Blodsukkermåling og diabetes

Til nem måling af dit blodsukker.

Har du type 1 diabetes, så har du brug for forskelligt udstyr til blodsukkermåling. Det er vigtigt, at du har både godt og pålideligt udstyr, når du skal måle dit blodsukker, og det er ligeledes vigtigt, at du har det rigtige diabetes udstyr, når du skal injicere dig selv med insulin. 

Hvad er blodsukker?

Når man taler om blodsukker, er det blodets indhold af glukose. Glukoseindholdet kan variere meget, men der er nogle niveauer som er normale og som indholdet af glukose gerne skal holde sig på. Blodsukkeret kan stige og falde gennem hele dagen. Det stiger når du spiser og falder hvis du går i længere tid uden mad. Jo større sukkerindhold maden har, jo mere vil dit blodsukker ofte også stige. 

Glukosen er vigtig for at alle kroppens celler kan fungere og for at glukosen kommer ud til cellerne, skal kroppen bruge insulin. Insulin produceres i bugspytkirtlen.

Blodsukkeret måles i millimol per liter og forkortes mmol/L. Dette angiver hvor mange glukosemolekyler der er i hver liter blod i kroppen. 

Enten har man et normalt, et lavt eller et højt blodsukker. Men hvad er forskellen og hvordan kan man måle det? Dette kan du blive klogere på herunder. 


Hvordan måler du dit blodsukker?

Dit blodsukker kan blive målt hos din læge eller du kan gøre det selv. Hvis du ønsker at måle dit blodsukker derhjemme, måske pga. diabetes, kan du bruge et blodsukkerapparat. Hos Mecindo forhandler vi Bayer Contour XT blodsukkerapparatet, som præcist og nemt måler dit blodsukker. Til Bayer Contour XT skal du anvende Contour Next testtrimler

Du kan også måle blodsukkeret ved at prikke dig selv i fingeren med Vitrex Compact Fingerprikker – husk teststrimler. Fingerprikkeren kan stikke i fem forskellige dybder.

En blodsukkermåling er altid vigtig og en del af hverdagen, hvis du har diabetes. Måske har du allerede et blodsukkermåleapparat og mangler kun teststrimler? Vi forhandler både Freestyle Lite teststrimler, Microlet Lancetter og Contour Next teststrimler til billige priser. 


Hvad er et normalt blodsukker?

Et normalt blodsukker ligger på 4-7 mmol/L, hvis du ikke har spist indenfor seks timer. Efter indtagelse af føde, skal blodsukkeret gerne stige til <10 mmol/L efter 1,5 time. 

Et blodsukker som er for højt, ligger over de førnævnte tal. Hvis du har højt blodsukker kan du opleve symptomer som: 

  • Træthed
  • Tørhed i munden
  • Hyppigere vandladning


For lavt blodsukker kan derimod give symptomer som

  • Svedeture
  • Uro i kroppen
  • Større sult
  • Irritabelt humør


Blodsukker og diabetes

Når man har diabetes, betyder det, at kroppen ikke producerer insulin, og da insulin er det hormon, der hjælper med at omsætte mad til energi, er det jo livsnødvendigt og livgivende for diabetespatienter at få tilført insulin. Har du type 1 diabetes, så doserer du uden tvivl selv din insulin og for at få den korrekte mængde, er det vigtigt, at du kender dine blodsukkerværdier. Efterhånden så lærer man at kende tegnene på både for højt og for lavt blodsukker, men de fleste foretager en blodsukkermåling flere gange om dagen og doserer insulinen derefter. 


Både mad, motion og insulin er vigtige elementer

Når du kender dine blodsukkerværdier, kan du dosere din insulin, og målet er naturligvis at få et stabilt blodsukker; stabilt blodsukker opnås ved at få den rette mængde rigtig mad og motion samt insulin. 


Køb blodsukkerapparat og teststrimler på mecindo.dk

Hos Mecindo kan du købe forskelligt diabetes udstyr. Til blodsukkermåling kan du købe både teststrimler og lancetter til fingerprikker i forskellige udformninger og fra forskellige leverandører. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 


Læs mere Skjul