Multi-Mam

Multi-Mam er en produktserie af BioClin, som blev grundlagt i Holland i 1989 af Floris Koumans og hans mor Annelize Goedbloed, som var medicinsk biolog. 

Multi-Mam produkter hjælper på specifikke problemer for mor og baby, såsom lindring ved amning og ved tandfrembrud.


Hvem er Multi-Mam?

Multi-Mam er en produktserie af BioClin, som blev grundlagt i Holland i 1989 af Floris Koumans og hans mor Annelize Goedbloed, som var medicinsk biolog. 

Multi-Mam produkter hjælper på specifikke problemer for mor og baby, såsom lindring ved amning og ved tandfrembrud.

Amning

Det er vigtigt at du føler dig tryg og afslappet når du ammer dit barn. Dog er det ret almindeligt at opleve ubehag ved amning, som kan påvirke oplevelsen.
Hvis barnet er ligger forkert, kan det føre til, at brystvorten revner, bliver øm og i nogle tilfælde kan det føre til infektion. Dette kan resultere i, at det bliver nødvendigt at stoppe amningen før end planlagt. 

Det er derfor vigtigt at minimere dette ubehag, så amning bliver en god oplevelse for både mor og barn. 

Multi-Mam Kompresser anvendes til intensiv pleje af ømme og skadede brystvorter i forbindelse med amning.

Multi-Mam Balm beskytter og plejer brystvorterne før og under amning, og modvirker bristede og sårfyldte brystvorter ved at gendanne det beskyttende hudfedt som suttes væk ved amning.

 

Pleje af bryster og brysvorter i amningsperioden

Normalt er smerter ved amning tegn på, at noget er galt. Den mest almindelige årsag er en forkert amme-teknik.
Prøv derfor forskellige ammestillinger og sørg for rolige omgivelser uden forstyrrelser, så både dig og din baby kan fokusere på amningen. Dette kan afhjælpe bid eller at babyen gnaver på brystvorten. 

  • Det anbefales at skylle brystet med varmt vand, når du er i bad og undgå at bruge midler der indeholder sæbe. Sæbe kan have en udtørrende effekt samt fjerne de naturlige hudfedt, forårsage irritation og give revner.   
  • Det er en god idé at beskytte huden mod skader ved at anvende en balm til brystvorten efter amning.  
  • Brug en amme-bh af åndbart stof som tillader huden at ånde. På den måde kan du mindske risikoen for bakterier som kan forårsage infektion. Skift desuden ammeindlæg ofte, så du ikke går for længe rundt med fugtige ammeindlæg.  
  • Hvis brystvorterne er ømme, kan du anvende kompresser som vil gøre ophelingen hurtigere.  

Sommetider kan ømme brystvorter skyldes trøske. Hvis dette er tilfældet, skal du kontakte din læge for den rette behandling til både dig og din baby, da babyen sandsynligvis også har trøske i munden. 

Tandfrembrud

Tandfrembrud hos børn sker omkring seks måneders alderen, men det er ikke usædvanlig, at det starter mellem 3-12 måneder. 

Det kan være meget ubehageligt for barnet at få tænder. Ubehaget kan variere fra hævede gummer, urolig søvn og irritabilitet til diarré. Det er derfor vigtigt at minimere dette ubehag. 

Multi-Mam BabyDent Tandfrembud Gel reducerer hævelse og lindrer tandfrembrud hos babyer ved at danne en beskyttende hinde over det irriterede tandkød.

Multi-Mam BabyDent-Tip er et hjælpemiddel til børn med tandfrembrud, som giver en mild, lindrende massage til det irriterede tandkød. 

Gode råd ved tandfrembrud 

  • Tandfrembrud kan give forøget savlproduktion, som kan give hudirritation på hage og kind. Tør forsigtigt savl af med en blød klud og brug en beskyttende creme på huden. Hvis du ammer kan du sagtens bruge den samme som til dine brystvorter. 
  • Når babyer oplever tandfrembrud kan de have en tendens til at tygge på alt de kan få fat i, for at lindre presset fra den nye tand. Dette kan afhjælpes ved at give din baby nogle rene og godkendte bideringe, at massere babyens gummer med din finger eller med en kølig, våd klud. Du kan også anvende en gel, som kan lindre ubehaget. 
  • Røde kinder kan være et tegn på tandfrembrud, specielt på det sted hvor tanden er på vej frem. Hvis begge kinder er røde, kan det dog være tegn på feber som måske kan skyldes en infektion. Hvis babyens temperatur er højere end 38,9 grader, skal du kontakte lægen. 
  • Din baby kan opleve at det er ubehageligt at tygge på mad, hvorfor kolde, bløde fødevare kan virke lindrende. Tilbyd her lidt æblemos, smoothie, most frugt, frossen banan eller frugtyoghurt. 
Læs mere Skjul