Ovnristet luksusmysli
En knasende og økologisk luksusmysli, perfekt som topping på yoghurt, skyr eller grød. Lav den selv for den bedste smag og tekstur.
Ingredienser
- 400 g Urtekram flager (fx havregryn, spelt- eller rugflager)
- 50 g Urtekram boghvedegryn
- 100 g Urtekram mandler eller andre nødder
- 50 g Urtekram sesamfrø
- 50 g Urtekram ristede kokoschips
- Et nip salt
- 1,5 dl Urtekram ahornsirup
- 1 dl Urtekram kokosolie
- 75 g Urtekram tørret frugt (fx tranebær eller gojibær)
Mængde: Ca. 750g
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Bland gryn, flager, nødder, frø, kokoschips og salt på en bageplade med bagepapir.
- Dryp ahornsirup og kokosolie over blandingen, og sæt pladen i ovnen i 5 minutter.
- Tag pladen ud, vend myslien rundt i den smeltede olie og sirup.
- Bag i yderligere 20-25 minutter og vend rundt undervejs, så myslien bliver jævnt gylden.
- Tag myslien ud af ovnen, lad den køle af, og vend derefter tørret frugt i.
Tip: Brug myslien som en knasende topping på chiagrød, græsk yoghurt eller endda som crunch i en dessert med æblegrød og vaniljeskyr.
Denne luksusmysli er både sund og lækker, og du kan eksperimentere med dine yndlingsnødder og tørrede frugter for at skabe din egen variant.
Se hele vores udvalg af lækre råvarer og krydderier fra urtekram.