Multi-Gyn

Mærket blev grundlagt i 1996 af blandt andre den medicinske biolog Annelize Goedbloed, som ønskede at give kvinder et alternativ til behandling af vaginale gener. 

Multi-Gyn består af en serie håndkøbs-produkter til intimpleje såsom behandling og forebyggelse af vaginalt ubehag som kløe, tørhed, udflåd eller lugt. 

Disse produkter kan anvendes ved siden af medicin og er sikre at bruge under graviditet og mens du ammer. 


Hvem er Multi-Gyn? 

Mærket blev grundlagt i 1996 af blandt andre den medicinske biolog Annelize Goedbloed, som ønskede at give kvinder et alternativ til behandling af vaginale gener. 

Multi-Gyn består af en serie håndkøbs-produkter til intimpleje, såsom behandling og forebyggelse af vaginalt ubehag som kløe, tørhed, udflåd eller lugt. 

Multi-Gyn produkterne genskaber og beskytter den naturlige balance i vagina. Hvis den vaginale flora er i balance, er vagina bedre beskyttet mod bakterier og gærsvampe, som kan forårsage ubehag. Hvis balancen forstyrres, kan der opstå gener som kløe, udflåd, lugt og tørhed. 

Disse produkter kan anvendes ved siden af medicin og er sikre at bruge under graviditet og mens du ammer. 

Hvilket Multi-Gyn produkt skal du vælge? 

Hos Mecindo har vi flere Multi-Gyn produkter som på hver deres måde fremmer vaginal sundhed: 

 • Multi-Gyn Actigel er en vaginalgel til hurtig og effektiv behandling af en række vaginale irritationer, såsom ømhed, kløe, brændende fornemmelse, hævelse, følsomhed under samleje og irriterede skamlæber. 
 • Multi-Gyn Kompresser giver lindring ved ubehag i det ydre intimområde som ved skamlæber, vulva og endetarmsområdet. Multi-Gyn Kompresser er særligt velegnet under graviditet og efter fødsel. 
 • Multi-Gyn Femiwash er en plejende intimvask som både renser og forfrisker huden. Multi-Gyn Femiwash afhjælper også gener som lugt, udflåd og kløe. 
 • Multi-Gyn Intiskin Intimplejespray har en øjeblikkelig lindrende virkning på ubehag såsom kløe, irritation og brændende fornemmelse i forbindelse med barbering, sport, seksuel aktivitet, m.m. 
 • Multi-Gyn Intifresh er intimservietter som har en forfriskende rengørende virkning, fjerner lugt og kan anvendes efter behov. 

Almindelige vaginale gener

De mest almindelige vaginale gener er kløen, brænden, vaginal tørhed, udflåd, ændret lugt, samt irritation eller smerte under eller efter samleje. Det er vigtigt, at du konsulterer din læge eller gynækolog, hvis du oplever en eller flere af disse gener.

Vaginal kløe
Vaginal kløe kan forårsages af infektioner som svampe, af bakteriel vaginose, eller af seksuelt overførte sygdomme. Det kan også skyldes en allergisk reaktion på parfume, sæbe, skyllemidler, osv. Andre årsager kan være syntetisk undertøj, barbering/voksbehandling, friktion grundet fysisk træning, eller vaginal tørhed.
For at finde årsagen til ubehaget kan du fjerne alle potentielle allergener fra dine intimområder. Du bør kontakte din læge, hvis problemet fortsætter  

Vaginal brænden
En brændende fornemmelse i området omkring vagina skyldes normalt en irritation af huden som følge af kløe, eller en infektion i vagina og urinrør.
Skyldes generne en infektion, vil behandlingen ofte omfatte antibiotika eller svampemidler. Det kan vare et par dage, før behandlingen begynder at virke, så det er en god idé at bruge produkter, som køler huden og lindrer kløe og irritation. Disse produkter kan normalt købes i håndkøb i form af sprayer og geler. 

Vaginal tørhed
Symptomerne på vaginal tørhed omfatter kløe, brænden, smerte under samleje og ømhed i de intime områder, samt en udpræget mangel på udflåd.
I tilfælde af vaginal tørhed kan hormonbehandling hjælpe. Ikke-hormonelle vaginale fugtprodukter kan også give hurtig lindring, og deres virkning kan holde et par dage. Derudover kan vaginale glidecremer fungere som en øjeblikkelig løsning ved smertefuldt samleje.  

Udflåd eller ubehagelig lugt
Unormalt udflåd - som hvidt, tykt og grynet, eller gråt, tyndt, med en karakteristisk, fiskeagtig lugt - er et tegn på en vaginal infektion (bakteriel vaginose eller skedesvamp).
Unormale forandringer i udflåd kan også være tegn på en seksuelt overført sygdom og derfor skal du kontakte din læge eller gynækolog, hvis du bemærker unormale forandringer i dit udflåd.  

Irritation og smerte under eller efter samleje
De mest almindelige årsager til irritation og smerte under eller efter samleje er vaginal tørhed, vaginale infektioner eller allergier. I nogle tilfælde kan smerten kædes sammen med mere seriøse problemer, hvorfor det er vigtigt at tale med din læge hvis du oplever nogen form for vaginal smerte. 

Hvad kan du selv gøre?

God vaginal hygieijne kan mindske risikoen for infektioner, få helbredelse til at gå hurtigere, og forebygge ubehagelige symptomer som irritation og udflåd.

 • Vask dine intime dele dagligt i varmt vand og evt. en mild intimsæbe.  
 • Sørg for at tørre dig grundigt efter bad, brusebad eller svømning.  
 • Brug bomundsundertøj og undgå g-strenge.  
 • Undgå at kløe, selvom det klør.  
 • Tør dig altid forfra og bagud.  
 • Skift trusseindlæg, bind og tamponer – gerne hver 3.-4. time, samt lige før du går i seng, og så snart du står op. 
Læs mere Skjul