2 The Chia Co Chiafrø, Køb online hos Mecindo.dk
The Chia Co.

I 2003 blev The Chia Co. etableret af den australske bonde John Foss. Han havde en stærk vision: at forbedre den globale sundhed ved at gøre chiafrø tilgængeligt for alle, hver dag.
John Foss er pioner indenfor det bæredygtige landbrug og kommer fra en familie hvor fire generationer før ham har dyrket landbrug. Chiafrø er kendt for deres utroligt sundhedsbevarende egenskaber og er også et anerkendt såkaldt super food. Eksempelvis indeholder chiafrø 20% omega-3 fedtsyrer som gavner hjernen og smører ledende. Derudover er de også proppet med protein, fibre, kalcium og masser af antioxidanter.
The Chia Co. får deres chiafrø fra verdens største bæredygtige chia gård belliggende i det vestlige Australien. Dét som gør The Chia Co. helt unikt, er at deres forsyningskæde – altså processen fra plantningen af chiafrø til udbringningen og evt efterfølgende service, er helt gennemsigtig. Dette sikrer en fair pris for alle som er involverede i processen. Den fungerer som en landbrugsmodel- på et globalt plan.

Viljen til bæredygtighed

Hos The Chia Co. har de opstillet nogle mål og værdier for hvad de vil gøre for at føre virksomhed bæredygtigt:


  • Socialt Forbedre den globale sundhed ved at gøre Chiafrø tilgængeligt for alle. Uddanne befolkningen om værdien i en sund kost og chiafrø’s rolle i denne. Føre god købmandsskik ved at have en gennemsigtig værdikæde
  • Miljø Dyrke chiafrø i harmoni med naturen. Bruge naturlige vandningsteknikker. Naturlig høstning og soltørring. Minimere miljøbelastning ift transport.
  • Økonomisk Langsigtet mål om at chiafrø skal være en naturlig del af alles kost indenfor de næste 50-100år. Investere overskud i ny såning.

Hvad er & hvad kan Chiafrø bruges til?

Chiafrø fra The Chia Co. kan nemt anvendes i bagningen- eksempelvis kan de puttes i dejen eller ovenpå som drys. Du kan også lave en nem grød til din morgenmad, drysse dem over din salat eller putte dem på din yogurt. Hvis du er på vejen og ikke har nået at få dit daglige indtag Chiafrø, kan du være helt rolig, da The Chia Co har lavet chiafrø i portionsposer du nemt kan tage med på vejen.
Chiafrø er meget nyttige når det kommer til at du gerne vil tabe dig. Du udvider sig- når de kommer i kontakt med vand, mange gange deres oprindelige størrelse. Dette gør at du vil føle dig mæt i længere tid.
Derfor er det heller ikke en god idé at spise chiafrø uden et glas vand ved siden af, da frøene ellers udvider sig på vej ned i maven.
Det anbefales at du indtager 15g(1spsk.) chiafrø dagligt.