Tranebær

Tranebær som kosttilskud

Tranebær vokser på en busk med navnet Vaccinium, og findes bl.a. her i Danmark. Oprindeligt stammer tranebærrene fra Nordamerika hvor både de lokale og tilflyttere havde gavn af de sunde bær.

Mange kender til de små røde bær og deres syrlige smag, samt hvordan bærrene bruges til at fremstille tranebærsaft og tranebærjuice. I dag findes tranebær i mange forskellige kosttilskud som vi også forhandler her på mecindo.dk.

Fra naturens side indeholder tranebær både antioxidanter samt vitaminerne B, C, E og K. Sidst men ikke mindst indeholder bærrene også mineralerne jern, magnesium, calcium og kalium. Tranebær indeholder de aktive stoffer, proanthocyanidin, også kaldet PAC. 

Når tranebær anvendes i kosttilskud, er det i form af koncentreret tranebærekstrakt. Tranebærekstrakt udvindes af friske hele tranebær og har stadig indhold af alle bærrets næringsstoffer. 


Hvad er tranebær godt for?

De vitaminer og mineraler der findes i tranebær, bidrager til mange af kroppens funktioner. Herunder kan du få et hurtigt overblik over hvad de hver især bidrager til:

 • C-vitamin bidrager bl.a. til en normal dannelse af collagen, immunsystemets normale funktion samt at beskytte cellerne mod oxidativt stress. 
 • E-vitamin bidrager bl.a. til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.
 • K-vitamin bidrager bl.a. til en normal størkning af blodet samt til at vedligeholde normale knogler.
 • Jern bidrager bl.a. til et normalt energistofskifte, en normal dannelse af røde blodlegemer og til en normal ilttransport i kroppen. 
 • Magnesium bidrager bl.a. til at mindske træthed og udmattelse, en normal elektrolytbalance samt nervesystemets normale funktion.
 • Calcium bidrager bl.a. til en normal størkning af blodet, et normalt energistofskifte samt en normal neurotransmission.

Vælg mellem mange kosttilskud med tranebær

På mecindo.dk finder du et stort udvalg af kosttilskud med tranebær fra mange af de populære brands. Kosttilskuddene er i form af både tabletter og kapsler, så du kan nemt vælge det kosttilskud der passer dig bedst. 

Vil du have et kosttilskud med et højt indhold af tranebærrenes aktive stof, PAC, kan du prøve LactoLady eller VitaCare Tranebær Stærk. Begge kosttilskud har et indhold af hele 36 mg PAC pr. daglige dosis.  

VitaCare Tranebær er et kosttilskud med tranebærekstrakt og et højt indhold af PAC. Ekstraktet der anvendes i kosttilskuddet fra VitaCare, er opkoncentreret hele 34 gange – du får altså en høj koncentration af de aktive stoffer. 


Tørrede tranebær til alt

Tørrede tranebær smager fantastisk og så kan de bruges til mange forskellige ting. Brug dem i bagværk, som topping på din morgenmad eller i en sund smoothie. Prøv nogle af vores tips herunder:

 • Lav en hjemmelavet trail-mix med usaltede nødder, frø og tørrede tranebær
 • Medtag en lille håndfuld frosne tranebær i en frugt smoothie
 • Føj tørrede tranebær til din havregrød eller hele korn
 • Smid tørrede eller friske tranebær i dine yndlings muffins eller cookie opskrift
 • Medtag friske tranebær i en æbledessert for at give ekstra kick af smag

Se udvalget af tørrede tranebær her!


Andre produkter med tranebær

Det er ikke kun kosttilskud med tranebær og tørrede tranebær vi forhandler på mecindo.dk. I udvalget af produkter hvor tranebær indgår, finder du også tandpastaer, cremer, bars, chokolade, mysli og meget mere. Tranebær giver en sød og let syrlig smag i fødevarer, og passer utroligt godt til chokoladebarer med mørk chokolade


Fakta om tranebær

Tranebær kommer fra tranebærplanten som er en grøn, krybende plante med grønne blade – og selvfølgelig de røde tranebær. Tranebærplanten kræver en meget fugtig jord for at den kan vokse optimalt, og for at der overhovedet kommer bær.

De mest almindelige tranebærsorter er:

 • Vaccinium macrocarpon, Big Pearl
 • Vaccinium macrocarpon, Bergman
 • Vaccinium macrocarpon, Howes
 • Vaccinium macrocarpon, Stevens

Køb tranebær kosttilskud på mecindo.dk

På mecindo.dk har vi mange kosttilskud med tranebær. Du kan vælge mellem kosttilskud fra mærker som Camette, New Nordic, Solaray, Vitabalans og VitaCare. Brug kosttilskud med tranebær som ekstra tilskud af vitaminer og mineraler til kroppen, eller som en del af din behandling af blærebetændelse.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.