UniKalk

UniKalk har lavet en serie af kalkprodukter, der giver mulighed for at få dækket ethvert behov for kalk og D-vitamin, som er godt for knoglesundheden. 

Knoglevævet er levende, hvilket betyder, at vævet udskiftes gennem livet. Derfor er det vigtigt at kroppen får tilført den rigtige mængde kalk gennem hele livet, så den er i stand til at danne og vedligeholde sunde og normale knogler.


Hvem er UniKalk?

UniKalk har lavet en serie af kalkprodukter, der giver mulighed for at få dækket ethvert behov for kalk og D-vitamin, som er godt for knoglesundheden.

Sunde knogler

Vores knogler har flere vigtige funktioner, bl.a. er de depot for kroppens kalk. Derudover har knoglerne en beskyttende og støttende funktion overfor muskler, sener og indre organer. Også Calcium-mængden i blodet har betydning for en lang række celler, herunder muskelcellerne.

Knoglevævet er levende, hvilket betyder, at vævet udskiftes gennem livet. Derfor er det vigtigt at kroppen får tilført den rigtige mængde kalk gennem hele livet, så den er i stand til at danne og vedligeholde sunde og normale knogler.

Børn og unge, der vokser har et stort kalk- og D-vitamin behov, for at sikre en normal vækst og en normal udvikling af knogler.

UniKalk Kids anbefales til børn som ikke får nok kalk og D-vitamin gennem kosten, samt børn som eksempelvis ikke kan tåle mælk. UniKalk Kids indeholder 400 mg calcium og 5 µg D3-vitamin. UniKalk Kids fås i form af tyggetabletter og har en lækker jordbær/hindbærsmag. 

D-vitamin og Kalkholdige fødevarer

D-vitamin fås hovedsageligt fra solen. Derudover findes D-vitamin også i kosten, hvor især fed fisk er den vigtigste kilde.

Fordi D-vitamin hovedsageligt fås fra solen, er det svært at få de anbefalede mængder D-vitamin om vinteren og mange mennesker får dermed ikke den mængde D-vitamin de burde.

De vigtigste kilder til kalk er mejeriprodukter som mælk og ost. Derudover findes kalk også i grønne grøntsager, fuldkorn mm.

Gode råd til sunde knogler

  • Sørg for at indtage mælk eller mælkeprodukter, samt ost, der tilfører kroppen kalk 
  • Spis fede fisk, der tilfører kroppen D-vitamin  
  • Spis grøntsager og bønner, som indeholder K-vitamin  
  • Sørg for at få sollys når det er muligt  
  • Dyrk regelmæssig motion (især vægtbærende)  
  • Undgå at ryge og drikke alkohol i større mængder, da det øger hastigheden af knoglenedbrydning.  
  • Undgå store mængder kaffe, da mere end 8 kopper dagligt kan bevirke et øget tab af calcium fra nyrerne.  

Fødevarestyrelsen anbefaler:

Til voksne samt børn fra 11 år: 

800 mg kalk og 5 µg D-vitamin dagligt

Til voksne over 70 år: 

800-1000 mg kalk og 20 µg dagligt

Hvilken UniKalk skal du vælge?

Hos Mecindo har vi et stort udvalg af UniKalk produkter der alle retter sig til flere forskellige behov: 

UniKalk Mega anbefales til personer som får en del, men ikke nok kalk gennem kosten og som samtidig har behov for et særligt højt tilskud af D-vitamin. UniKalk Mega indeholder hele 38 µg D3-vitamin og 400 mg calcium pr. tablet.

UniKalk Forte har det næsthøjeste indhold af D3-vitamin og anbefales til personer som har behov for et højt tilskud af D-vitamin. UniKalk Forte indeholder 19 µg D3-vitamin og 400 mg calcium.

UniKalk Silver anbefales til personer som ikke får nok kalk gennem kosten og som samtidigt har behov for et tilskud af D-vitamin. UniKalk Silver indeholder 10 µg D3-vitamin og 400 mg calcium.

UniKalk Plus anbefales til personer som ikke får nok kalk gennem kosten og som samtidig har behov for et mindre tilskud af D-vitamin. UniKalk Plus indeholder 400 mg calcium og 5 µg D3-vitamin.

Deruodver har vi UniKalk kalk-supplementer som henvender sig særligt til personer, som ikke får en varieret kost: 

UniKalk Extra indeholder både D3-vitamin, calcium og magnesium, og henvender sig til personer som ikke får tilstrækkeligt med kalk gennem kosten og som samtidig har behov for et tilskud af D-vitamin og magnesium. UniKalk Extra anbefales bl.a. til personer som ikke spiser en varieret og sund kost og som har svært ved at få nok magnesium gennem kosten.

Læs mere Skjul