Zymelin

Zymelin hjælper på forkølelsen! Eller rettere, så hjælper Zymelin på den tilstoppede næse, der ofte følger med en ordentlig forkølelse.

Du kan få Zymelin som næsespray og som næsedråber - midlerne er lige effektive, og du skal vælge det produkt, som du foretrækker.


Zymelin virker på et øjeblik eller på få minutter, og virkningen kan vare fra et par timer til omkring 12 timer.

Du kan anvende Zymelin, hvis du lider af:

  • Forkølelse med tilstoppet næse
  • Høfeber
  • Åndedrætsbesvær ved høfeber og forkølelse
  • Bihulebetændelse

Kan Zymelin bruges til børn?

Du kan få et Zymelin-produkt både til børn og til voksne. Produktet til voksne bør ikke gives til børn under ti år. 

Zymelin næsespray til børn kan derimod bruges til børn fra 2-10 år - du må ikke bruge det til børn under to år. Du må maksimalt bruge produktet til dine børn i ti dage. 

Har dit barn fortsat tilstoppet næse efter 10 dage med Zymelin, bør du søge læge.

Sådan anvendes Zymelin

Du tager eller giver et enkelt pust eller to dråber Zymelin i hvert næsebor, dette kan gentages tre gange i døgnet og maksimum i 10 dage. 

Midlet mindsker de slimhindehævelser, der ofte følger med en forkølelse. Når slimhinderne trækker sig sammen, får du mere luft gennem næsen og får en øjeblikkelig lindring og lettelse. 

Ved forkølelse er det måske specielt om natten, at du har svært ved at trække vejret, når du lægger dig ned - tag et par næsedråber eller et spray Zymelin for at sikre din nattesøvn, når forkølelsen er allerværst.

Brug kun Zymelin i 10 dage i træk

Bruger du Zymelin for længe eller for ofte, kan slimhinderne i næsen blive irriterede, og når det sker, vil du fortsat have de symptomer, der fik dig til at starte med næsesprayen eller næsedråberne.

 Når du stopper med at bruge Zymelin, kan dine slimhinder hæve let, og din næse begynder måske at løbe. Disse bivirkninger eller symptomer forsvinder i løbet af et par dage.

Fortsætter du derimod med at bruge midlet, fordi næsen fortsat er tilstoppet, kan du risikere, at dine slimhinder bliver så irriterede og hævede, at du slet ikke kan trække vejret gennem næsen mere. 

Har du stadig behov for midlet efter de ti dage, bør du tale med din læge, inden du fortsætter med brug af midlet eller vælger at bruge andre midler. 

Han har måske alternativer, som du kan bruge, eller kan hjælpe dig med at slippe af med dine symptomer på anden vis.


Læs mere Skjul