Naturmedicin

Naturmedicin mod stress og gigt

Læs mere Skjul

Viser 1 til 24

Naturmedicin

Hvad er naturmedicin?

Naturmedicin er en samlende beskrivelse for en lang række kosttilskud og naturlægemidler. Fælles for dem alle er at de baserer sig på aktive indholdsstoffer baseret på naturlige ingredienser som blomsteressens, rodekstrakter og plantesaft.
Kosttilskud er ikke godkendt til at behandle nogen former for sygdomme, mens naturlægemidler kan være godkendte til behandling af milde typer af sygdomme som man sjældent normalt vil søge læge for.

Hvad kan naturmedicin bruges imod?

Naturmedicin kan tages for at forebygge og behandle en lang række både akutte og kroniske lidelser og problemer. Det er dog vigtigt at understrege at der for mange typer naturmedicin ikke er tilstrækkeligt forskning der underbygger deres effekt. Rådfør dig altid med din læge omkring hvilken type behandling der er bedst for dig.

Naturmedicin mod gigt

Der er foretaget en del forskning omkring hvorvidt naturmedicin kan bruges mod gigt symptomer, men der er i de fleste tilfælde ikke nok forskning af høj kvalitet til at der kan konkluderes på hvorvidt naturmedicin kan hjælpe mod gigt. Det samme gælder for de følgende typer af naturmedicin som du kan købe her på Mecindo.dk

  • Hyben - Et jævnligt indtag af hyben kosttilskud har i nogle studier vidst sig at kunne medføre små positive påvirkninger på slidgigt symptomer i især hoften og knæet. Den positive effekt sås primært i en nedsat grad af stivhed, men ingen reduktion i smerter.
  • Gurkemeje – Der er på nuværende tidspunkt ikke tilstrækkelig forskning indenfor gurkemeje og gigtsygdom til at kunne antage nogen virkning, omend nogle få studier har dog vidst en positiv smertestillende og betændelseshæmmende virkning under kunstige forhold.
  • Ingefær - Nogle studier peger på at ingefær kan have en god indvirkning på slidgigt symptomer, ved både at mindske smerter og føre til bedre fleksibilitet i de udsatte led og kropsområder. Forskningen på området er ikke definitiv, men de få rapporterede mulige bivirkninger ved indtag af ingefær er meget milde, og det kan derfor være en mulighed at prøve et ingefær kosttilskud og selv afprøve om det har nogen positiv effekt på netop din situation.
  • Kæmpenatlysolie - Nogle få studier har vidst, at der kan være en positiv virkning for personer der lider af leddegigt, ved at indtage et kosttilskud med kæmpenatlysolie. Disse forbedringer ses i form af mindre stivhed i leddene om morgenen samt en reduktion i hævelse og ømhed.
  • Djævleklo - Visse undersøgelser har vist, at naturmedicin med djævleklo kan have en lille positiv effekt på måde slidgigt symptomer og generelle, kroniske lændesmerter. Den positive effekt ses i form af en reduktion af lette smerter. Forskningen er dog ikke af god nok kvalitet til, at der er nogen endelig konsensus omkring brugen af djævleklo mod gigtsygdomme.

Naturmedicin mod søvnløshed

Søvnproblemer er et utroligt irriterende problem for mange, som kan medfører alt fra hovedpiner og koncentrationsevne til dårligere indlæring og generel træthed. I svære tilfælde kan man ofte få ordineret medicinske lægemidler til brug mod søvnløshed.
I mindre alvorlige tilfælde af søvnløshed kan beroligende naturmedicin være en god løsning. Beroligende naturmedicin dækker over flere forskellige typer kosttilskud og naturlægemidler.

Her på Mecindo.dk fører vi et forholdsvist stort udvalg af naturmedicin til brug mod søvnløshed. Herunder kan du læse om de typer af beroligende naturmedicin vi fører.

  • Baldrian rod - Denne lægeplante er også kendt som valerian og er en af de bedst undersøgte typer af naturmedicin. Baldrian udvindes fra roden af planten og indeholder en lang række naturlige beroligende plantestoffer. 
  • Der er bred videnskabelig enighed om at baldrian rod har en beroligende effekt, omend der ikke er enighed om i hvilken grad. Dette er blandt andet relateret til at indeholder af beroligende indholdsstoffer kan svinge meget fra plante til plante og det derfor kan være svært at klassificere den præcise virkning af baldrian naturmedicin mod søvnløshed.
  • Kamille - Kamilleblomsten menes at have en god afslappende og let beroligende virkning på krop og sind. Hvis du lider af søvnproblemer kan det derfor sagtens anbefales at drikke en god kop varm kamillete inden sengetid. Ønsker du at indtage kamille som kosttilskud kan vi anbefale New Nordic Melissa Dream
  • Humle -Baldrianrod og Humle i har traditionelt været brugt i mange hundreder hver for sig for deres beroligende virkning. For nyligt har man dog fundet ud af at der kan være en fordel ved at kombinere de to.             Herved opnås en bedre beroligende virkning der kan være fordelagtig at bruge for personer der lider af søvnløshed. Vi fører kombinations produktet Nytol Urtetabletter som indeholder denne kombination såvel som passionsfrugt, der også menes at have en naturlig beroligende virkning.

Findes der vanddrivende naturmedicin?

Der er meget begrænset forskning der vises at naturmedicin har nogen vanddrivende effekt. Visse typer af naturmedicin bliver markedsført for deres vanddrivende virkning, men deres effekt er ofte som minimum ukendt.

Ved symptomer som hævelser og ødemer er er vanddrivende middel ofte den foretrukne behandlingsløsning, men det bør altid være din læge der ordinere vanddrivende medicin til dig. Hævelser i kropsdele kan være symptomer på alvorlige lidelser, søg derfor altid læge hvis du oplever dette.

Der er nogle studier der viser at især grøn te kan have en let vanddrivende virkning, men der er ikke nok forskning på området til at grøn te kan anbefales til brug som vanddrivende naturmedicin.

Naturmedicin mod depression

Depression og angstanfald kan være ganske ubehagelige. Nogle studier viser at den aktive ingrediens i perikon ekstrakt muligvis kan bidrage med at lindre depression og angstanfald. Du bør dog altid rådføre dig med det relevante sundhedsmæssige personale hvis du oplever depression og/eller angstanfald.

Bivirkninger og sikkerhed ved Naturmedicin

Naturmedicin kan ligesom almindelig medicin have bivirkninger, og utilsigtede interaktioner med andre medikamenter. Læs derfor altid indlægssedlen inden brug, og overskrid ikke den anbefalede dosis.