Helosan

Den første Helosan salve så dagens lys i 1947, hvor den blev lanceret som en sår- og patte salve til køer.

Helosan er hovedsageligt kendt for deres originale salve, som idag er en populært og anerkendt salve med unikke fugtighedsbevarende og blødgørende egenskaber, velegnet til tør og irriteret hud. 

Foruden Helosan Original, kan du hos Mecindo finde Helosan Fodsalve og Helosan Aloe Vera Gel, som begge er yderst populære produkter med en lang række plejende egenskaber. 


Hvem er Helosan?

Den første Helosan salve så dagens lys i 1947, hvor den blev lanceret som en sår- og patte salve til køer.

I 1950’erne blev Helosan introduceret som et produkt til mennesker, da den besidder en række egenskaber som hjælper tør og revnet hud, samt hudafskrabninger og hudirritation efter barbering.

Idag er Helosan hovedsageligt kendt for deres originale salve, samt fodsalven som blev lanceret i 1980’erne.

I 2014 kom Helosan Aloe Vera Gel dog også på markedet og har hurtigt vundet popularitet som en kølende og lindrende gel.


Helosan Original

Helosan Original hudsalve er nok det bedst kendte af Helosans produkter. Salven så dagens lys i 1947 og blev oprindeligt udviklet til at hele og lindre sår på yveret hos køer, hvorfor salven også er kendt som ”kopattesalve”.

 • Helosan Original er en hudsalve med unikke fugtighedsbevarende og blødgørende egenskaber som hjælper ved tør og irriteret hud. Salven kan både anvendes forebyggende samt til øjeblikkelig lindring af gener i forbindelse med tør og irriteret hud. 

Helosan Original hudsalve kan anvendes af både dyr og mennesker uanset alder og hudtype, men er især velegnet til hud som har brug for særlig pleje.


Hudpleje til fødderne

Det er vigtigt, at vi tager vare på vores fødder. De er kroppens fundament og har stor betydning for resten af kroppens bevægeapparat, hvorfor de kræver lidt ekstra opmærksomhed og pleje, hvis de skal fungere optimalt.

 • Helosan Fodsalve er en fodsalve med et højt fedtindhold som effektivt fugtgiver og blødgør tørre fødder. Fodsalven indeholder karbamid og mælkesyre, som virker blødgørende og genopretter hudens smidighed. 


Gode råd til en ordentlig fodpleje

 • Man bør dagligt anvende et fodplejeprodukt såsom salve, creme eller lotion.  

Fødderne har det bedst, hvis de bliver plejet dagligt. En god start kan være at smøre sine fødder efter badet med en blødgørende creme eller salve, der indeholder carbamid. 

De blødgørende stoffer tilfører fugt og genopbygger hudens naturlige fugtbalance, så du opnår velvære med bløde smidige fødder.

Hvis du i forvejen har sunde fødder uden tør eller hår hud kan en god fodcreme være tilstrækkeligt. Hvis du derimod har tørre fødder og hård hud, er det en god idé at anvende en fodsalve.

 • Man bør mindst en gang ugentligt skrubbe sine fødder med en god scrub.   

Eventuel hård hud kan reduceres med en skrubbecreme, da døde hudceller dermed fjernes og huden lettere holdes blød.

 • Er fødderne ekstra slidte, kan en dybdevirkende kur være fordelagtig. 

Har du meget tør hud på fødderne kan du med fordel smøre fødderne tykt ind i fodsalve, tage et par løstsiddende bomuldsstrømper på og sove med dem på.

 • Lad fødderne få luft. 

Når du kommer hjem bør du altid tage skoene af og gå på bare tæer eller i et par løse hjemmesko. På denne måde får foden fuld bevægelsesfrihed og hele foden får dermed luft.


Hvordan undgår jeg at blive solskoldet?

Generelt kan man sige, at jo mindre tid du opholder dig i solen, jo bedre. 

Du bør også, så vidt som muligt, begrænse din færden i solen mellem kl. 10 og 14, da solens stråler er kraftigst i dette tidsrum.

Derudover kan følge disse råd:

 • Beskytte hoved og øjne med hat/kasket og solbriller.  
 • Bruge solcreme inden ophold i solen. Du bør anvende en solcreme med minimum solfaktor 15 og gerne mere.  
 • Brug solcreme med ekstra høj solfaktor på de udsatte områder med tynd hud såsom ører, næse, skuldre og oversiden af fødderne. 

Hvis du er blevet solskoldet kan du: 

 • Undgå solen, så huden får ro til at restituere.  
 • Afkøl det solskoldede område i ca. 30 minutter med en tempereret klud.  
 • Tag et køligt bad og dup dig forsigtigt tør med et blødt håndklæde.  
 • Brug en lindrende aftersun lotion som lindrer og køler huden.   
Læs mere Skjul