Nuun

Nuun

Nuun er effektive kosttilskud med fokus på sportsernæring.

Disse kosttilskud indeholder en høj dosis af elektrolytter, som er særligt gode at indtage før og under hård træning, da elektrolytter forbedrer kroppens indtag af væske, samtidigt med at de mindsker chancen for muskelkramper.

Nuuns elektrolytdrikke giver den samme gode hydrerende virkning som de populære ”elektrolyt-sodavande” - men er uden den overflødige mængde sukker og kalorier, da Nuuns produkter har nemlig et lavt kalorie- og sukkerindhold. 

Læs mere Skjul

Hvem er Nuun?

Nuun er effektive kosttilskud med fokus på sportsernæring.

Disse kosttilskud indeholder en høj dosis af elektrolytter, som er særligt gode at indtage før og under hård træning, da elektrolytter forbedrer kroppens indtag af væske, samtidigt med, at de mindsker chancen for muskelkramper.

Nuuns elektrolytdrikke giver den samme gode hydrerende virkning som de populære ”elektrolyt-sodavande” - men er uden den overflødige mængde sukker og kalorier – Nuuns produkter har nemlig et lavt kalorie- og sukkerindhold. 

Nuun hos Mecindo

Hos Mecindo har vi en lang række produkter fra Nuun som alle indeholder elektrolytter, der forbedrer væskeoptagelsen i kroppen.

Nuun elektrolytdrikke fås i en hav af smagsvarianter:

Hvad er elektrolytter?

Elektrolytter er ioner, eller salte, i kroppens væsker, såsom natrium, calcium, kalium, magnesium, klorid og fosfat.

Elektrolytter har længe været brugt af elite-sport udøvere for dets unikke evne til at øge kroppens vækseoptag.

De mest udbredte elektrolytrelaterede problemer opstår, når mængden af væske i kroppen ændres – dette ændrer nemlig elektrolyt-niveauerne. 

Ubalance i væske- og elektrolytbalancen kan medføre tørst, kvalme, muskelkramper samt nedsat bevidsthedsniveau og eventuel besvimelse.

Dehydrering indtræder, når kroppen har for lidt vand – dette kan f.eks. være ved hårdt fysisk arbejde samt hos personer med diarré, opkast og feber. 

Elektrolytter er velegnede for at undgå dehydrering, både fordi de er med til at opretholde væskebalancen og fordi de faktisk fremmer din lyst til at indtage væske.  

Hjælper elektrolytter ved muskelkramper?

Musklenkramper opstår ofte som følge af en unormal stimulering af musklen eller efter, at man har siddet i samme stilling i en længere periode.

Dehydrering kan også bidrage til krampe, især hvis væske- og salttabet er betydeligt. Manglen på natrium kan irriteret musklerne, hvilket kan få dem til at trække sig sammen på en ukontrolleret måde – det er disse sammentrækninger vi kender som kramper.

Det menes, at tab samt ubalance mellem kalium, kalcium og magnesium i kroppen kan have betydning for krampe og ufrivillige muskelsammentrækninger.

En god væske- og saltbalance kan medvirke til, at muskelkramper undgås eller nedsættes. Især ved svære udholdenhedsbelastninger, samt fysisk aktivitet i varmt vejr og ved stort svedtab, kan det være fordelagtigt at benytte sig af en elektrolytholdig drik.

Derudover kan man:

  • Sørge for at musklerne får lov at resituere – særligt efter hård fysisk træning. 
  • Øge sin styrke og form, hvilket gør musklerne mere modstandsdygtige overfor udmattelse og kramper. 
  • Bruge træningstøj og sko som ikke strammer. 

Hvem kan have gavn af elektrolyt-tilskud?

Elektrolytter er især vigtige, hvis du træner intenst eller over længere tid, samt hvis du skal præstere under varme forhold, hvor svedproduktionen øges.

Kosttilskud med elektrolytter er dermed velegnet til sportsfolk, ældre, småtspisende og -drikkende samt personer som døjer med opkast, feber og diarré.

Især ældre mennesker har større sandsynlighed for at opleve en ubalance i deres elektrolytniveauer. Dette skyldes, at ældre mennesker er mere tilbøjelige til at overhydrere eller dehydrere grundet den nedsatte funktion af nyrerne, der ofte kommer med alderen.

Også afføringsmidler kan øge risikoen for en ubalance i elektrolytniveauerne, ligesom sygdomme der involverer opkast, feber og diarré, kan resultere i ubalance. 

Læs mere Skjul