Efterårssalat med græskar og æble

efteraars2.jpg

En mættende og smagfuld efterårssalat, der kombinerer bagt græskar, grønkål og sprøde æbler. Perfekt som hovedret eller tilbehør.


Ingredienser


 
  • ½ hokkaido græskar (ca. 500 g)
  • 3 spsk Urtekram ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk havsalt
  • 1 tsk Urtekram spidskommen
  • ½ tsk Urtekram cayennepeber
     

Dressing:

  • 2 spsk Urtekram ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk Urtekram æblecidereddike
  • 1 spsk Urtekram agavesirup
  • ½ tsk havsalt

 

  • 100 g grønkål
  • 1 dåse Urtekram butter beans (skyllet)
  • 1 rødt æble i skiver
  • ½ dl Urtekram tørrede tranebær
  • 75 g feta i mindre stykker
  • 25 g hakkede salte Urtekram mandler

    Mængde: 4 personer
     

Fremgangsmåde

 

  1. Skær græskarret i mundrette stykker (lad skrællen sidde på).
  2. Rør olie, salt, spidskommen og cayennepeber sammen i en skål, og vend græskarstykkerne heri.
  3. Fordel græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter ved 225 grader.
  4. Bland olie, æblecidereddike, agavesirup og salt til en dressing.
  5. Riv bladene af grønkålsstokken, hak dem groft, og læg dem på et stort serveringsfad.
  6. Hæld dressingen over grønkålen og kram den godt, så den bliver blød og falder lidt sammen.
  7. Fordel de bagte græskarstykker, butter beans, æbler, tranebær, feta og mandler på salaten. Server straks.
     
Tip: Vidste du, at hokkaido-græskar ikke behøver at blive skrællet? Skrællen er spiselig og bliver dejligt mør under bagning, hvilket gør græskarret perfekt til madlavning.

Salaten kan nydes som et helt måltid takket være de mættende bønner eller som tilbehør til kød eller fisk.
 

Se hele vores udvalg af lækre råvarer og krydderier fra urtekram.