Syfilistest

Nem og diskret testning for syfilis.

Har du syfilis symptomer, så skal du testes og dernæst søge læge for at blive rask. Det kan være en tung og vanskelig tur til lægen for at blive testet, og du har måske ikke lyst til at fortælle lægen om, hvor du kan have fået syfilis fra. Du kan derfor starte med at tage en syfilis test hjemme hos dig selv, og er den negativ, så kan du ånde lettet op, men er den positiv, så er du nødt til at gå til lægen, for syfilis skal behandles med antibiotika.

Symptomer på syfilis

Det tager et par måneder for syfilis at bryde ud, og det kan derfor være, at du ikke kan forstå, hvorfor du pludselig får et mistænksomt sår på dine kønsdele eller i munden. Såret er ikke ømt, og det forsvinder igen, men det er her, du skal være på vagt. Får du udslæt under fødderne, i håndfladerne og på kroppen og/eller feber og ømhed i lymferne, så er der stor fare for, at det er syfilis symptomer. Det er derfor tid til at tage en syfilis test og at søge læge.

Vigtigt, når du har syfilis

Det er bakterien TP (Treponema Pallidum), der forårsager syfilis, og den smitter ved samleje. Så det kan være nødvendigt at alarmere sexpartnere, som du har haft, i tiden siden du blev smittet. Og det er vigtigt, at du ikke har samleje, før du er kureret. Men før du går i panik, så køb en syfilis test, og bliv sikker. Det er ukompliceret at udføre testen selv, du skal blot følge brugsanvisningen, der følger med.