Wortie

Wortie

Vorter skyldes en virusinfektion i huden som kun smitter mellem mennesker. Vortevirus er meget smitsomt og kan overføres ved berøring af vorten eller de afstødte hudceller.

Wortie består af en række produkter til nem og hurtig behandling af vorter på fødder og hænder.


Wortie

Wortie består af en række produkter til nem og hurtig behandling af vorter på fødder og hænder.

  • Wortie Frysespray mod Vorter giver nøjagtig frysebehandling af vorter med applikation med en metal tip. Fordi frysesprayen kun anvendes direkte på vorten, skades det omkringliggende hud ikke.  
  • Wortie Advanced Vortefjerner er en effektiv frysespray til behandling af især modne og genstridige vorter gennem brug af en ledende gelé. Frysebehandlingen kan følges op med beskyttende skumplastre, som mindsker ubehag efter behandling og er trykaflastende for vorten.  
  • Wortie Liquid Vortefjerner er en smertefri og hurtig behandling, som kan appliceres direkte på vorten, så der ikke bliver gjort skade på det omkringliggende hud. Vortefjerneren indeholder desuden 18 beskyttende plastre.  

Hvad er vorter?

Vorter skyldes en virusinfektion i huden som kun smitter mellem mennesker. Vortevirus er meget smitsomt og kan overføres ved berøring af vorten eller de afstødte hudceller.

Derudover kan vorte smitte indirekte, f.eks. fra gulve i svømmehallens bruserum, da den våde hud er mere modtagelig for de virusholdige celler, der kan efterlades på gulvet af en smittebærer.

Vorter er sjældent set hos børn under tre år, men efter denne alder kan tilfældene bliver hyppigere.

Blandt børn mellem fire og seks år vil ca. 5 til 10 procent få vorter, mens 15 til 20 procent af børn i alderen 16 og 18 år vil få dem. Frekvensen af smitsomme vorter falder drastisk igen når barnet når voksenalderen. 

Hvordan ser vorter ud?

Vorter på hænderne: 

Vorter på hænderne findes hyppigst omkring neglene og på fingrene.

Vorterne er formet som en lille udgave af blomkål.

Vorter er meget kløende og smitsomme, hvorfor man skal undgå at klø eller kradse i vorten da denne kan begynde at bløde og derefter være smitsom.

Vorter på fødderne: 

Fodvorter ses oftest, hvor​​ fodballen/trædepuden på foden er udsat for pres eller tryk.

Fodvorter er ofte ømme, at røre ved og især, hvis du står eller går på dem.

Fodvorter fremstå som område af flad eller trykket hud, men med en hårdere kant omkring en blødere midte.

Hvis man kigger nærmere efter, kan man oftest se små sorte pletter i vorten. I modsætning til, hvad mange personer tror, så eksisterer der ikke rødder i vorter. De sorte pletter er forårsaget af blødning i vorten, som et resultat af at man har stået og gået på vorten. 

Behandling af vorter

Der er flere forskellige måder hvorpå man kan behandle en vorte. Der er dog ingen behandling, der med sikkerhed kan fjerne vorter. Behandlingsmåden afhænger af personens alder, antallet af vorter, placering og eventuelle gener.

De fleste vorter forsvinder af sig selv i løbet af ½-2 år, hvorfor mange forholder sig afventende i behandlingen af en vorte. Hvis man vælger at gøre dette, er det dog vigtigt, at man forebygger smitte, både for sig selv og for andre.

Man kan forebygge smitte ved bl.a. at bruge badetøfler, undgå at pille i vorterne, og lakere vorterne med klar neglelak. 

Hvis du oplever vorter andre steder end på hænder og fødder, bør du kontakte din læge, da disse vorter kræver en anden behandlingsmetode.

Spørg også altid din læge til råds før du anvender vortebehandlingsprodukter hvis du er gravid, ammende, har diabetes eller dårlig blodcirkulation. 

Læs mere Skjul