Naturmedicin

Naturmedicin lavet af planteekstrakter

Naturmedicin er betegnelsen for en lang række af produkter med det til fælles, at deres aktive ingredienser ikke er syntetisk produceret, men i stedet udvundet fra naturen selv i form af planteekstrakter.

Naturmedicin indeholder dermed ikke nogen kunstige tilsætnings stoffer, men består kun af naturlige ingredienser.

Læs mere Skjul
viser 1 til 48 af 356 (8 sider )

Hvad er naturmedicin?

Naturmedicin er en samlet betegnelse for en lang række kosttilskud og naturlægemidler. Fælles for dem alle er, at de baserer sig på aktive indholdsstoffer fra naturlige ingredienser såsom blomsteressens, rodekstrakter og plantesaft.

Kosttilskud er ikke godkendt til at behandle nogen former for sygdomme, mens naturlægemidler kan være godkendte til behandling af milde typer af sygdomme og symptomer som man sjældent normalt vil søge læge for. Disse sygdomme og symptomer kunne f.eks. være lettere forhøjet kolesterol, lettere smerter og tristhed. Dog må naturlægemidler aldrig erstatte undersøgelse og behandling fra en læge, da ovenstående kan være symptomer på andre lidelser eller kan udvikle sig i grad. 

Man bør desuden også være opmærksom på at nogle naturlægemidler skal anvendes med forsigtighed, hvis de anvendes samtidig med receptpligtig medicin, da interaktionen kan påvirke effekten af lægemidlet, som kan virke enten svagere eller stærkere end forventet. Det er derfor altid en god idé at rådføre sig med sin læge når man vælger naturmedicin – især hvis man i forvejen anvender lægeordineret medicin mod f.eks. gigt, hjertesygdom, forhøjet kolesterol, allergi, blodtrykforhøjelse, osv. 

Naturlægemidler kan dog i mange tilfælde med fordel anvendes mod en lang række symptomer og lidelser såsom forstoppelse, smerter, halsbrand og sure opstød, træthed, søvnbesvær og urinvejsinfektioner. 


Beroligende naturmedicin

Baldrian er en urt som i mange år har været brugt til at vedligeholde naturlig søvn og hvile. Nogle personer anvender desuden Baldrian mod nedtrykthed og angst – dog har forskningsresultater endnu ikke kunne dokumentere, at Baldrian skulle have en effekt på dette. Ofte anvendes Baldrian i kombination med humle med henblik på at have en beroligende virkning mod søvnproblemer, nervøsitet og uro.

Perikon, også kendt som prikbladet perikon, er en høj urt med smørgule blomster og et kraftigt og dybtgående rodnet. Perikon kan anvendes i behandling mod lettere nedtrykthed. Flere videnskabelige undersøgelser peger mod at perikum kan have en positiv effekt på mild depression og nedtrykthed - dog skal man være opmærksom på, at perikon også kan modvirke effekten af antidepressive lægemidler.


Naturmedicin mod gigt 

Slidgigt er er smerter, manglende kraft og indskrænket bevægelighed i et eller flere led. Det giver mange mennesker i Danmark gener hver dag, man mener, at ca. 900.000 har problemer på grund af slidgigt. Næsten alle over 50 år har slidgigt i større eller mindre grad, men det kan også forekomme hos yngre. Det ses ofte i knæ, hofter, fingre og nakke, men kan i princippet opstå i alle led. 

Ingefær har i en årrække været brugt i forbindelse med gigtgener, fx til at styrke vævet i bevægelsesapparatet. Selvom ingefær ikke helbreder gigt, kan det for nogle have en positiv effekt mod symptomerne på gigt. 

Også hybenpulver menes at have en virkning mod slidgigt. Selvom hyben, ligesom ingefær, ikke kan behandle slidgigt, kan det for nogle personer have en afhjælpende effekt på nogle af de gener og symptomer der følger med gigt. 

 • Longo Ingefær er et kosttilskud som indeholder 300 mg ingefærpulver pr. tablet. Dette kosttilskud er desuden fremstillet med en tabletform, som er lettere at synke. 
 • Berthelsen Ingefær Ren er et vegetabilsk kosttilskud som indeholder ren ingefær og sort peber. 
 • Lito Hyben Kapsler er et kosttilskud produceret på Langeland. Kosttilskuddet indeholder fint formalet hyben. 
 • Fitness Pharma - Hyben Kapsler er et kosttilskud som indeholder hyben. 
 • Glyc Boost er et kosttilskud som indeholder ekstrakt fra den grønlæbede musling, samt hyben, gurkemeje, zink og vitamin C.


