på silketofu som hovedingrediens.
4. Græskartærte med Vaniljetofucreme
En plantebaseret fortolkning af den klassiske græskartærte, toppet med en luftig og sød vaniljetofucreme, der tilføjer et moderne twist.
5. Scrambled Tofu Vegansk Røræg med Karry
Et spændende alternativ til traditionelle røræg, hvor tofu scrambles med karry og gurkemeje for en farverig og krydret start på dagen.
Forårsgrønne Asparges med Silketofu og Tamari
Ingredienser
- 1 pakke Clearspring økologisk Japansk silken tofu
- 2 teskeer Clearspring Organic Sesame Oil
- 1 teske revet ingefær
- 1 fed hvidløg i tynde skiver
- Et bundt grønne asparges eller andre grønne grøntsager
Dressing
- 3 spiseskefulde Clearspring økologisk Italiensk ekstra jomfru olivenolie
- 1 spiseskefuld Clearspring økologisk Japansk Yaemon Tamari soja sovs – Double Strength
- 1 spiseskefuld Clearspring økologisk Japanesk Mikawa Mirin
- 1 spiseskefuld Clearspring økologisk Japansk brun ris eddike
- 1 teske ahornsirup
- 1 spiseskefuld Clearspring økologisk Japansk Brun Ris Miso Paste – Unpasteuriseret
Topping
- Drys med Clearspring økologisk Atlantic Sea Salad (tangsalat)
- Ristede sesamfrø
- ½ fintsnittet forårsløg
- ½ fintsnittet rød chilli
Fremgangsmåde
Opvarm sesamolien på en pande over medium varme og tilsæt ingefær og hvidløg. Rens asparges og læg dem på panden i 2-5 minutter, indtil de er tilberedte.
Tilføj en spiseskefuld vand, hvis nødvendigt. Læg dem på et fad. Bland ingredienserne til dressingen i en skål.
Hak forårsløg og chili til topping. Åbn silketofuen som angivet på pakken, skær i skiver, og læg på asparges. Tilføj forårsløg, chili, og dressing før servering.
Tangsalat med Tofu og Tomater
Ingredienser
- 300 g silketofu
- En håndfuld Clearspring Sea Vegetable Salad
- En håndfuld cherrytomater
- Salt og peber
Dressing
- 2 spsk Yaemon Tamari Soja Sauce
- 2 spsk Mikawa Mirin
- 2 spsk Brun Riseddike
- 1 spsk Ristet sesamolie
Fremgangsmåde
Læg tangblandingen i blød i vand i 10 minutter. Ryst ingredienserne til dressingen sammen.
Dræn tofuen og skær den i tern. Vask og halver tomaterne. Dræn tangen og læg i en skål sammen med tofu og tomater.
Tilsæt dressingen før servering.
Super Simpel Tofu Hindbærmousse
Ingredienser
- 125 g friske hindbær
- 60 ml vand
- 300 g Clearspring Silken Tofu
- 80 ml ahornsirup
- Vaniljekorn fra 1 vaniljestang eller 1/2 tsk vaniljeekstrakt
- 80 ml Clearspring kokoscreme (piskbar)
- Frisk frugt til pynt
Fremgangsmåde
Blend hindbær og vand til flydende. Tilsæt resten af ingredienserne og blend til jævn og blød. Hæld i skåle og køl af i 2 timer. Pynt med frisk frugt før servering.
Græskartærte med Vaniljetofucreme
Ingredienser til tærtedejen
- 1 kop sigtet hvede- eller speltmel
- ½ kop mandelmel
- 1 tsk bagepulver
- ½ kop Clearspring økologisk solsikkeolie
- Knivspids Clearspring uraffineret havsalt
- ½ kop iskoldt vand
Ingredienser til fyldet
- 2 kopper friskbagt moset græskar
- 1 dåse Clearspring økologisk kokosmælk
- ¼ kop Clearspring økologisk rismaltsirup
- ¼ kop Clearspring kokosblomstsirup
- ½ tsk vaniljeekstrakt
- ½ tsk revet ingefær med saft
- 1 knivspids muskatnød
- ½ tsk stødt kanel
Ingredienser til vaniljecremen
- 1 pakke Clearspring silketofu
- ⅓ kop Clearspring økologisk rismaltsirup
- ½ kop cashewnødder, udblødt natten over
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk revet økologisk citronskal
Fremgangsmåde
For tærtedejen, bland de tørre ingredienser, tilføj olie og vand til en ensartet dej, hvil efter æltning. Bag dejen i forvarmet ovn.
For fyldet, bland alle ingredienser og fyld den bagte tærtebund.
For vaniljecremen, blend alle ingredienser til glat, køl før servering.
Scrambled Tofu Vegansk Røræg med Karry
Ingredienser
- 800 g Clearspring silketofu
- 2 spsk Clearspring sesamolie
- 3 tsk karrypulver
- 3 tsk gurkemejepulver
- Saften fra 25 gram ingefærrod
- 1 lime
- 100 g grønkål, hakket
- 1 gulerod, revet
- 1 mediumstørrelse løg, hakket
- Salt og Tamari
Ingredienser til servering
- To hakkede forårsløg
Fremgangsmåde
Mos tofuen til en rørægsstruktur. Sauter løg, gulerod, og grønkål i sesamolie, tilføj tofu og krydderier, bland godt.
Tilføj tamari og ingefær- og limesaft, server med friske forårsløg.
Så er der kun tilbage og sige rigtig god fornøjelse med madlavningen! Vi håber at du har fået noget god inspiration til, hvordan du kan anvende tofu i både det salte og det søde køkken.