Solcreme

Solen er dejlig, men den er også farlig for vores hud. En fornuftig solpleje er derfor nødvendig, hvis du vil undgå solskoldning og nedsætte risikoen for hudkræft. 

Herunder ser du vores sortiment af solcreme og aftersun lotion, der kan beskytte din hud mod de skadelige UV-stråler. 

Længere nede på siden kan du desuden lære mere om solbeskyttelse og gode råd, hvis uheldet alligevel skulle være ude.

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

viser 1 til 36 af 143 (4 sider )

De fleste af os er vilde med at være udenfor i det gode vejr om sommeren. Solskin får ikke bare alting til at se bedre ud, det får os også i bedre humør. Desværre kan solens ultraviolette stråler beskadige kroppens celler, så du bør gøre, hvad du kan for at undgå at blive solskoldet. Over tid kan selv små hudskader skabt af solskoldning nemlig hobe sig op og potentielt føre til udvikling af hudkræft eller modermærkekræft.

Solbadning og din hud

At blive brun af solen er en naturlig proces. Huden danner det brunlige pigment kaldet melanin for at beskytte dig mod solens skadelige UV-stråler. Dette betyder, at selv den mindste formørkelse af hudens farve er et tegn på beskadigelse af huden.

Selvom formørkelsen af huden er kroppens måde at beskytte sig selv mod UV-stråler på, så kan de beskadigede celler udvikle kræft, hvis de ikke er i stand til at reparere sig selv. Du bør derfor være særligt påpasselig om foråret, når din hud er mere bleg.

Hvordan undgår jeg at blive solskoldet?

Generelt er det vigtigste råd omkring solbadning og solskoldning, at jo mere du kan begrænse soleksponeringen, desto bedre. Dette betyder bl.a., at du bør undgå at opholde dig i solen i længere tid ad gangen, ligesom du bør forsøge at begrænse din færden i solen mellem kl. 10 og 14, da solens stråler er kraftigst i dette tidsrum.

Udover at begrænse den mængde tid, du tilbringer i solen, kan følgende råd være godt at huske på, når sommeren begynder:

 • Beskyt dit hoved og øjne med en hat, en kasket og/eller solbriller med en effektiv UV-beskyttelse i glassene.
 • Selvom det er overskyet og blæsende, kan solen stadig være meget skrap. Sollyset bliver spredt af skyer og støv i luften, men UV-bestrålingen er der stadig. Desuden kan vinden køle huden, så du ikke bemærker solens varme i samme grad som på en vindstille dag.
 • Gå helst med løsthængende tøj og anden beklædning, der kan dække din krop mod solen.
 • Brug solcreme, inden du bevæger dig ud i solen. Hvis du har en tendens til hurtigt at blive solskoldet, bør du anvende en solcreme med minimum beskyttelsesfaktor 15 (SPF 15). 
 • Til dette formål fører vi hos Mecindo.dk bl.a. Piz Buin In Sun Lotion SPF30 eller Piz Buin In Sun Moisturising Lotion SPF15. Har du mindre tendens til solskoldning kan du nøjes med en solcreme med en lavere SPF-faktor, f.eks. Piz Buin Tan & Protect Intensifying Spray SPF6. Påsmør solcremen ca. 30 min. før du bevæger dig ud i solen, således at huden kan nå at absorbere en god del af cremen. Hvis du sveder eller bader vil solcremens effektivitet blive reduceret, og i så fald bør du gensmøre huden oftere.
 • Brug solcreme med høj solfaktor på udsatte områder med tynd hud som f.eks. ører, næse, skuldre og oversiden af fødderne.
 • Brug ikke almindelig solcreme på læberne - brug i stedet en speciel solstift som f.eks. Piz Buin In Sun Lipstick SPF30.

Hvad hvis jeg allerede er blevet solskoldet?

Hvis uheldet allerede er sket, og du er blevet solskoldet, kan du stadig gøre en række ting for at lindre smerten og irritationen:

 • Sørg for at holde dig ude af solen den følgende tid, så huden får ro til at restituere.
 • Dyp en klud i tempereret vand og læg den på det solskoldede område i ca. 30 min. Gentag processen igen hver anden time.
 • Tag et køligt bad, men undgå at bruge et groft håndklæde til at tørre bagefter. Brug i stedet et blødt håndklæde til at duppe dig tør.
 • Brug en lindrende aftersun lotion. Hos Mecindo.dk anbefaler vi bl.a. Piz Buin Aftersun Lotion.
Læs mere Skjul