Fordøjelsesenzymer

Stort udvalg af Fordøjelsesenzymer tilskud

Læs mere Skjul

Viser 1 til 24

Fordøjelsesenzymer

Hvad er fordøjelsesenzym kosttilskud?

Kosttilskud med fordøjelsesfremmende enzymer er produkter designet til at efterligne virkningerne af naturligt forekommende fordøjelsesenzymer som findes i vores kroppe til at støtte fordøjelsen af mad. Disse produkter sælges i håndkøb med producentens løfter om, at de letter maveproblemer som uro i maven og er nyttige for mange forskellige typer af sundhedsmæssige forhold. Denne oversigt vil oplyse dig om de mest almindelige typer af fordøjelsesenzymer, der sælges som kosttilskud og hjælpe dig med at afgøre, om et sådant tilskud kan være det rigtige for dig.

Typer af fordøjelsesenzym kosttilskud

Fordøjelsesenzym kosttilskud er afledt fra planter, dyr og svampe. Her er nogle af de mere almindelige typer, der sælges i håndkøb:

Bromelain:

Bromelain indeholder en række enzymer, der er afledt fra stammen og kødet af ananas. Nyttigt i fordøjelsen af protein, bromelain menes at være nyttige i at reducere symptomer på fordøjelsesbesvær samt betændelse som stammer fra skader eller infektion. Bromelain lindring af smerter forårsaget af gigt er også ved at blive evalueret, med nogle blandede resultater. Der er mange historier, men ringe formelle forskningsstøtte for brug af bromelain som et fordøjelsesfremmende enzym. Doseringsskønnet varierer, men det anbefales generelt, at bromelain tages flere gange om dagen i forbindelse med måltider. Bromelain bør ikke tages af gravide eller børn. Bromelain kan påvirke virkningen af receptpligtig medicin, så sørg for at få godkendelse fra din læge, før du tager bromelain.

Lipase:

Lipase er vigtigt for fordøjelse og absorption af fedt. Lipase kosttilskud stammer fra grise, køer, planter og svampe. Lipase formuleringer kan indbefatte andre enzymer, såsom amylase, lactase, og protease. Lipase kosttilskud kan angiveligt at reducere symptomerne af gas og luft i maven, selv om der er lavet meget lidt forskning på området. Visse helbredsproblemer kan indebære en Lipase mangel og derfor supplerende lipase være nyttigt. Ud over dem, der involverer bugspytkirtel sygdom eller tilskadekomst, følgende er nogle andre sygdomme, hvor kan være nødvendigt med Lipase tilskud:

  • Cøliaki
  • Crohns sygdom
  • Cystisk fibrose

Hvis du tager Lipase som et fordøjelsesfremmende enzym anbefales det, at Lipase blive taget 30 minutter før spisning. Vær sikker på at få godkendelse fra din læge, før du tager Lipase. Andre fordøjelsesenzymer kan reducere virkningen af Lipase tilskud.

Papain:

Papain er afledt fra papaya frugt. Papain menes at være nyttige i fordøjelsen af proteiner, og i mindre grad, fedtstoffer. Selvom det anbefales som et fordøjelsesfremmende støtte, er der ingen forskning til støtte for papain effektivitet i denne henseende. Papain taget som anbefalet kan generelt betragtes som sikkert. Høje doser af papain kan resultere i hals skader. Tag ikke papain uden samtykke fra din læge eller hvis du er gravid eller ammer. Du er tilbøjelige til at have en allergisk reaktion på papain, hvis du er allergisk over for figner eller kiwi.

Laktase:

Laktase adskiller sig fra de ovenfor beskrevne fordøjelsesenzymer, da det er bliver dannet af tyndtarmen, ikke bugspytkirtlen. Laktase er nødvendig for fordøjelsen af laktose, den findes i mejeriprodukter sukker. Personer, der har lave niveauer af enzymet laktase anses for at være laktose intolerant. Hvis du har været diagnosticeret med laktoseintolerans, er der visse mejeriprodukter, der er lavere i laktose indhold. Du kan opleve, at du er i stand til at nyde disse produkter i små doser uden problemer. Tage et laktase supplement lige før du spiser mejeriprodukter kan også være en måde for dig at få de ernæringsmæssige fordele ved mejeriprodukter. Lactase enzymer kan også tilsættes direkte til mælken før den drikkes.

Bør du prøve fordøjelsesenzym kosttilskud?

Fordøjelsesfremmende enzym kosttilskud synes at være et temmelig sikker indgreb til håndtering af nød ved fordøjelsessystemet. Om du vil se en betydelig forskel i dine symptomer kan dog være mindre klart. Som med ethvert håndkøbsprodukt, få altid få godkendelse fra din læge, før du tager et sådant kosttilskud.