Rehydrering

Læs mere Skjul

Viser 1 til 10

Rehydrering

Rehydrering

På ferie og andre rejser er man oftere i risiko for at dehydrere, end det er tilfældet hjemme i Danmark. Især rejsedestinationer med tropisk klima kan give problemer, fordi vi ikke er vant til at drikke så meget væske som de forandrede temperaturer og solmængder pludselig kræver. Lidelser som rejsemave (diarré) og transportsyge (opkast) kan dog også forstyrre væskebalancen, så en form for rehydrering er nødvendig.

Diarré og opkast betyder, at du mister mere væske og flere elektrolytter (salte såsom natrium og kalium) end du normalt ville gøre, og lidelserne kan derfor gøre dig dehydreret. Som modsvar på væsketabet bør du derfor anvende produkter der indeholder rehydreringssalte til at erstatte kropsvæsker der gået tabt som følge af diarré og opkast. Især hos børn og ældre mennesker der er svagere end raske, voksne mennesker er dette vigtigt.

Hos Mecindo.dk anbefaler vi Dioralyte som væskeerstatning i forbindelse af med akut diarre og efterfølgende dehydrering. Indholdet af Dioralyte-brevene opløses i vand for at tilvejebringe væsken. Sukkeret (glukose) der er i posen hjælper vandet og elektrolytterne med at blive absorberet fra tarmen.

Indholdet af hvert brev skal opløses i 200 ml. frisk drikkevand (for voksne og børn). Frisk, kogt, afkølet vand bør anvendes til spædbørn og i situationer hvor ferskvand ikke er tilgængeligt. Opløsningen skal blandes umiddelbart før brug og anvendes inden for en time. Hvis det opblandende produkt gemmes, bør det kun opbevares i op til 24 timer.