Conditioner

viser 1 til 48 af 118 (3 sider )

Hvad er conditioner?

Hårbalsam(conditioner) er et hårpleje produkt, der ændrer konsistensen og udseende af håret. Hårkonditioneringsmidler er ofte en viskøs væske, der anvendes til håret og masseres ind i håret. Hårbalsam anvendes normalt efter vask af håret med shampoo. Conditioner kan indeholde fugtighedscreme, olier og solcreme, blandt andre ingredienser.

At vaske håret jævnligt er vigtigt og vil fjerne både skidt og snavs fra håret, men til gengæld fjerner shampoo også de nyttige naturlige olier. Hvis du derudover også bruger styling produkter og hjælpemidler som hårtørring m.fl. efterlades dit hår tørt, kruset og ødelagt.

Dette kan let ordnes med en god Conditioner.

Hvad er forskellen på conditioner og balsam?

Der er reelt ingen forskel på de to, det er ord for samme produkt – bare på henholdsvis dansk og engelsk.

Hvordan anvendes conditioner?

  1. Den rigtige conditioner - Vælg altid den rigtige conditioner til din hårtype. Har du krøllet og kruset hår, ødelagt eller tyndt og fint hår, bør du anvende den conditioner der passer til din specifikke hårtype. Du bør, hver gang du tager et brusebad, anvende din conditioner lige efter du har vasket håret. Denne type balsam arbejder for at reparere skaderne. 
  2. Shampoo - Hop i brusebaddet og udfør din almindelige vaskerutine. Vask da grundigt dit hår med shampoo. Vær opmærksom på primært at vaske hovedbunden, da enderne kan beskadiges og slides endnu mere af shampooen. 
  3. Skyl shampoon ud – selvom det ikke lyder rart, skru da ned for vandtemperaturen – så koldt du kan klare det og vask shampooen ud. Det kolde vand er mere skånsomt på dit hår, end det varme vand er, og vil bidrage med at lukke hårstråene og forhindre brug. 
  4. Vrid dit hår – Hvis dit hår er drivvådt, vil enhver balsam du anvender ryge i afløbet og ikke holde længe nok til at påvirke dit hår. Hvis du har meget kort hår, vil det sandsynligvis nok ikke være muligt. Men hvis du til gengæld har langt hår bør du bruge lidt tid på at få vandet ud. 
  5. Anvend din conditioner – Hæld lidt conditioner ud i din hule hånd, den behøvede mængde variere afhængigt af dit hårs længde. Kør conditioneren gennem enderne af dit hår, forsøg at ram hvert et strå. Din conditioner bør kun anvendes i enderne af håret. Hvis du bruger conditioner i hovedbunden, kan dette faktisk tilstoppe dine hårsække, og du kan få en langsommere hårvækst og en stigning af olieproduktionen. 
  6. Lad Conditioneren trænge ind – Jo længere du venter, jo bedre resultater kan du opnå. Hvis du skyller det hurtigt ud, vil det ikke gøre dit hår ligeså blødt og skinnende som det normalt ville. Påfør conditioneren, og mens du venter, kan du vaske resten af kroppen og ansigtet. Et minut eller to senere, kan du så vaske conditioneren ud. 
  7. Skyl conditioneren ud – Gør vandet koldt igen og brug et par minutter på at skylle conditoneren ud. Hvis dit hår stadig føles ”slimet”, så har du ikke fået det hele ud. Når conditioneren er skyllet helt ud, vrides håret, og du har fuldendt din nye conditioner rutine. 

Hvilken hårtype er du?

Vi har forskellige balsams inden for de følgende hårtyper:

Farvet hår: Ulempen ved farvet, eller stribet hår er at det ofte kan blive mat at se på. Derfor er der udarbejdet produkter der sikrer, at du ikke så ofte skal farves samt pleje håret. Kig derfor efter en balsam til farvet hår. 

Tyndt hår: Det kan være en fordel at bruge en conditioner med silikone, hvis du har tyndt og fint hår. Det vil få håret til at se mere fyldigt ud, uden at det bliver fedtet. Undgå en for tung conditioner. 

Krøllet hår: Krøllet hår bliver ofte stift pga. mangel på fugt, og det er derfor vigtigt, at give håret fugt ved hjælp af en conditioner. Kig derfor efter en fugtgivende balsam. 

Fedtet hår: I hårbunden produceres naturlig voks, og når dit hår er fedtet, er der dannet for meget. Her vil det anbefales, at købe en conditioner udviklet til fedtet hår. 

Leave-in conditioner: Anvendes efter almindelig hårvask og skal ikke skylles ud. Det bliver siddende indtil næste vask, og holder håret blødt og glansfyldt.