Øjendråber

Mod tørre og irriterede øjne.

Alt om øjendråber

Øjendråber er væske der dryppes i øjnene. Det er vigtigt at du vælger øjendråber ud fra det problem du har, og bruger dem på den måde det enkelte produkt foreskriver. Generelt for øjendråber er, at de tilfører fugt til øjet og lindrer de symptomer, du har.

Du kan både få øjendråber mod tørre øjne samt opfriskende og beskyttende øjendråber, øjendråber i engangpakninger etc. Nogle øjendråber er meget tyndtflydende, mens andre er viskøse (tyktflydende). 

Når du bruger kontaktlinser, kan du opleve, at du får tørre og irriterede øjne, og så er du nødt til at brugeøjendråber, for at få tilført noget fugtighed til øjnene.

Du kan også opleve, at du får tørre øjne, selvom du ikke bruger kontaktlinser - hvis du evt. sidder længe foran computeren (og glemmer at blinke) eller sidder i et lokale med tør luft osv. I sådanne tilfælde kan du have brug for nogle øjendråber til tørre øjne, der kan lindre den kløe og svie, der ofte opstår samtidig med tørre øjne. 

Læs mere om de forskellige øjendråber i næste afsnit. 


Vælg de rette øjendråber

Øjendråber mod tørre øjne

Har du tørre øjne, så føles det, som om dine øjne er trætte, at de mangler væske, og dine øjne kan også brænde og svie, når de er tørre.

Tørre øjne kan opstå, når du sidder meget foran en computerskærm, og hvis du bruger kontaktlinser. Tørre øjne pga. kontaktlinser kan afhjælpes ved at skifte kontaktlinserne ud med briller i løbet af dagen. Til tørre øjne kan du med fordel anvende Blink Intensive Tears.

Irriterede øjne og øjenallergi

Hvis dine øjne klør og svier, eller hvis du føler, at du har 'grus' i øjnene, så har du nok irriterede øjne. Har du øjenallergi, så bliver dine øjne som regel røde og løber i vand.

Både ved irriterede øjne og ved øjenallergi bør du kontakte din læge og få stillet en diagnose, selvom du kan købe øjendråber i håndkøb, der kan afhjælpe dine problemer. Øjendråber der kan anvendes i forbindelse med allergi, finder du her

Engangs øjendråber er smarte at have ved hånden

Nogle mennesker lider af tørre øjne ved lange flyveture, og er du en af dem, kan det være en god idé at købe engangsøjendråber som du må have med ombord på flyet. Holdbarheden er også længere, når du køber portions øjendråber, da de uåbnede øjendråber har en længere holdbarhed end åbnede flasker med øjendråber. Prøv f.eks. Systane Hydration UD der indeholder 30 engangsøjendråber. 


Sådan bruger du øjendråber

Husk, når du bruger øjendråber:

  • Vask hænder, før du drypper dine øjne
  • Spidsen af dråbeflasken må ikke komme i direkte kontakt med øjet
  • Berør ikke spidsen af dråbeflasken, da det kan forurene resten af dråberne i flasken

Læg hovedet tilbage, træk det nederste øjenlåg ned og dryp én dråbe i hvert øje. Skal du tage flere forskellige dråber, skal du vente nogle minutter med næste dråbe, da øjet ikke kan rumme mere ad gangen end én dråbe. 

Inden du bruger dine øjendråber, er det en god idé at omryste flasken før brug. På den måde sikrer du dig, at de aktive stoffer blandes optimalt med væsken. 

Hvis du har kontaktlinser, er det ofte bedst at tage kontaktlinserne ud før du drypper øjnene. Efter du har behandlet øjnene med øjendråber, bør du vente 10-15 minutter før du igen sætter kontaktlinser i. Du kan altid læse på det enkelte produkt, om du kan anvende det sammen med kontaktlinser eller ej. Er du i tvivl inden du køber dine øjendråber, kan du læse mere under hvert produkt her på siden. 

Dine øjendråber virker ikke hurtigere, bedre eller i længere tid ved at dryppe flere end én dråbe i øjet. Det er kun omkring 1/5 af hver dråbe der optages i øjet – også selvom du drypper 2 eller 3 dråber i øjet. 

Husk at opbevare dine øjendråber korrekt. Nogle dråber skal opbevares i køleskabet efter åbning, og andre skal blot opbevares ved stuetemperatur. Hvis ikke øjendråber opbevares korrekt, kan de miste deres virkning over tid og så er du nødsaget til at købe nye dråber. 


Hvorfor bliver øjnene tørre?

Der kan være mange forskellige grunde til at du får tørre øjne. Nogle af de mest almindelige årsager er, at du sidder for længe foran en skærm – det gælder både tv, computer, tablet og telefon. Du kan også få tørre og irriterede øjne hvis du lider af en øjensygdom, eller ved nedsat tåreproduktion. 

Mange får også problemer med tørre øjne, når de bruger kontaktlinser, og det kan derfor være en god idé at have øjendråber på lager, hvis problemet opstår. Det gælder også hvis du skal flyve. 

I flyvemaskiner er luften tør, og ved længere ture oplever mange at deres øjne bliver trætte, tørre og irriterede. Her er øjendråber fantastiske. Har du tørre og/eller irriterede øjne, så har du højst sandsynligt brug for øjendråber til at lindre ubehaget.


Køb øjendråber hos Mecindo.dk

Du finder et stort udvalg af øjendråber i håndkøb hos Mecindo, og når du bestiller online, kan du i ro og mag finde det produkt, som du har brug for til netop dine øjne. Vælg dine øjendråber på baggrund af om du oplever at have tørre øjne, kløende øjne, allergi og kontaktlinser. Vi har øjendråber til alle, og fra forskellige mærker så du kan finde lige netop din favorit. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.