Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Nicotinell Lakrids

Nikotintyggegummi til rygestop

4 mg
204 Stk.

Varen er udgået

Denne vare er desværre udgået. Du kan overveje disse produkter i stedet:

Beskrivelse

Nicotinell tyggegummi er til dig, der gerne vil stoppe med at ryge. Det er et effektivt hjælpemiddel, der bevirker at du ikke oplever det ubehagelige abstinenser, når du ikke længere får nikotin.

Produktbeskrivelse

Nicotinell kommer i flere forskellige smagsvarianter (mint, icemint og frugtsmag). Nicotinell tyggegummi fås også i 2 forskellige styrker (2mg og 4mg). Nicotinell 2mg: Er til dig, som ikke ryger mere end 15-20 cigaretter om dagen (light smoker). Nicotinell 4mg: Er til dig, som ryger 20 eller flere cigaretter om dagen (heavy smoker). Det kan også være at du har prøvet med 2mg og konstateret at det ikke var nok for at du endte med at stoppe med at ryge.

Instruktion

 • Hvis du ryger 20 eller flere cigaretter om dagen, anbefales det at bruge 4mg tyggegummi. Hvis du ryger mindre end 20 cigaretter om dagen, anbefales det er bruge 2mg tyggegummi. Det anbefales at du bruger tyggegummiet i omkring 3 måneder, hvor du enten kan bruge op til 10x4mg tyggegummi eller 20x2mg tyggegummi om dagen, eller når du oplever trangen til at ryge. Efter de 3 måneder, skal du reducere mængden af tyggegummi hver dag, indtil du kan holde helt op.
 • Når du bruger tyggegummiet frigives nikotinen og hjælper dig derfor med din fysiske trang og dermed din lyst til at ryge. For at sikre den maximale effekt af tyggegummiet, skal du bruge ”chew and park” metoden i mindst 30 minutter. Det vil sige at du skal tygge tyggegummiet og herefter beholde det i munden. Hvis du ikke lader nikotinen frigives ved at beholde det i munden, så får du ikke den optimale effekt ud af tyggegummiet.
 • Tyg et tyggegummi, når du føler trangen til at ryge
 • Du må ikke tygge mere end 1 tyggegummi af gangen og du må ikke bruge mere end 25 stykker om dagen
 • Du må ikke sluge tyggegummiet, kunne tygge på det
 • Tyg det langsomt indtil smagen bliver stærkere
 • Parkér tyggegummiet mellem dit tandkød og din kind
 • Tyg igen, når smagen er blevetmindre og når tyggegummiet smager af nikotin
 • Parkér herefter igen
 • Gentag denne proces i op til 30 minutter

Advarsel

 • Brug KUN som anvist
 • Du må ikke ryge eller bruge andre nikotin produkter, når du tygger tyggegummiet
 • Overstig ikke den anbefalede mængde
 • Du må ikke bruge produktet, hvis du er under 18 år, hvis du er gravid eller hvis du ammer samt hvis du har hjertesygdomme
 • Hvis du tager andet medicin, bør du fortælle din læge eller apoteker om dette, før du bruger produktet

Aktive ingrediens

Nicotinell Tyggegummi 4mg indeholder: 4mg Nikotin.

Bivirkning

Nicotinell Classic/Fruit/Lakrids/Mint medicinsk tyggegummi kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger.
Nogle af de bivirkninger du vil kunne opleve i de første dage er: svimmelhed, hovedpine og søvnproblemer. Disse symptomer kan være abstinenser forbundet med rygeophøret og kan skyldes for lidt nicotin.
Almindelige bivirkninger (det sker hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlede):  
Svimmelhed, hovedpine, og søvnforstyrrelser.
Hikke, maveproblemer, kvalme, opkastning, forøget spytproduktion, inflammation af mundslimhinder. Smerter i mund, hals og kæbemuskler kan forekomme, især hvis du tygger tyggegummiet for hurtigt. Ved langsommere tygning vil dette som regel ophøre.
Ikke almindelige bivirkninger (det sker hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlede):  
Hjertebanken.
Hududslæt og nældefeber.
Sjældne bivirkninger (det sker hos mellem 1 og 10 ud af 10.000 behandlede):  
Uregelmæssig puls og overfølsomhedsreaktioner f.eks. hævelser i ansigtet, munden eller halsen (angioødem). Stop med at tage Nicotinell Classic/Fruit/Lakrids/Mint og kontakt straks læge eller skadestue, hvis du får hævelser i ansigtet, tunge og/eller halsen, og/eller synkebesvær eller nældefeber forekommer samtidig med vejrtrækningsproblemer (angioødem).
Mundsår kan være relateret til dit rygeophør, og ikke nødvendigvis pga. at din behandling..  
Det medicinske tyggegummi kan sidde fast i, og i sjældne tilfælde, ødelægge tandproteser

Skriv en anmeldelse

Captcha
Captcha
Brand Nicotinell
Klassifikation (HF)
Produktnummer 55112
Mængde 4 mg 204 Stk.