B12-vitamin

Undgå vitaminmangel.

B12-vitamin kan ikke produceres i vores krop, men skal tilføres gennem kosten. B12-vitamin er et vandopløseligt vitamin, som vi får fra (okse)kød, mælk, ost og andre mejeriprodukter samt fra æg og fra fisk. Vegetarer og især veganere, som slet ikke spiser animalske produkter, har stor risiko for at udvikle B12-vitamin mangel og bør derfor tage et tilskud af B12-vitamin. B12-vitamin er med til at danne de røde blodlegemer og er bl.a. derfor livsnødvendigt. B12 sørger desuden for at nervesystemet fungerer optimalt, og har man B12-vitamin mangel, kan man udvikle demens. 


Viser 1 til 7

B12-vitamin

Køb B12-vitamin hos Mecindo.

Hos Mecindo kan du købe både B12-vitamin spray og B12-vitamin tabletter. Prøv Natures Aid B12 Vitamintabletter med kirsebærsmag, som er nemme at synke. Boost B12 Vitamin Spray fra BetterYou er en B12-vitamin spray med abrikossmag, som også indeholder chrom og grøn te ekstrakt. Sprayen er nem at tage - man sprayer simpelthen B12-vitamin sprayen ind i munden, og så optages det nemt gennem slimhinderne. 

B12-vitamin mangel.

De fleste mennesker, som spiser en sund og varieret kost, udvikler ikke B12-vitamin mangel, men nogle er ikke i stand til at optage B12-vitaminet i kroppen. B12-vitamin mangel opstår, som nævnt, hos veganere og hos ældre mennesker, som ofte kan have en tendens til at spise for lidt. Folk, der drikker kraftigt, har også en tendens til at udvikle B12-vitamin mangel, og så ses det hos gravide og ammende kvinder. B12-vitaminmangel behandles normalt med indsprøjtninger hver anden eller hver tredje måned. Har man B12-vitaminmangel kan man blive træt og apatisk. B12-vitamin er godt for:

  • Energiniveauet
  • Hud, hår og negle
  • Visse kræftformer - bryst-, lunge- og prostatakræft.
  • Produktionen af røde blodlegemer