Har du allergi eller allergirelaterede sygdomme såsom høfeber, kan Vialerg højst sandsynligt hjælpe dig med anfaldene. Vialerg lindrer symptomerne og virker uden at gøre dig træt og døsig. 

Tabletterne indtages sammen med et glas vand, når du mærker symptomer, eller i perioder, hvor du har mange allergiske reaktioner overfor for eksempel pollen, kan du tage dem dagligt.


Må jeg give Vialerg til børn?

Børn over 12 år må få en tablet én gang i døgnet. Samme dosis gælder for voksne. Børn mellem 6 og 12 år må indtage ½ tablet to gange i døgnet.

Børn under 6 år må ikke indtage midlet. Har dit mindreårige barn problemer med for eksempel hoste og løbende næse mv., og mistænker du det for at være allergi, bør du søge læge, inden du begynder at medicinere dit barn.

Vialerg hjælper mod

  • Allergisk nysen
  • Øjne der løber i vand
  • Visse former for kløe
  • Visse former for udslæt
  • Nældefeber
  • Tilstoppet og løbende næse, hvis det skyldes allergi

Vialerg indeholder cetirizin, som er et antihistamin. 

Virkningen af Vialerg sker indenfor en halv til en time og kan vare ved i 24 timer. Tag Vialerg med omtanke, og kun hvis du har symptomer på allergi. Selvom det er et håndkøbslægemiddel, bør det indtages med forsigtighed.

Du kan tage Vialerg, hvis du har

  • Pollenallergi
  • Er allergisk overfor for eksempel hund og kat
  • Er allergisk overfor husstøvmider
  • Har fødevareallergi

Også hvis du har ikke-allergiske symptomer eller ikke-allergisk helårssnue, kan du få glæde af Vialerg. Du kan have allergiske reaktioner uden at have fået konstateret allergi. 

Nogle kroppe reagerer simpelthen på omgivelserne og slår ud eller du får snue, røde øjne mv. når du er i kontakt med visse, som oftest uforklarlige, ting. Også her kan Vialerg være en stor hjælp.

Hvad er allergi?

Allergi er en overreaktion af kroppens immunsystem overfor stoffer, der normalt er uskadelige. Når du udvikler allergi danner kroppen antistoffer mod disse stoffer. 

Stofferne, som du udvikler allergi mod, kaldes allergener. De fleste mennesker udvikler allergi overfor stoffer, som de er i daglig kontakt med såsom husdyr, husstøvmider og pollen.

Symptomer på allergi viser sig som astma, høfeber, kløe i munden og nældefeber. Det er ubehageligt, og i visse tilfælde skal du søge læge. 

Har du allerede fået konstateret allergi, kender du symptomerne, og ved når du får en allergisk reaktion. Derfor er det godt at have en pakke Vialergtabletter i skabet, så du er klar til at slå symptomerne ned.


Læs mere Skjul