Seed & Bean
Seed & Bean blev grundlagt i juni 2005 med ideen om at skabe et etisk udvalg af konfekture.
Fokus var på altid at være modig med smage som sjældent var smagt i konfekture.
Hvem er Seed & Bean
Seed & Bean produktionsanlæg er bevidst lille: Deres parti størrelse er kun på 45 liter, i forhold til store industrielt fremstillede chocolatiers der producerer partier af 20-50.000 liter!
Når det kommer til chokolade, er Seed & Bean virkelig chokolade håndværkere.
Ved at få et personligt forhold til deres Kakao leverandører og avlere, kan de bedre forstå de spørgsmål og kontroller, de har. Ved at anvende kendskabet fra 25 års økologisk kakaoproduktion kan de hjælpe avlerne med, at producere et langt større udbytte af finere bønner uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Seed & Bean producerer lokalt i små partier
De fleste økologiske og Fairtrade chokolader solgt i England produceres tusindvis af kilometer væk og sendes ind af kølede, temperaturstyrede lastbiler. De fleste kommer fra Polen, Italien og Tyskland.
Men Seed og Bean derimod, producerer på en meget "hands-on" måde, fra deres skræddersyede anlæg i Northamptonshire, England. På den måde sparer vi ”madkilometer”, bidrager til at øge den lokale beskæftigelse og bedst af alt, kan de smage og nappe hvert parti, de laver!
Vi gør, hvad vi kan for at være "grønne"
Ud over at støtte økologiske metoder, stræber de efter at gøre, hvad de kan for at reducere deres carbon fodaftryk på verdensmarkedet.
Deres chokolade er lavet lokalt; deres lager er næste skridt; hvor de vil forsøge at levere i multi-drop køretøjer for at spare på brændstoffet og dermed reducere kulstofemissioner.
De er også stolte over, at deres "folie" indpakning er faktisk helt komposterbar og fremstillet af ... træer!
Men alt dette ville være for ingenting, hvis de ikke også garanterede én ting frem for alt andet ....
Seed & Bean chokolade smager fantastisk!