Rehband

Rehband-produkter kan hjælpe med skader og overbelastninger i bl.a. skulder, albue, håndled, ryg, lår, knæ, skinneben og ankler. 

Derudover laver Rehband også funktionel beklædning til en lang række sportsgrene, hvorfor Rehband er et elsket mærke blandt flere atleter i de fleste sportsgrene og på alle niveauer, i over 50 lande.

Rehbands produkter mindsker risikoen for at blive ramt af en skade og hjælper dig med hurtigt at komme ovenpå efter en skade. 


Hvem er Rehband?

I 1955 grundlagde en familie fra Estland ”Institut for Bråckskador” (Institut for Brokskader) i Sverige med henblik på at udvikle og producere genoptræningsbind.

Gennem 1970erne ændredes navnet til Rehband Anaomiska AB, i takt med, at markedet udvidedes.

Idag kan Rehbands produkter hjælpe med skader og overbelastninger i bl.a. skulder, albue, håndled, ryg, lår, knæ, skinneben og ankler. Derudover laver Rehband også funktionel beklædning til en lang række sportsgrene, hvorfor Rehband er et elsket mærke blandt flere atleter i de fleste sportsgrene og på alle niveauer, i over 50 lande.

Rehbands produkter mindsker risikoen for at blive ramt af en skade og hjælper dig med hurtigt at komme ovenpå efter en skade. 

Rehband støttebind

Støttebind kan bruges både efter en skade i forbindelse med genoptræning eller genoptagelse af træning, eller for at forebygge en skade, hvorfor støttebind er fordelagtigt at anvende for mange mennesker. Man kan derfor også få støttebind, der er udelukkende støttende, eller støttebind, der er både stabiliserende og støttende.  

  • Rehband Knæbind giver varme og smertelindring og kan anvendes til forebyggelse af mindre knægener, samt give støtte til muskler og led. Rehband Knæbind fås i 5 forskellige størrelser: XS, Small, Medium, Large, XL. 
  • Rehband Håndledsbind er en håndledsbandage som giver støtte til håndleddet ved overbelastning og betændelse. Håndledsbindet vikles blot rundt om håndleddet og hånden, for at opnå den ønskede støtte. Håndledsbindet er One Size og kan tilpasses i størrelsen. 
  • Rehband Basic Ankelstøtte hjælper ved stivhed i fodleddet og skader ved akillessenen ved at øge blodgennemstrømningen og varme. Rehband Basic Ankelstøtte fås i 5 forskellige størrelser: XS, Small, Medium, Large, XL. 
  • Rehband Albuestøtte giver støtte, kompression og varme til albueleddet og er velegnet i forbindelse med overanstrengelse og overbelastning af bløddele i albueområdet, samt ved albuesmerter, inflammation, slitage og overrivningsskader. Rehband Albuestøtte øger blodcirkulationen og giver smertelindring, hvilket lindrer og forbedrer muskulaturens koordination i området. Rehband albuestøtte findes i 4 forskellige størrelser: XS, Small, Medium og Large.

Øvrige Rehband produkter hos Mecindo

Rehband har som bekendt et stort sortiment af produkter udover støttebind, som hver især har en række fordelagtige funktioner.

  • Rehband Rx Sportstape er beregnet til normalisering eller behandling af sygdomme i muskler og skelet, eller til at forbedre musklernes og skelettets tilstand i visse henseelser. Rehband Rx Sportstape kan også medvirke til et bedre receptivt input, bedre præstation samt mere præcise bevægelser og koordination. Rehband Rx Sportstape findes i 3 forskellige farver: beige, blå og pink. 
  • Rehband Basic Epi Support øger trykket på musklerne i underarmen og letter dermed belastningen af senerne. Ved at aflaste og lindre musklen, bliver det muligt at udføre dagligdagens aktiviteter. Rehband Basic Epi Support kan aflaste ved bl.a. tennisarm, musearm og golfarm. 
  • Rehband Hælsporekile anvendes ved problemer med hælspore eller betændelsestilstand ved hælen, såsom svangsenebetændelse. Rehband Hælsporekile er desuden stødabsorberende og pelotten giver god lindring af smerter. Rehband Hælsporekile fås i 3 forskellige størrelser: Small (str. 35-39), Medium (str. 40-43) og Large (str. 44-48). 

Hvad kan jeg selv gøre, efter skaden er sket?

De fleste sportsrelaterede skader kan groft inddeles i to hovedgrupper:

1. Akutte skader som er forårsaget af f.eks. slag eller vrid og kan derfor kaldes en traumatisk skade. Ved akutte skader er det vigtigt at man reagerer hurtigt og korrekt, og man kan i den forbindelse f.eks. anvende RICE-behandling.

2. Overbelastningsskader som er forårsaget af gentagne bevægelser, hvor man har trænet forkert eller for meget på for kort tid. Det kan også skyldes en gentagende belastning, som slider forkert på knogler, muskler og led. Denne type skade kan være svær at kende, da symptomerne ofte kommer snigende og ikke nødvendigvis opleves i umiddelbar forlængelse af en skade/ulykke eller lignende, ligesom akutte skader gør.

Ved overbelastningsskader er der altid en risiko for, at skaden bliver til en kronisk tilstand, hvis man fortsætter med at træne. Derfor er det vigtigt, at man lytter til kroppens signaler og søger læge, hvis man oplever f.eks. smerter, stivhed og hævelse, som kan være kroppens måde at signalere, at noget er galt.

RICE-behandling

Hvis du oplever en akut knæskade, f.eks. i forbindelse med et fald, slag, vrid eller andet, kan du påbegynde en såkaldt RICE-behandling. RICE står får Rest, Ice, Compression, Elevation og foregår på følgende måde:

Ro: Det skadede område holdes i ro de første 24-48 timer, for at forhindre en eventuelt forværring af skaden.

Is: Læg noget koldt på det skadede område, såsom ispakninger, isterninger eller en pose frosne grøntsager. Vær opmærksom på, at isen aldrig må lægges direkte på huden, da der kan opstå forfrysninger: læg altid et klæde mellem isen og huden. Isen lægges på i 20 minutter hver time, i minimum de første 3 timer. Der kan dog være effekt af isbehandlingen i hele det første døgn.

Kompression: Uden på isen lægges en komplimerende forbinding som skal være fast men ikke snærende. Kompressionen må ikke påvirke blodcirkulationen, hvorfor det er bedst at anvende et elastikbind, gerne anlagt fra tæerne til midt på lårbenet.

Elevation: Hold det skadede højere end hjertehøjde, hvis muligt. De følgende dage efter skaden, bør det skadede område anbringes højt, så snart man sidder eller ligger.

Få desuden altid undersøgt skader af en læge, da skaden kan være så omfattende, at anden behandling er nødvendig. 

Læs mere Skjul