Naturmedicin mod overgangsalderen 

Overgangsalderen betegner tiden før og efter, at æggestokkene stopper med at producere æg. Dette medfører at udskillelsen af de kvindelige kønshormoner østrogen og progesteron også ophører. Denne hormonelle ændring kan medføre en række generende symptomer, hvorfor det ikke er ualmindeligt at modtage hormonbehandling i forbindelse med overgangsalderen. 

Planteøstrogener, såsom isoflavoner, menes at kunne lindre akutte symptomer på overgangsalder som hede stigninger og svedeture. Rødkløverekstrakt er et af de naturmidler, man mener kan have en reducerende effekt på kvinders hedeture, hvilket menes at have forbindelse til rødkløvers høje indhold af phytoøstrogener. Urtens høje indhold af planteøstrogener kan hos nogle fremme en mere behagelig overgangsalder ved at afhjælpe symptomer som hedeture, svedtendens, rastløshed og irritation. 

Læs mere om naturmedicin mod overgangsalderen her

 • Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt er et kosttilskud lavet af ekstrakt fra rødkløver som er kendt for sit høje indhold af phytoøstrogener. Dette kosttilskud leveres i en bag-in-box, som sikrer en stabil, praktisk og hygiejnisk emballage, som sikrer holdbarheden så længe som muligt. 
 • New Nordic Meno Joy er et kosttilskud som indeholder rødkløverekstrakt, humle ekstrakt, damiana ekstrakt, samt en række vitaminer og mineraler. 
 • Remifemin er et naturlægemiddel som kan anvendes mod hedestigninger og svedeture i forbindelse med overgangsalderen. Dette middel er ideelt til personer som ønsker at lindre symptomer ved overgangsalderen, men som samtidig gerne vil undgå planteøstrogen. 
 • Solaray SoyaGenistein er et vegetabilsk kosttilskud som indeholder et soyabønneekstrakt med minimum 5% isoflavoner. Dette kosttilskud kommer i vegetabilske kapsler og er derfor ideelt til personer, som ønsker at undgå animalske stoffer. 
 • Solaray Wild Yam Root er et kosttilskud som indeholder urten vilde yams, også kendt som mexicanske yams. Wild Yam Root har været brugt i århundreder af bl.a. Mayans, egyptere og kinesere i forbindelse med overgangsalder og menstruationssmerter. 


Naturmedicin mod blærebetændelse og urinvejsinfektion 

Tranebær vokser vildt i naturen i Nordamerika hvor de også opdrættes på store arealer. Tranebær ligger højt på listen over sunde fødevarer, hvilket skyldes dets høje indhold af næringsstoffer og antioxidanter. Tranebær er f.eks. en god kilde til C-vitamin, kostfibre og vitamin E. 

Tranebær er desuden kendt for sit indhold af antocyanin og proanthocynid, som giver tranebærene sin røde farve. 

Tranebærs forebyggende virkning mod blærebetændelse og øvrige former for urinvejsinfektioner har været et udbredt husråd i mange år. 

Selvom det er veldokumenteret, at tranebær har en forebyggende effekt mod blærebetændelse, er den videnskabelige dokumentation af den helbredende virkning dog begrænset. Man bør derfor kontakte sin læge, hvis man oplever symptomer på blærebetændelse eller urinvejsinfektion. 

Man bør dog være opmærksom på, at produkter der indeholder tranebær, kan ændre virkningen af blod antikoagulanter.

 • New Nordic Tranebærpillen er et kosttilskud som indeholder et potent ekstrakt af tranebær, samt vitamin B12, B6, vitamin C og folsyre. 
 • LactoLady er et kosttilskud med tranebær og fire forskellige mælkesyrebakteriestammer. 
 • VitaCare Tranebær Stærk er et koncentreret tranebærekstrakt med op til 36 mg proanthocyanidiner pr. dagsdosis. Det koncentrerede tranebærekstrakt er udvundet af hele tranebær. 


Køb naturmedicin på mecindo.dk 

Udvalget af naturmedicin er stort og du finder mange produkter, som kan hjælpe dig i mange forskellige situationer.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul